Rebrov kiállt a magyar játékosokért és a kisebb csapatokért – INTERJÚ

Nikolics erőssége lehet a Vidinek, de...

Forrás:

A Derbi a Derbi, az Örökrangadó az Örökrangadó, a szakmai csúcsrangadó viszont az FTC és a Vidi csatája.

Utóbbi nem volt mindig így, de évek óta már így van. Ez az a párosítás, amikor Magyarország jelenlegi két legjobb csapata összeméri az erejét. A szurkolóknak, ellenféltől függetlenül, mindig az adott mérkőzés A MÉRKŐZÉS, aminél nem volt és nem is lesz fontosabb. Szakmailag kicsit más a helyzet, mert lehet a formát és az erőállapotot időzíteni. Az viszont tény, hogy a szombat esti FTC-MOL Fehérvár FC mérkőzésből több dologra is lehet majd következtetni.

Például arra is, hogy mennyire lesz éles az aranyéremért folyó versenyfutás a bajnokság hátralévő részében.

De Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője nem csak a két nap múlva sorra kerülő rangadóval kapcsolatban válaszolt a kérdésekre.

Nőtt a Vidi variációs lehetősége a támadójátéka során, mert már Nikolics Nemanja is a csapat játékosa. Készülnek rá külön, illetve arra, hogy több csatáruk van már a fehérváriaknak?
Nikolics nagyon fontos játékos lehet a Fehérvár számára. Viszont nélküle is nagyon erős csapat a szombati ellenfelünk, ezért kiemelten készülünk az erősségeikre és a gyengeségeik kihasználására.

A Paks elleni mérkőzés után azt mondta az nb1.hu-nak, hogy Otigba Kenneth nagyon jól dolgozott a felkészülés során és jól játszott a sérülése utáni első meccsén a tolnaiak ellen. Azóta a Kisvárda és a Honvéd ellen is végig a pályán volt. Fontos szerepe lesz szombaton is?
Nagyon sokat beszéltünk vele. Hiába volt egy évig sérült, van annyira profi, hogy végig voltak céljai a felépülése közben is. Célja volt a visszakerülés. Meglepődtem rajta, hogy milyen hamar formába került. Megérdemli, hogy a kezdőcsapat tagja, mert nagy erőket mozgósított azért, hogy ez bekövetkezzen és azóta is így tesz.

Elmaradt a Derbi, a Fradi nem játszott a Magyar Kupában. Volt egy kis pótalapozás?
A felkészülési időszak utáni első és második hét nagyon fontos volt, mert tovább folytattuk a kemény munkát, hiába kezdődött el a tavaszi szezon, mivel két és fél, három hét nem volt elég arra, hogy valamennyi feladatunkat elvégezzük. Az elmúlt tíz napban sem csak a fehérváriak elleni mérkőzésre készültünk, mert még két-három hónap hátravan a bajnokságból, az akkor sorra kerülő mérkőzéseinkre is ugyanúgy koncentrálni kell, mint a szombati meccsre.

Somalia felépült már?
Sajnos nem.

Elmúlt években a Fradi és a Vidi két legsikeresebb csapat. Mi ennek az oka?
Pontosan nem tudom megadni a választ, mert csak és kizárólag a saját csapatomról beszélhetek. Hatalmas szurkolótáborunk van, emiatt is topcsapat vagyunk, a klubnál meg közösen, egy célért dolgozunk. Azt nem tudom, hogy a Vidi topcsapatnak tartja-e magát.

Az MLSZ újított. Eltörli a légióskorlátot, bevezeti a videobírót. Jó döntések?
A foci üzletággá nőtte ki magát, Ilyen szempontból a bírói döntések igen sokba kerülhetnek. Ha a döntési folyamat videó segítségével alá van támasztva, akkor sokkal igazságosabb ítéletek születhetnek. A légióskorlát eltörlése eléggé érdekes témakör. Maximálisan tiszteletben tartom az MLSZ mindenféle döntését, viszont azt gondolom, hogy a limit eltörlése csökkenti annak a lehetőségét, hogy a legjobb magyar focisták a legjobb magyar csapatokban játszanak, mert ha megnézzük a Ferencváros célja az, hogy megnyerje a bajnokságot majd a  nemzetközi porondon bizonyítson. Viszont a csapatok erősíthetnek külföldi játékosokkal, akik a céljaik az eléréséhez kellenek, így nekünk is szükségünk van rájuk. Magyarországon vagyunk, a magyar szurkolók minél több magyart szeretnének látni a csapatokban. Ukrajnában születtem, hasonló a véleményem az ukrán fociról. A Dinamo Kijevben én is minél több ukránt szeretnék látni. A döntés a topcsapatoknak ad több lehetőséget, mert a kisebb csapatok eleve nem tudnak annyi minőségi légióst szerződtetni.  Hangsúlyozom, az előbbiek a saját, személyes véleményemet tükrözik. 
 

Legfrissebb híreink