Rebrov fáradtságról, Hornyák tiszteletről beszélt - reakciók

Fordulatos meccset játszott a két csapat.

Forrás: fradi.hu

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Fradi hiába vezetett két góllal a Puskás Akadémia ellen, a felcsútiak pontot tudtak szerezni a Groupama Arénából. A zöld-fehéreknek ez a hét nem sikerült valami jól, hiszen a Magyar Kupától búcsúztak, ezúttal pedig Hornyák Zsolt együttese tréfálta meg őket. 

Szerhij Rebrov szerint ellentétes félidőket láthattak a drukkerek. Az FTC mestere hozzátette, érződik a játékosain a fáradtság.

"Két különböző félidőt láthattunk. Az elsőben sok helyzetet alakítottunk ki, és kétszer be is tudtunk találni. A második játékrész másképp nézett ki, ellenfelünk feljebb jött és nyomást helyezett ránk. A második félidőben túl mélyen védekeztünk és túl sok helyzetet engedtünk az ellenfelünknek, de ez amiatt volt, mert a Puskás Akadémia nagyobb nyomást helyezett ránk, jobban akart támadni. Három sorozatban kellett helytállnunk, már a Kaposvár ellen is látszódtak a fáradtság jelei, és most is. Ma egy pontot szereztünk, igyekszünk változtatni csütörtökig, innentől már csak a Ludogorec elleni mérkőzésre koncentrálunk" - nyilatkozta Rebrov.

Hornyák Zsolt a sajtótájékoztatón elárulta, gyerekként a Fradinak szurkolt, és tiszteli a zöld-fehéreket. Hornyák arra is rávilágított, hogy állták a sarat egy nehéz pályán. A Puskás Akadémia edzője arról is szót ejtett, hogy ezen a meccsen is bizonyították, hogy van erő a csapatban. Bízik benne, hogy ezt a teljesítményt folyamatosan meg tudják ismételni a játékosai.

A meccs összefoglalója:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-2 (2-0)
Groupama Aréna, 8127 néző, v.:
Andó-Szabó
gólszerzők: Zubkov (7., 40.), illetve Henty (52., 79.)
sárga lap: Boli (9.), Civic (74.) illetve Van Nieff (4.), Spandler (42.), Henty (76.), Sós (90.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Haratin, Sigér (Ihnatenko , 78.) - Zubkov, Nguen (Varga R., 88.), Isael - Boli (Szihnyevics, 63.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Radics, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff - Sós, Henty, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek

A jó iramú első félidőben a Ferencváros lendületes támadójátékosainak köszönhetően beszorította ellenfelét, amelynek védelmét többször zavarba tudták hozni a népligetiek. A második hazai lehetőséget Zubkov remek egyéni megmozdulás végén váltotta vezető gólra, majd a szünet előtt Sós hibáját kihasználva már csak az üres kapuba kellett passzolnia a szélsőnek.


    
Az addig passzív Puskás Akadémia a fordulás után felvette a hazaiak tempóját, így izgalmassá, fordulatossá vált a játék. Különösen a felcsútiak korai szépítését követően.

A folytatásban is megmaradt a játék lüktetése, így mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Bár a hazaiaknak több és veszélyesebb helyzetük volt, végül mégis a vendégeknek jött össze az egyenlítés: Meissner lövését követően az ötösön belül a földön fekvő Hentyről pattant a labda a kapuba. A hátralévő időben sem csökkent a tempó, mindkét csapat a győzelemre törekedett, de végül maradt a döntetlen.


    
A zöld-fehérek így a bajnokságban pályaválasztóként már sorozatban 44, veretlenül megvívott találkozónál tartanak.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink