Rebrov és Leandro hálás, Kuttor elégedett - REAKCIÓK

Hornyékék összeálltak a végére, Pisonték elfáradtak.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

FERENCVÁROS-MEZŐKÖVESD 1-0

Mint ismeretes, győzelemmel zárta a szezont a Fradi hazai pályán a Mezőkövesd ellen. A Ferencváros vezetőedzője, valamint a visszavonuló Leandro is kifejezte a háláját a klubnak és az országnak, míg Kuttor Attila és Cseri Tamás nem szomorkodott, hiszen a céljukat el tudták érni a szezonban.

Így nyilatkoztak az edzők és a játékosok az M4 Sportnak a lefújás után:

Szerhij Rebrov (Ferencváros): ,,Úgy gondolom, hogy ezután az emberek már sokkal többet várnak el tőlünk. Ki kell pihennünk magunkat, majd még keményebben dolgoznunk, mert nagyon magasan van a léc. Nagy öröm Magyarország legnagyobb klubját képviselni. Hálás vagyok, hogy dolgozhatok a szurkolókért, a játékosokért és az országért."

Kuttor Attila (Mezőkövesd): ,,Ma is abból próbáltunk építkezni, ami ránk jellemző. Azt gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a bajnokcsapatnak. Talán egy döntetlent megérdemeltünk volna. Az volt a célunk, és ezt végig hangoztattam is, hogy mi nem az éremben vagy az Európa-ligába gondolkoztunk, hanem hogy a tavalyi eredményhez képest előre tudjunk lépni. Ez jellemez minket napról-napra, hétről-hétre vagy évről-évre. Fejlődni, előrelépni, jobbat mutatni. Azt gondolom, hogy az egész évet tekintve ez abszolút sikerült.”

Dibusz Dénes (Ferencváros): ,,Kontrolláltuk a meccset, sikerült az első félidő végén megszerezni a vezetést, ami később kiderült, hogy győztes gólt lett. Nagyon szerettünk volna egy győzelemmel örömet szerezni a szurkolóinknak, ez sikerült. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a bajnoki évadot és most jöhet az ünneplés."

Cseri Tamás (Mezőkövesd): ,,Csalódottak vagyunk, de azt lehet mondani, hogy a csapat fejlődött tavalyhoz képest és a klub történetének a legjobb eredményét értük el. Úgy érzem, hogy a fejlődés az megvan a klubban és a csapatban. Meglátjuk jövőre mi lesz."

Leandro (Ferencváros): ,,Amikor eljöttem Brazíliából tizenhét évesen, akkor nem gondoltam volna, hogy ilyen karriert futok be és hogy magyar válogatott is leszek. Rengeteggel tartozom ennek az országnak. Szívem szerint egyesével átölelnék mindenkit. Ez az év olyan volt, ahol inkább a pályán kívül segítettem a csapatnak, pályán belül még néha-néha egy-egy góllal érkeztem. Mindegyiknek megvolt a maga varázsa."

 

Eldőlt a bronzérem, vége a szezonnak - GÓLOK TÖRTÉNETE, TABELLA - NB1.hu

 

 

PUSKÁS AKADÉMIA-HONVÉD 2-1

Hazai pályán biztosította be a harmadik helyét a Puskás Akadémia a Honvéd ellen, így a felcsúti csapat története legeredményesebb idényét zárta, a következő szezonban a nemzetközi porondon is bemutatkozhat. Hornyák Zsolt szerint a végére nagyon összeállt a csapat, míg Pisont István elismerte, hogy elfáradt a csapata.

Ezt mondta el a két vezetőedző az M4 Sportnak a meccs után:

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): ,,Nagyon erősen jöttünk vissza a szünet után. A Fradi elleni volt az első mérkőzés, ahol éreztük, hogy erő van a csapatban. Az, hogy a Mezőkövesd nagyon sok pontot veszített, hozzásegített a bronzéremhez, de nagyon köszönöm a csapat hozzáállását, mert e nélkül nem lehetett volna ilyen siker. Napról-napra, lépésről-lépésre mindent elkövettünk azért, hogy minél magasabbra kerüljünk a tabellán. Lehet, hogy túl is teljesítettük a célokat, de ennek nagyon örülök, mert a csapat akarta ezt. Volt gyenge meccsünk is, de végére nagyon erősek voltunk csapatként, szerintem ezt döntött arról, hogy fel tudtunk lépni a harmadik helyre."

Pisont István (Honvéd): ,,Nem játszottunk jól. Nagyon kerestük azokat a sorok közötti lehetőségeket, ahol fel lehet venni a labdát és meg lehet játszani. Nagyon sok erényünk van ebből, korábban többet mutattunk. Ma nagyon sok eladott labda volt, de valószínűleg a fáradtságnak tudható be ez a dolog. Nem úgy mozogtunk, ahogy kellett volna, de valahol érthető is. A törekvés viszont megvolt, de most nem jöttek olyan pontos átadások. Gratulálunk a Puskás Akadémiának a harmadik helyhez és sok sikert kívánunk neki a nemzetközi porondon."

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink