Reakciók az NB I-es csapatok szombati edzőmeccseiről

Magyarország – A Vasas mindent vitt, nagyon jó volt a Csaba-Loki! FOLYAMATOSAN FRISSÜL.

Forrás: DVTK

Az NB I-es csapatok szombati felkészülési mérkőzéseinek a történéseiről erre a linkre kattintva lehet tájékozódni.

 

 

Vasárnap

 

 

7.17

 

Újpest-Cegléd 0-0

 

Varga Attila (Cegléd): Két hét kemény munka után egy új játékrendszert gyakoroltunk éles szituációban. Mindkét félidőben helyt álltak a srácok, pár helyzete volt az Újpestnek, de úgy gondolom, legalább annyi nekünk is. Erőnlétben természetesen kell még fejlődnünk, illetve a helyzetkihasználásunkat is kell még csiszolni. A mai mérkőzés már csak azért is elérte a célját, mert egy első osztályú top csapat ellen megmutatták a srácok, hogy ha nem is tartunk taktikailag azon a szinten ahol én szeretném, de akarattal, alázattal és kemény munkával elérhető az, hogy jó eredményt érjünk el.

 

 

 6.57

 

DVSC-TEVA – Békéscsaba 3-0 (2-0)

Gól: Bíró (10.), Szekulics (40.), Nagy Z. (78.)

 

Kondás Elemér: – Egy nagyon jó és hasznos edzőmérkőzést játszottunk a mai napon. Vendégeink a félidőben teljes sorcserét hajtottak végre, de nálunk is lehetőséset kapott több fiatal játékos is – összességében elédegett vagyok hozzáállásukkal és teljesítményükkel. A felkészülésen túl vagyunk, hiszen néhányn napja már Európa Liga selejtezőt is játszottunk. Ez a mérkőzés azért volt számunkra is hasznos, mert azokat a játékosokat is meccsben tudjuk tartani, akik egyébként kevesebbet játszanak.

 

 

 

 

Zoran Spisljak: – Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Sajnos a korán kapott gól megfogta az első játékrészben pályára küldött csapatomat, de aztán rendeztük sorainkat és próbáltunk helyzeteket kialakítani. Az látszik, hogy a felkészülés jelenlegi fázisában még nehezebben mennek a támadásépítések és a befejezések, de voltak már pozitív jelek. A második félidőben sokkal jobban futballoztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és még egy tizenegyes gyanús szituációt is kiharcoltunk – sajnos a spori nem fújta be. Ismét volt egy rövidzárlat, amit a Loki egyből kihasznált – ezzel kialakította a végeredményt. A futómennyiség és az elvégzett munka szempontjából elégedett vagyok, így a mai eredmény még nem feltétlenül mutat reális képet. A mai napra tervezett programot – függetlenül az eredménytől – elvégeztük, minden játékosom 45 perces terhelést kapott, tehát összességében nagyon hasznos meccset játszottunk. (1912.elore.hu)

 

 

Szombat

 

21.34

 

13. Király Kupa

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Swietelsky Sopron 0-1

 

Vasas - ASV Drassburg 3-2 (1-0)

A Vasas gólszerzői: öngól (14.), Novák (32.), Remili (44.)

 

 

bronzmérkőzés

Szombathelyi Swietelsky­Haladás­ASV Drassburg 6-1 (3-1)

G: Williams (18., 33., 35., 50. – a másodikat 11-esből, ), Iszlai (23. – 11-esből), Calvente (27.), ill. Takacs (9.)

 

döntő

Vasas–Sopron 2–1

 

G: Novák (15.), Remili (22.)

 

 

 

 

21.13

 

Bp. Honvéd – Paksi FC 2-0 (1-0)

Gólszerző: Eppel (13.), Bobál G. (80.)

 

Bobál Gergely: - Rettentő hőségben játszottunk, de így is küzdelmes és nagyon hasznos összecsapáson vagyunk túl. Eddig az összes élvonalbeli ellenfelünket megvertük a felkészülés alatt, a legjobb az lenne persze, ha majd a bajnokságban is hasonlóra lennénk képesek.

 

 

 

21.01

 

Diósgyőri VTK - MŠK Rimavská Sobota 3-1

Gólszerző: Nikházi (8.), Kitl (58.), Ugrai (64.), Vargic (86.)

 

Horváth Ferenc: - Véleményem szerint ez egy jó mérkőzés volt, az eredmény is tükrözi a játék képét. Sok dolgot visszakaptam abból, amit a tegnapi napon gyakoroltunk. Bár a találkozó nagy részében az ellenfél a kapunk közelébe sem nagyon tudott eljutni, védekezésben természetesen van még amin javítanunk kell, hiszen kaptunk egy gólt. Ma úgy láttam, hogy megpróbálta mindenki odatenni magát, kisebb-nagyobb hibák voltak, de összességében egy nap után elégedett lehetek a látottakkal. (dvtk.eu)

 

 

Libor Fašiang: - Egész héten kemény munkát végeztünk, a mai mérkőzés megmutatta nekünk, hogy milyen erőben vagyunk. Máshol tartunk a felkészülésben, nekünk később kezdődik a bajnokság, mint a Diósgyőrnek. Sok próbajátékosunk volt, öt játékost a mai napon láttunk először élesben. Próbáljuk összerakni a csapatot, voltak jó momentumaink is, de természetesen az ellenfelünk nagy erőt képvisel. Becsülettel helyt álltunk, dolgozunk tovább.

 

 

Legfrissebb híreink