Reakciók az NB I-es csapatok szerdai edzőmeccseiről

Magyarország – Horváth Ferenc: "Nem azért jöttünk, hogy ezt a meccset megnyerjük."

Forrás:

Az NB I-es csapatok szerdai edzőmeccseiről készült tudósításunk a linkre kattintva olvasható.

 

 

FTC-Standard Liége 0-0 (tizenegyesekkel 6-5)

 

8.41: Thomas Doll szerint nagyon hasznos tapasztalatokat szerzett a Ferencváros.

 

 

- Hasznos mérkőzést játszottunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk, jó teszt volt a belgák elleni meccs. A válogatott játékosok jól tértek vissza, úgy gondolom, hogy elsőre igazán remekül megoldották a feladatukat. Egy erős ellenfél ellen játszottunk, nagyon jó játékerőt képviselnek a belgák. A fontos selejtező mérkőzések előtt nagyon kellett egy ilyen találkozó, reális képet kaptunk arról, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésben.

 

 

8.33: Dibsz Dénes nyilatkozata a Fradi kupasikeréről.

 

 

 

 

 

1. FC Tatran Prešov - DVTK 1-0

 

8.43: Horváth Ferenc szerint nem azért léptek pályára, hogy nyerjenek.

 

Horváth Ferenc: - Nem azért jöttünk, hogy ezt a meccset megnyerjük. Tegnap nagyon keményen dolgoztunk, két edzésünk volt, ma pedig utaztunk két és fél órát, hogy itt játszani tudjunk. Az első félidőben láttam biztató jeleket, de egy dolgot tudomásul kell venni mindenkinek, anélkül nincsen győzelem, hogy valaki a komfortzónáját elhagyná a mérkőzésen. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk. Amit taktikailag megbeszéltünk, azt a fiúk betartották, de helyenként hiányzott az akarati tényező a mai napon.

 

Stanislav Varga: - Egy remek csapat ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk, elégedett vagyok a látottakkal. Bízom benne, hogy a folytatásban is így fogunk tudni játszani.

 

 

Cegléd-Vasas 3-1

 

9.39: Varga Attila, a ceglédiek trénere nagyon megijedt az újabb győzelemtől.

 

„Ha őszinte akarok lenni, akkor nagyon megijedtem, nem abban a periódusában vagyunk a felkészülésnek, hogy ilyen állapotban legyenek a játékosok. A viccet félretéve egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol nagyon szép gólokat rúgtunk és több dolog is nagyon örömteli a számomra a mai mérkőzés után. Az egyik, hogy nagyon szép támadásokat építettünk fel és ezeket be is tudtuk fejezni góllal vagy helyzettel. A másik, hogy a mérkőzés elejét kivéve a labdabirtoklásunk is egy ilyen szintű csapat ellen nagyon magas színvonalú volt. A harmadik pedig, hogy olyan sajátnevelésű játékosok mutatkoztak be a felnőtt csapatban, akik nagyon vártak már erre a lehetőségre. Nagyon reméljük, hogy majd sokra viszik pályafutásuk során. Egy 11-esből kapott góllal úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk, a védekezésünk nagyon masszív volt. Az új játékrendszerhez minden játékos nagyon hamar alkalmazkodott, amit maximálisan értékelek is. A középpályás játékunk az első félidőben ugyanúgy, mint az egész csapat dadogósan kezdett, de aztán összekaptuk magunkat. A támadóink pedig nagyon elemükben voltak ma, szép gólokat rúgtak. Vannak fáradtabb játékosok, akik ha felfrissülnek, ugyanolyan erősségei lesznek a csapatnak, de úgy gondolom, hogy véglegesnek tekinthetjük a keretet. Most pedig dolgozunk tovább annak érdekében, hogy még ennél is jobb teljesítménnyel rukkoljunk elő az idénykezdetre.”

 

 

 

 

Legfrissebb híreink