Reakciók az NB I 8. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Videók, értékelések, érdekességek egy helyen! Frissül!

Forrás: Torghelle Sándor/Facebook

MTK-FTC 2-1

 

Vasárnap:

 

13.00: A mérkőzés összefoglalója. 

 

 

 

Szombat:

 

23.45: A vezetőedzők értékelték a látottakat.

 

Teodoru Vaszilisz (MTK):- Nagyon örülünk a három pontnak. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, a Ferencvárosnak alig akadt lehetősége, ez azért elég ritka. A második játékrészben eredménykényszerben voltak, jobbnál jobb játékosokat cseréltek be. Ekkor nem tudtunk úgy kihozni a labdát, mint az első félidőben, várható volt, hogy a Fradi kiegyenlít. A végén ugyan jött a szerencsefaktor, de azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A többi eredmény tudatában mi is eredménykényszerben voltunk, remélem, ez a három pont kihúzza a csapatot abból a nyári Európa-liga-mérkőzések utáni helyzetből, és lassan rendben leszünk.

 

Thomas Doll (FTC):- Fölöttébb bután viselkedünk, amikor gólokat kapunk. A meccs vége előtt az ellenfeleink rendre kiharcolnak olyan szabadrúgásokat, amelyek teljesen feleslegesek, nem viselkedünk okosan, van olyan játékosom, aki még nincs teljesen formában. Roppant hektikus mérkőzés volt, a fiúk ennek ellenére mindent beleadtak, csak az volt a baj, hogy mindent erőből próbáltunk megoldani, nem voltak kidolgozott akcióink. Ezen a téren kell rendet rakni. Mindig támadunk, de nem viselkedünk elég okosan akkor, amikor gólt kapunk, jelenleg nehéz időszakon megyünk keresztül. (m4sport.hu)

 

23.40: Így ünnepelték a Ferencváros legyőzését az MTK játékosai.

 

 

 

Vasas-Paks 1-0

 

21.35: A két tréner így látta az összecsapást. 

 

Michael Oenning (Vasas):-Örülünk, hogy végre legyőztük a Paksot, az előző szezonban ez nem sikerült. Pár perctől eltekintve, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Megszereztük a vezetést, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. A második félidőben szétesettebb volt a találkozó. Nem tudtuk a második találatunkat megszerezni, ezért 90 percig kellett küzdenünk. Nekünk volt több helyzetünk, így megérdemeltük a győzelmet. (vasasfc.hu)

 

 

Csertői Aurél (Paks):- Nehéz helyzetben vagyunk. Az első félidőben voltak ugyan lehetőségeink, sikerült még három méterről is kihagynunk a ziccert. A Vasas egy pontrúgásból megszerezte a vezetést, és körübelül ennyi is történt az első félidőben. A másodikban már több lehetőse volt a hazai csapatnak, de ez abból is következett, hogy mi kitámadtunk. Megint volt egy kétes szituáció, egy kezezés, ami tizenegyest érhetett volna, de megint nem kaptuk meg a büntetőt. Ne értse félre senki, a vereséget nem ezzel igyekszem magyarázni, csak jó volna, ha velünk is úgy bánnának, mint a többi csapattal. (paksifc.hu)

 

DVSC-Újpest 2-1

 

 

22.00: A találkozó összefoglalója:

 

 

 

21.30: A két vezetőedző értékelte a látottakat.

 

Leonel Pontes (DVSC):– A realitásoknál kell maradni. Sokat küzdöttünk a meccsen, keményen dolgoztunk az utóbbi 3 hétben. Lehet, hogy sokat is, mert a csapat elfáradt a második félidőben. Erős, érett csapat ellen játszottunk, a Lokiban a mérkőzés második részében a fél gárda új emberekből állt. Az Újpestnek nem volt sok lehetősége a gólszerzésre. Nem tudtunk végig dominálni a meccsen, de kontroll alatt tartottuk azt. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik kijöttek a mérkőzésre. Ez egy nagyon szép stadion, a csapat küzdeni fog, szép mérkőzéseket fogunk játszani, hogy visszahozzuk a szurkolókat a stadionba.

 

 

Nebojsa Vignjevic (Újpest):– Gratulálok a győzelemhez. Ezt a mérkőzést odaadtuk a Debrecennek. Az első félidő hozzáállása nem volt rendben, energia nélkül játszottunk. Az utolsó pillanatban mindig történt valami, nem akartuk a győzelmet. A második félidőben két jó egyéni teljesítményből rúgott két gólt a Debrecen. Sokat tettünk a győzelemért, de mindig hiányzott valami, hogy gólt rúgjunk, így elveszítettük a mérkőzést. (haon.hu)

 

Videoton-Haladás 3-0

 

Vasárnap

 

 

9.35: A góllövőlista éllovasa, Feczesin Róbert szerint a szerencsés gól felszakította a gátakat. 

 

 

Szombat

 

21.20: A mérkőzés összefoglalója: 

 

 

 

21.15: A Videoton FC és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője értékelte a mérkőzést.

 

Henning Berg (Videoton):- Az első félidőben kapusunk két nagyot védett, el kellett telnie egy kis időnek, mire magunkra találtunk, ezt követően bebizonyítottuk, hogy a Videoton a jobb csapat. A második félidőben a játék képe alapján megérdemelten nyertünk.

 

Mészöly Géza (Haladás):- Az első tíz percben volt két helyzetünk, ha ezek közül egy bemegy, teljesen más lett volna a folytatás. Szünet után is akadt egy lehetőségünk, sajnos azzal sem éltünk. Az olyan helyzeteket, mint Sjoerd Arsé, be kellett volna rúgni. Persze nem szeretném csak rákenni a vereséget. Összességében a 3-0 nem tükrözi a meccs képét. Nem jött jókor Király Gábor sérülése, mint ahogy a meccs előtt egy nappal Gaál Bálinté és korábban Németh Márióé sem. Örvendetes viszont, hogy Dombi Gergő személyében újabb fiatal futballista mutatkozhatott be az NB I-ben. Tóth Máté is jól szállt be, beállása után több labdát tudtunk szerezni. (haladas.hu)

 

Gyirmót – DVTK 1-0

 

21.06: A Diósgyőr edzője nem keres mentségeket.

 

Horváth Ferenc (DVTK): „Nem akarok mentségeket keresni sem a magam, sem a csapatom számára. Elvesztettünk egy olyan meccset, amit mindenféleképpen szerettünk volna megnyerni. Nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, de annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy a szállodában Elek Ákos rosszul lett, a mérkőzés előtt pedig Oláh Bálintról kellett levenni a mezt, mert mind a ketten elkaptak valami vírust. A mérkőzés előtt kétszer kellett átrendezni a csapatot, ráadásul a héten is voltak sérültjeink, négy ballábas játékos hiányzott a csapatból. Még egyszer mondom, ez nem mentségkeresés, elvesztettük a mérkőzést, vállaljuk a felelősséget.” (dvtk.eu)

 

 

 

21.21: Urbányi István szerint minden győzelem óriási jelentőségű.

 

Urbányi István (Gyirmót):- A mérkőzés elejétől uraltuk a meccset. A tízedik percben már nálunk lehetett volna az előny, akár egy-két góllal is. Minden győzelem óriási jelentőségű, első hazai győzelem, első hazai gól. Egységesek voltunk. A legutóbbi mérkőzéshez képest hét helyen volt változás a kezdőcsapatban, a védelem is stabilabb lett. 

 

Mezőkövesd – Honvéd 3-1

 

21.02: Marco Rossi szerint hihetetlen meccs volt, Pintér azt kapta, amire számított. 

 

Marco Rossi (Honvéd): „Olyan meccs volt, ahol domináltunk és még is kikaptunk 3-1-re. A kulcs momentum az volt, amikor 1-0-ás vezetésnél Kamber és Balázs kihagyott egy óriási helyzetet, hihetetlen volt.  Kettő-null helyett az ellenfél kiegyenlített, nem szabadott volna, hogy ez a meccs így végződjön. Új játékosokat igazoltunk azért, hogy a helyzeteket kihasználjuk, de ez most sajnos nem sikerült.” (honvedfc.hu)

 

Pintér Attila (Mezőkövesd):- Azt kaptam, amire számítottam. Megkaptuk a kötelező gólunkat, de megpróbáltuk rendezni a sorainkat. Félidőben próbáltam felhívni a csapat figyelmét a hibákra és önbizalommal visszaküldeni őket a pályára. Összességében meg szeretném köszönni  a közönségnek, mert nélkülük nem sikerülhetett volna. Továbbá gratulálok a csapatnak, hogy 1-0-ás Honvéd vezetés után meg tudták fordítani a mérkőzést. Bízom a csapatban, összességében minden játékosom a maximumot nyújtotta. (mezokovesdzsory.hu)

Legfrissebb híreink