Reakciók az NB I 7. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország – Összefoglalók, értékelések, érdekességek! FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

Forrás: eto.hu

Videoton-DVSC 5-1

 

 

23.19: Berg szerint érthető a Loki hanyatlása, Pontes szerint nem kötelező a Lokiban játszani

 

Henning Berg (Videoton): „Nagyon jó mérkőzésen, remek teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben az eredményjelző még talán nem ezt tükrözte, de akkor is nagyon jól játszottunk. Furcsa volt látni, hogy a kezdés után a Debrecen szerezte meg a vezetést, de a játékosok jól reagáltak, nem kezdték el magukat sajnáltatni, hanem mentek tovább előre. Sok jó támadást láttam ma a srácoktól, szóval elégedett vagyok a teljesítménnyel és természetesen az eredménnyel is – számunkra ez egy remek este volt. A Debrecen már a harmadik edzővel dolgozik a szezon során, ilyenkor érthető, ha nem a legjobb teljesítményüket láthatjuk. Eddig azonban kiegyenlített meccseket játszottak, de a mai mérkőzés nem volt az. Úgy gondolom, hogy ebben azért nekünk is nagy szerepünk volt, hiszen mi jó szinten játszottunk. Hogy ma játszottunk-e a legjobban, amióta én vagyok az edző? Nehéz ezt megmondani. A Midtyjlland elleni két mérkőzés és a hazai Cukaricki elleni találkozók is rendben voltak. A támadójáték ma nagyon jó volt, több gólt is szerezhettünk volna, ez kétségtelen, és ma elégedett voltam a technikai, taktikai és erőnléti elemeivel is a játékunknak.“

 

Leonel Pontes (DVSC): „Tizenkét nappal ezelőtt érkeztem a csapathoz, igyekeztem mindent felmérni – a klubot, a játékosokat. Próbálom megismerni a várost is, és azt már elmondhatom, hogy Debrecen városa nem ezt az eredményt érdemli. Azért vagyok itt, hogy változtassak a dolgokon, mert az életben néha változtatni kell. Át kell gondolni a céljainkat és erős csapatot kell építeni. Felhozunk majd fiatal srácokat az akadémiáról, mert inkább dolgozok olyan fiatalokkal, akik hajlandóak küzdeni és harcolni, mint olyan játékosokkal, akik nem. Ha valaki nem szeretne a Lokiban játszani, arra nincs szükségünk.“ (vidi.hu)

 

 

22.40: A mérkőzés összefoglalója:

 

 

 

Ferencváros-Mezőkövesd 2-2

 

Doll szerint nem érdemelték meg a sikert, Pintér szerint óriási a pontszerzés.

 

 

23.05: Thomas Doll (FTC):  "Ha valakinek annyi helyzete van, mint nekünk, és nem használja ki azokat, az nem érdemli meg, hogy három pontot szerezzen. Régóta vagyok edző, sok találkozón vettem részt, számomra ez újdonság, hogy így is el lehet veszíteni pontokat. Jól játszottunk, rengeteg helyzetünk volt, de más mentalitást kell mutatnunk a kapu előtt. Ez a feladat vár ránk a következő hetekben. Néha el lehetett volna képzelni, hogy már 6-0-ra vezethetnénk, aztán pedig azt látom, hogy 2-1 az ellenfélnek, és rendkívül furcsa. Arra kell vigyázni, hogy ne haljunk bele a szép futballba. A Gyirmót ellen is sokat birtokoltuk a labdát, de nem sikerült hamar eldönteni a mérkőzést. Ez nagyon zavaró, mert a játékosok sokat dolgoznak a pályán. Utálok így pontokat veszíteni. A háromhetes szünetben kitalálom, hogy mi az oka ennek, és mindenkinek meg kell kérdeznie magától, hogy 100 százalékot ad-e. Nagyon könnyelműen kezeljük a rögzített szituációkat – elöl és hátul egyaránt -, de nem engedem meg, hogy egy egész szezont így játsszunk végig." (fradi.hu)

 

21.33: Pintér Attila (Mezőkövesd):  "A Fradi pályán egy feljutó csapatként pontot szerezni óriási dolog. Szeretném megköszöni a szurkolóinknak és a játékosaimnak a kitartást és az akaratot. A cseréknek köszönhetően stabilabbak tudtunk lenni és jobb lett az előre játékunk is. Reálisan kell nézni a dolgokat, nincs hiányérzetem. Nagyon örülök az egy pontnak, amit szereztünk."(mezokovesdzsory.hu)

 

 

Újpest FC-MTK Budapest 0-0

 

Vignjevics szerint nehéz volt helyzetet kialakítani, Vaszilisz örül a pontszerzésnek.

 

21.40

Nebojsa Vignjevics (Újpest): "Nagyon nehéz volt helyzeteket kialakítani ma az MTK ellen, hiszen rendkívül türelmesen játszottak, mi pedig lassúak voltunk fizikailag és fejben is. Hátul is figyelnünk kellett, hiszen Torghelle és Kanta bármikor képesek eltönteni a meccset. Így, hogy három találkozón vagyunk túl hét nap alatt, nem lehetek elégedetlen, igazságos döntetlen született."

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): "Örülök, hogy elcsíptünk egy döntetlent egy küzdelmes mérkőzés után. A mi helyzetünkben fontos lett volna győzni, de szerintem meg kell becsülni ezt az egy pontot is. Próbáltuk a kontrajátékot erőltetni és sikerült is néhány helyzetet kialakítani, de a befejezéseink nem voltak pontosak." (mtkbudapest.hu)

 

 

DVTK-Vasas 1-1

 

22.35: A mérkőzés összefoglalója: 

 

 

 

 

21.45: Horváth helyettese nem akart mélyebb elemzést, Oenning elégedett

 

Szamosi Tamás (DVTK): "Horváth Ferenc ma nem ülhetett le a kispadra, azonban ő a vezetőedző, én nem szeretnék mélyebb elemzésbe bocsájtkozni, ez az ő feladata. Ezért csak annyit mondok, mindkét edző elégedett lehet a megszerzett egy ponttal, részünkről a játékosok hozzáállását szeretném kiemelni. Mi nagyon mélyről jöttünk, az elmúlt mérkőzések alapján nem voltunk jó passzban, azonban egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mai találkozót, de lehet, hogy a kolléga ugyanezt el tudja mondani. Köszönöm a közönségünk támogatását, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Csak azt tudjuk ígérni, hogy ennél jobban is fogunk játszani."

 

Michael Oenning (Vasas): "Azzal kezdem, hogy elégedett vagyok az eredménnyel. Az egy hét alatt lejátszott három mérkőzésnek megvolt a hatása, nem véletlen ez a sok döntetlen ebben a fordulóban. És ezt még azzal is nehezítettük, hogy hátrányba kerültünk. A második félidőben sokat probálkoztunk, nem volt meg az a szerencsénk, amire az ilyen mérkőzéseken szükség van a győzelemhez. Mindkét csapat nagy odaadással küzdött, megérdemelte az egy-egy pontot mindkét fél. Külön öröm, hogy továbbra is az élen állunk, ami azért fontos, hogy a bajnoki szünetben mindenkin mosollyal érkezzen az edzésre." (dvtk.eu.)

 

 

Swietelsky-Haladás-Paksi FC 3-1

 

21.45: Mészöly számított a csapatbuszra, Csertői szerint elől mondtak csődöt

 

Mészöly Géza (Haladás): "Számítottunk rá, hogy a Paks betolja a csapatbuszt a kapuja elé, de arra is, ha lehetősége nyílik, támadni is fog. Nagyon büszke vagyok a csapatra, viszont egy hét alatt már a harmadik meccsünket játszottuk,ez az első negyedórában érződött is. Ekkor a középpályán fölénk kerültek a paksiak, ám hamarosan rendeztük sorainkat. Nagyon örülök, hogy ezúttal is gólra gólt akartunk rúgni - ez sikerült is. Elsősorban csapategységben, mentálisan nőttünk a Paks fölé. Örülök, hogy a fiatal Tóth Máté ezúttal is jól szállt a mérkőzésbe."

 

Csertői Aurél (Paks): - "Nem kezdtük rosszul mérkőzést, akadtak lehetőségeink - igaz az ellenfélnek is. Az első félidőben jobbára a mi akaratunk érvényesült, a másodikban inkább a Haladásé. Sajnos a támadójátékunk nem volt elég határozott, elöl csődöt mondtunk és egyébként is agresszívabban kellet volna futballoznunk. Nem tudtunk válaszolni a szombathelyi gólokra." (haladas.hu)

 

 

Bp. Honvéd-Gyirmót FC Győr 0-0

 

22.12: Rossi nehéz meccsre készült, Urbányi szerint óriási a pontszerzés

 

Marco Rossi (Honvéd): "Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, arra számítottunk, hogy a Gyirmót ránk fog várni, védekezni fog és kontratámadásokkal akar gondot okozni. Ez a mérkőzésen be is igazolódott, kb. háromszor jutottak el a kapunkhoz. Nagy helyzet nem alakult ki, mi nem tudtunk elég átütően játszani. Helyzeteket kialakítottunk ugyan, de hiányzott fentről a minőség. A támadószekcióból Eppel hiányát nagyon megéreztük, nem tudtunk gólt szerezni, eredménytelen volt a játékunk."

 

Urbányi István (Gyirmót): "A mi helyzetünkben minden pontnak óriási jelentősége van, különösen igaz ez a három hetes szünet előtt. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy mik azok a kihívások, amikkel meg kell küzdenünk. Egyrészt a sérültjeink tovább színesedtek egy eddig nem ismert fajtával, Simon András a mérkőzés előtt került kórházba, műtőasztalra. Az a fajta minőség, amivel magunk javára tudnánk fordítani a mérkőzést még mindig hiányzik. Azt érzem, hogy az NB I és NB II  között ritmus, dinamika -még mindig- nem mindenkinek jön zsigerből. A magunk szintjén szervezetten, fegyelmezetten tettük a dolgunkat. Mindkét csapat szervezetten, fegyelmezetten játszott. Az eddigi meccsekhez képest az első félidőben éreztem azt, hogy lett volna lehetőségünk, hogy egy-egy kontrajátékot végigjátszunk. A másodikban kicsit kipukkadtunk. Nem tudom, hogy ez kondicionális vagy mentális probléma volt, vagy csak hogy négy vereség után tartsuk az eredményt" (honvedfc.hu)

Legfrissebb híreink