Reakciók az NB I 6. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Csertői Aurél úgy érzi, megjárta a mennyet és a poklot.

Forrás: dvsc.hu

Szerda

 

Gyirmót-FTC 0-1

 

22.50: A Ferencváros edzője, Thomas Doll értékelte a látottakat.

 

„Nagyon jó minőségű pályán játszhattunk. Nagy százalékban birtokoltuk a labdát, de az utolsó passzok hiányoztak, így nehézkesek voltunk a kapu előtt. Abban kell jobbnak lennünk, hogy a pálya utolsó harmadában sikeresebben futballozzunk, és meglepjük az ellenfeleinket. Nem jó ugyanis, ha az utolsó tíz percben izgulni kell az eredmény miatt. Erről beszélni fogunk a csapattal is. Nem elég, ha csak a területet védjük, le is kell támadni a labdás embert, ezen javítani kell. Megvan a három pont, nem kaptunk gólt, pipáljuk ki ezt a meccset. Van egy pár játékos, aki magával küzd, azt üzenem nekik, hogy találják meg gyorsan magukat, mert együtt többre vagyunk képesek. Több tűzre lenne szükség tőlük. A Gyirmótnak pedig sok sikert kívánok!” (fradi.hu)

 

 

23.00: Böde Dániel reméli, hogy sikerrel tudnak menni a válogatott szünetre is.

 

 

 

 

Vasas-Honvéd 2-0

Csütörtök

 

8.25: Az éllovas Vasas egy grafikonnal indította a napot

 

 

23.07: Michael Oenning, a Vasas trénere állítja, az egész világ a piros-kékekről beszél. És, hogy miért? A linkre kattintva kiderül.

 

 

Mezőkövesd-Zsóry FC-Újpest FC 0-1

 

21.45: A mérkőzés után a két szakvezető értékelte a kilencven percet

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Meg kell tanulni nyerni ennek a csapatnak. Nem jó az, ha minden mérkőzés után azzal kezdjük, hogy nem lehet ilyen gólokat kapni. Az Újpestnek szinte egy nagy lehetősége volt az egész mérkőzésen. Minden játékos, aki pályára lépett, becsülettel tette a dolgát. A játékunk egyre jobban összeáll, de addig amíg az adódó lehetőségeinkkel nem fogunk tudni mit kezdeni, addig ilyen eredmény fog születni. Minden mérkőzés más és más, lehet hogy vasárnap mi fogunk helyzet nélkül nyerni a Ferencváros otthonában. (mezokovesdzsory.hu)

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Nehéz meccsen vagyunk túl, a hazaiak soraiban több olyan játékos futballozik, akik bármikor képesek eldönteni a három pont sorsát. Büszke vagyok a fiúkra, az első 45 percben minden úgy történt, ahogy elterveztük. A második félidőben sajnos visszaálltunk, és inkább a védekezésre koncentráltunk. Úgy gondolom, 2-0-s vezetés tudatában még magabiztosabban kellene játszanunk, de bízom benne, hogy a jövőben ezt is megoldjuk.

 

 

Paksi FC-DVTK 2-1

 

21.33: A két szakvezető értékelése a lefújás után.

 

Csertői Aurél (Paks): - Az látszott, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, az ellenfelünk kontrákra rendezkedett be. Az első félidőben számtalan helyzetünk volt, igaz nekik is volt kontrából. Megjártuk a mennyet és a poklot ezen a mérkőzésen, szerencse, hogy nem fordítva alakult a végjáték. Nem adtuk fel, óriási energiatartalékokat mozgósítottunk, mindent egy lapra feltéve támadtunk, ami meghozta az eredményt.

 

Horváth Ferenc (DVTK): - Ma nem kezdtük olyan rosszul a mérkőzést, mint eddig többször, azt mondom, az első 10-15 percben még jól is futballoztunk. Utána való igaz, hogy a Paks jobban játszott, helyzeteket dolgozott ki. Ekkor kaphattunk volna gólt, igaz a végén nekünk is volt ziccerünk, amit berúghattunk volna. Összességében az első félidő nem a miénk volt. A második félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk, és a kontráink végig ültek. Megszereztük a vezetést is. Előtte benne volt, hogy gólt lő a hazai csapat, de utána nem éreztem a gólveszélyt. Végül mégis két gólt kaptunk az utolsó pár percben, ami megpecsételte a sorsunkat. (dvtk.eu)

 

 

DVSC-Swietelsky-Haladás 0-1

 

21.05: A mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

 

Leonel Pontes, a DVSC vezetőedzője: - Négy helyzetünk volt az első félidőben, gólt kellett volna lőni, ha sikerül, másképpen alakul a mérkőzés. A második félidő első húsz percében nem játszottunk jól, az ellenfél erősebb volt ebben a periódusban. Sajnos a figyelmetlenségünkből gólt tudott szerezni a Haladás. Megpróbáltunk harcolni az egyenlítésért, de nem sikerült, a csapatot kicsit fáradtnak éreztem. Az ellenfél jól védekezett, nagyon megnehezítették a dolgunkat. (dvsc.hu)

 

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: - Percről percre egyre inkább elhitte a csapat, hogy van itt keresnivalója. Nagyon küzdöttek egymásért a játékosok. A Debrecen remekül futballozott a mérkőzés első részében, bár a végén nekünk is voltak helyzeteink. Nagyon kellettek Rózsa Dani védései, és az, hogy a védők mindig menteni tudtak. Kellettek a jó egyéni teljesítmények, de elsősorban csapatként voltunk erősek.

 

 

Kedd

 

MTK-Videoton 1-0

 

Henning Berg (Videoton): „Nem játszottunk túl jó mérkőzést. Mindkét csapatnak nehéz dolga volt, de persze nekünk magunkra kell figyelni. Magunkról pedig azt tudom elmondani, hogy most nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Nem alakítottunk ki helyzeteket, túl sok kontrát engedélyeztünk a második félidőben az MTK-nak, egyet pedig be is fejeztek. Kétségtelen, hogy ma lassabban játszottunk, mint eddig. Nekünk volt eddig a legtöbb mérkőzésünk a magyar csapatok közül, most pedig nekünk és az MTK-nak kellett egy nappal hamarabb játszanunk, mint a többieknek – ilyenkor ez is sokat számít. Ez nem lehet kifogás a mai teljesítményre, de ez is egy ok. Egyelőre még nem tartunk ott csapatként, ahol szeretnénk lenni. Sok munka áll még előttünk, fejlődnünk kell, hogy egyenletesen, jó szinten tudjunk játszani minden mérkőzésen.“ (vidi.hu)

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): „Nekem nagyon tetszett a mai mérkőzés. A sört és a bort literre mérik, a futballt pedig gólra – rendkívül boldogok vagyunk, egy erős csapat ellen szereztünk három pontot. Ez már kijárt a srácoknak. Kevés lehetőséget adtunk a Vidinek, a széleket jól lezártuk és ebből sikerült kontrákat vezetni, hála Istennek egy bement. Úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük a három pontot.“ (vidi.hu)

 

 

Legfrissebb híreink