Reakciók az NB I 29. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország – Rossi szerint Magyarországon nem tisztelik a Honvédot. Frissül!

Forrás: honvedfc.hu

Videoton–DVSC 3–2

 

Henning Berg (Videoton): – Eseménydús mérkőzésen vagyunk túl. Szereztünk három gólt, ezen kívül is még három-négy alkalommal betalálhattunk volna. A DVSC kockáztatott, jó támadófocival léptek fel, lőttek egy nagy gólt, a második gólukat pedig remek szélsőjáték előzte meg, ezt el kell ismerni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetett volna levédekezni ezeket a szituációkat, de nem előzték meg nagy hibák a debreceni gólokat. Mi is szép támadásokat mutattunk be, és végre jöttek a gólok is, fontos három pontot szereztünk, harcolunk tovább a bajnoki címért. Persze ma is maradtak ki helyzetek, ezeken dolgozunk folyamatosan, de a helyzetkihasználás a technikai dolgok mellett azon is múlik, hogy a döntéshelyzetben lévő játékos éppen hogyan gondolkodik. Azon vagyunk, hogy minél élesebbek legyenek a srácok ezekben a szituációkban. De mi szereztük a legtöbb gólt a bajnokságban, sok szép, szerintem külső szemlélőnek is élvezhető támadást vezetünk a kilencven percek alatt - persze fejlődni mindig van hova. Normális helyzet az, hogy ilyenkor van némi nyomás az aranyért küzdő csapatokon, ez a világon mindenhol így van, mi mindenesetre már nagyon várjuk a hátralévő négy mérkőzést.

 

Leonel Pontes (DVSC): – Az, hogy három gólt kaptunk, azt bizonyítja, hogy a védekezésünk nem volt a legjobb. A pálya középső harmadában elvesztett párharcok után már nagyon nehéz dolgunk volt hátul. Az első 20 perc nagyon nehéz volt, de Könyves gólja után kiegyenlítetté vált a játék. A második félidőben két hatalmas hiba után kaptunk két gólt, utána csak szaladtunk az eredmény után. Mindent megtettünk az egyenlítésért, de ez sajnos nem sikerült. Négy meccs van még a szezonból, kétszer otthon játszunk, kétszer idegenben, a lehető legtöbb pontot kell szereznünk ezeken a találkozókon.

 

 

Bp. Honvéd–Gyirmót FC Győr 1–0

 

Urbányi István (Gyirmót): - Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, hiszen mindkét csapat számára nagy volt a tét. A bajnoki cím érthetően óriási motiváció és mi most fel tudtuk venni a versenyt, ezen a téren is a Honvéddal. A mérkőzéseket azonban, a Lanzafamék, a Gerák és a Torghellék döntik el és nekünk az ilyen egyéniségek terén volt nagy lemaradásunk az egész szezonban. A bajnokság most már nélkülünk zajlik tovább, de mi sportszerűen fogunk tovább küzdeni és játszani a hátralévő mérkőzéseken is.

 

Marco Rossi (Honvéd): - Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó percig hittek abban, hogy megnyerik ezt a mérkőzést. Viszont nagyon ideges vagyok, mert ebben az országban nem tisztelik a Budapest Honvédot. A játékvezetésről pedig megígértem, hogy nem fogok beszélni és én szavatartó ember vagyok. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ez a mérkőzésünk és ez be is igazolódott. A Gyirmót játékosai igazi sportemberek, mert végigküzdötték a mérkőzést.  

 

Botrány lett Kispesten a bírócseréből - NB1.hu

 

 

Újpest FC-MTK Budapest 1-2

 

Tamási Zsolt (MTK): – Először is gratulálok a csapatomnak. Nagyon meleg perceket éltünk át, és szerencse is kellett a győzelemhez. A szervezettségünkkel és odaadásunkkal ezúttal sem volt gond, nagyon örülök, hogy az utolsó percekben megszereztük ezt a rendkívül fontos három pontot.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Idegesen játszottunk, és nem hoztunk jó döntéseket. Ma egyáltalán nem voltunk hatékonyak a kapu előtt, sokszor az egyéni megoldásokat erőltettük, ahelyett, hogy csapatként játszottunk volna. Az MTK Budapest sokkal okosabban játszott, mint mi, nem a vereség miatt vagyok csalódott, hanem mert nem gondolkoztunk jól a pályán.

 

Beszámoló az NB III 29. fordulójának szombati mérkőzéseiről

Kulcsár Kornél és Kabát Péter vezérletével gálázott at ETO

 

 

Swietelsky Haladás–Paksi FC 2–0

 

Csertői Aurél (Paks): – Sajnos a támadó szekcióban nem volt átütőerő, mellé bármit csinálunk, mindig kapunk gólt, gólokat. Óriási hibákkal játszottunk, és a jól védekező ellenfelünket nem sikerült megbontanunk. Nem voltak egyéni villanások sem. Meg kell fejteni, hogy mi lehet az oka a legutóbbi sikertelenül magvívott meccseinknek, de mindenképp kevés az agresszivitás bennünk. Birtokoltuk a labdát, időnként szép dolgokat is csináltunk, de feleslegesen. A Hali agresszívabb volt, meg is nyerte a meccset. Van még négy mérkőzés, javítanunk kell! 

 

Mészöly Géza (Haladás): - Megdolgozott a csapat a győzelemért. Az egész meccs folyamán jól működött a védekezésünk, a paksiaknak nem is igazán volt helyzetük. Tudtuk, hogy a pontrúgás a mai modern futballban mennyire fontos, s külön öröm, hogy az ebben erős paksiakat pont a saját fegyverükkel vertük meg. Fegyelmezetten futballozott a csapat, nagyon értékes győzelmet szereztünk, mind a 11 ember kivette a részét a védekezésből majd az ebből indított támadásokból is. Örömteli, hogy Winkler András személyében ismét egy fiatal debütált, akinek meggyőződésem szerint most nem itt, hanem az U17-es válogatottban lenne a helye. Ami a folytatást illeti, tavaly is büszkék voltunk az erőn felül elért ötödik helyünkre, ezúttal sem állunk meg, annyi pontot szeretnénk gyűjteni, amennyit csak tudunk. Nem a langyos víz a célunk.

 

Beszámoló az NB I 29. fordulójának a meccseiről - NB1.hu

 

 

Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry 3–1

 

Thomas Doll (FTC): – Sokkal jobb hét volt, mint az előző. Az első félidőben nagyszerű futballt láttunk, sok kombinációval, jól pörögtünk. Azokra az időkre emlékeztetett a futballunk, amikor gyakran játszottunk így. A hét közi 8-0 némelyik játékosnak láthatóan önbizalmat adott, könnyedebben játszottak. Lehetett látni, hogy jól járt lábról lábra a labda, a játékosok pedig élvezték a játékot. Tizenhét nagy lehetőségünk volt, három szép gólt szereztünk. Jó lett volna, ha a második félidőben is betaláltunk, hogy végleg eldöntsük a mérkőzést. De a csapat szenvedéllyel játszott, 3-0 után emberi, hogy a játékosok – érezvén, hogy uralják a meccset – egy fokozatot visszakapcsoltak. Remélem, hogy így megyünk tovább, illetve bizonyos játékelemeken még tovább javítunk. Védekezésben sokszor nem vagyunk elég agresszívek, elég közel az emberhez, csak kísérjük az ellenfelet, remélem, hogy ezeket még jobban kezeljük a jövőben.

 

Az NB II és az NB III jelenti: Beszámoló az NB III mai meccseiről

 

 

DVTK–Vasas FC 2–1

 

Bódog Tamás (DVTK): - Nehéz mérkőzés volt - ez sablon, de most tényleg nehéz volt. Amelyik csapat emberhátrányban tud győzni, annál a hozzáállást biztosan nem érheti kritika. Az első félidőben rá tudtuk erőltetni a játékunkat a Vasasra, ült, amit elterveztünk. Nekik mentünk, a gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, ha bármelyiket gólra váltjuk, akkor egyszerűbb lett volna. A Vasas jó csapat, mindent megtettek, hogy megfordítsák az eredményt. Jöttek, támadtak, kiegyenlítettek. Ezt követően le a kalappal a csapat előtt, mert tíz emberrel is szenzációsan küzdöttek, és olyan mérkőzést tudtunk megnyerni, ami a végén már nem teljesen nekünk állt, ekkor a Vasas már igencsak ránk erőltette az akaratát. Rezgett a léc, de erős a csapat karaktere. Nem adtuk fel a támadási lehetőségeket, emberhátrányban is érkeztünk az ellenfél kapuja elé, és végül Makrai Gábor gyönyörű egyéni akcióból szenzációs gólt rúgott. Ez emberhátrányban parádés teljesítmény, a szív diadala volt, hogy a saját magunk javára tudtuk eldönteni a mérkőzést. Ha döntetlenre végzünk, akkor is azt mondanám, hogy le a kalappal a csapat előtt, mert akkor is megtettek volna mindent az egy pontért. Értékes három lett belőle, reméljük, folytatódik! Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is ilyen sok szurkoló jön ki a mérkőzésre, és nem csak ezt a stadiont töltjük meg, hanem a debrecenit is - mondjuk az már keményebb. Ma is szükségük volt rájuk, fontos volt a támogatásuk, le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez.

 

 

Michael Oenning (Vasas): - Nagyjából az történt ezen a mérkőzésen, mint amire számítottam, a rendkívül intenzív találkozón mindkét csapat fogcsikorgatva harcolt minden méterért. Az első félidőben igen hamar elkerülhető gólt kaptunk, ami után nagy erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy visszatérjünk a meccsbe, ez az egyenlítő góllal sikerült. Minden lehetőségünk megvolt a második találatra is, de a DVTK szerezte meg a győzelmet egy újabb elkerülhető góllal. A Diósgyőr megérdemelten nyert, gratulálok nekik! Átérzem a helyzetüket, nagyjából hasonló helyzetben vannak, mint mi voltunk az előző idényben. Fájó a vereség, de megrázzuk magunkat, és folytatjuk a munkát.

 

Bódog Tamás értékelése | DVTK - Vasas | 2017. április 29. | DVTK TV

 

Michael Oenning értékelése | DVTK - Vasas | 2017. április 29. | DVTK TV

 

Legfrissebb híreink