Reakciók az NB I 27. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország – Doll a Fradi rosszul sikerült igazolásait hibáztatja. Frissül!

Forrás: Zádor Péter

 

23.20: Ferencvárosi TC–Vasas FC 1–2: A zöld-fehérek edzője a rossz igazolások miatt kesergett.

 

Thomas Doll (FTC): - Természetesen nehéz egy ilyen mérkőzést követően pozitív dolgokról beszélni. A csapat első félidei teljesítményére nem tehetünk szemrehányást. Nagy nyomás alá tettük az ellenfelünket, jól játszottunk, vezettünk is. Felfoghatatlan, hogy a kapott gólokra mennyire passzívan reagáltunk, mi is hozzásegítettük az ellenfelet a győzelméhez. Ez tökéletesen leírja a jelenlegi helyzetünket. Sok minőséget veszítettünk a nyáron, nem hiszem, hogy mentális probléma lenne a csapatnál. Némelyik játékosban nincs több mint amennyit nyújt, így ez egyértelműen minőségi probléma. Ez pedig fáj, mert az elmúlt három évben nagyszerű dolgokat építettünk fel. Gyakorlatilag megkaptuk a büntetésünket némelyik sikertelen transzferért. Most van még hátra pár mérkőzés, ez lesz az igazi erőmérő. Kiderül, hogy helyt tudunk-e állni. A klub a nyári szünet alatt meg fogja nézni, hogyan építse tovább a csapatot, ki az, akire lehet számítani, és ki az, akire nem – mondta Doll.

 

Priskin Tamás a hónap játékosa Szlovákiában - NB1.hu

 

23.11: Ferencvárosi TC–Vasas FC 1-2: A piros-kékek edzője boldog, hogy csapata a Vidi után a Fradit is legyőzte idegenben.

 

Michael Oenning (Vasas):- Az első félidőben kicsit kapkodtunk, pontatlanok voltunk. A szünet után megnyugodtunk, sikerült gyorsan fordítanunk, nagyon fontos három pontot szereztünk.  Természetesen van még mit javítani, kiegyensúlyozottabb produkcióra van szükség a bajnokságban. Nagy öröm, hogy a Videoton után a Ferencvárost is legyőztük idegenben. Elégedett vagyok a mai mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel.

 

Kemény koreóval üzentek a kínai tulajnak a Milan ultrái - fotó - NB1.hu

 

Ferencvárosi TC–Vasas FC 1-2: A zöld-fehérek német légiósa nem így akarta ünnepelni első találatát.

 

Janek Sternberg (FTC): – Természetesen nem így képzeltem el azt a napot, amikor az első gólomat lövöm a Ferencvárosban, inkább egy győztes meccsen ünnepeltem volna. Jól kezdtük pedig a találkozót, de a második félidő elején borzasztóan játszottunk. Elég volt néhány szituáció, amikor nem koncentráltunk eléggé, ahol nem voltunk elég közel az emberhez, ahol nem voltunk elég éhesek a labdára, a Vasas pedig könyörtelenül kihasználta ezt. Négy-öt perc alatt kiadtuk a kezünkből a meccset, ilyennek egyszerűen nem szabadna megtörténnie. Az elmúlt hetek nagyon nem úgy alakultak, ahogy azt elképzeltük, de le kell szegnünk a fejünket, és megnyomni a hátralévő találkozókat, hogy azokon a lehető legtöbb pontot megszerezzük.

 

12-ből 1: Kieséshez jó lenne ez a Fradi - NB1.hu

 

22.04: Újpest FC–Gyirmót FC Győr 2–2: A lilák edzője úgy érzi, csapata uralta a mérkőzést.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, az első gólunkat követően is uraltuk a meccset, a kezünkben lehetett volna a győzelem, de ehelyett a vendégek kiegyenlítettek. A második játékrészben is nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de tudtuk, hogy a kontráik veszélyesek lehetnek, és ebből is szerezték meg a vezetést. Szerencsére hamar sikerült válaszolnunk a találatukra, így lett volna időnk a harmadik gólunk megszerzésre, amire sajnos már nem futotta az erőnkből

 

A BBC távollétében Isco volt a Real Madrid varázslója - VIDEÓK

 

22.01: DVSC–MTK Budapest 0–0: Leonel Pontes és Tamási Zsolt értékelése a mérkőzés után. 

 

Az MTK elleni meccs utáni sajtótájékoztató (2017.04.15.)

 

21.55: Videoton FC–Mezőkövesd-Zsóry FC 1–1: A székesfehérváriak edzője úgy gondolja, Lazovics nélkül is hozni kellett volna a meccset. A vendégek trénere élesen bírálta az újságírókat, akik kritizálták csapatát.

 

Henning Berg (Videoton): - Ez egy olyan meccs volt, amelyet meg kellett volna nyernünk. Gólra kellett volna váltanunk a lehetőségeket. Arra számítottunk, hogy több helyzetünk lesz, mint a Kövesdnek, ez így is lett, de a győzelem nem sikerült. Csalódás a mai eredmény. A győzelemhez több kell annál, mint amit ma mutattunk. Sok pontrúgásunk volt az ellenfél térfelén, de ezekből nem voltunk eredményesek, ezzel elégedtlen vagyok. Vagy a beadás nem volt pontos, vagy a befejezés. Az első félidőben a jobboldali támadójáték sem úgy működött, ahogyan kellett volna, a másodikban ez javult. Asmir Suljic jól játszott, meg tudta verni egy az egyben az ellenfelét. Marko Scsepovicson talán érződött, hogy a héten mindhárom meccset végigjátszotta, normál esetben úgy érzem, belőtte volna az egyik helyzetét. De ő is keményen dolgozott, mindent megtett, amit tudott. Csapatként kellett volna még több nagy helyzetet kialakítani - mondta Henning Berg, aki Danko Lazovics eltiltásával kapcsolatban is kapott kérdést a sajtótájékoztatón. - Danko ma nem játszhatott eltiltás miatt, természetesen a csapat egyik fontos tagjáról van szó, hiszen eddig szinte minden találkozón szerepet kapott, amióta itt van. Talán ma különbséget tehetett volna a két csapat között a pályán, de ez mind feltételes mód, nem számíthattunk rá. Úgy gondolom, hogy nélküle is meg kellett volna nyernünk a mai találkozót.

 

Tomiszlav Szivics (Mezőkövesd): - Azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk. Kulcsmomentum volt a mai találkozón, hogy sikerült hamar kiegyenlítenünk a bekapott gól után. Szervezettek voltunk, vártunk a kontrákra, úgy gondolom, hogy ezekben jók voltunk. A meccs végén nekünk volt egy nagyobb ziccerünk, Strestik esetére gondolok, de kicsit a háta mögé jött a labda, na és persze kíváncsi vagyok majd arra is, hogy az utolsó pillanatban mi történt a tizenhatoson belül. Biztosan nagy lökést ad a csapatnak, hogy sikerült pontot szereznünk a Vidi otthonában - mondta Tomiszláv Szivcs, aki arra a kérdésre, hogy mi jut eszéből arról, hogy sokan már temették csapatát, meglehetősen éles választ adott. - A főnix madár jut erről eszembe. De amúgy a múltkor, szerdán is mondtam a sajtónak, hogy sok minden ellen nem tudok küzdeni, de állandóan jönnek az ellenségek - viszont ti sem tudtok tisztelni senkit. Évek óta harcolok kiscsapatoknál nagyok ellen, és mindig lehúztok mindent. Most is az volt, hogy pocsék forma, ilyen forma, olyan forma. Ez egy nagyon nehéz munka. Azt senki nem mondta, hogy hat sérültje volt egy kis Mezőkövesdnek. A Vidinél hiányzik egy Danko Lazovics, és megérzik. Ez tény. Mi a baj? Nem szabad becsületesen dolgozni?"

 

Újabb bravúr: a Slovan után a bajnokot is legyőzte a DAC - NB1.hu

 

21.28: Bp. Honvéd–Paksi FC 2–0: A zöld-fehérek edzője úgy érzi, csapata mentálisan nem tudott felnőni a rangadóhoz.

 

Csertői Aurél (Paks): – A Honvéd ellen mindig nehéz játszani, és sajnos ma ezt hitetlenül tettük. Ellenfelünk mindenben jobb volt, de főleg mentálisan. Sem védekezésben, sem támadásban nem hoztuk azt, amit tudunk, és amit korábban megmutattunk. Egy percig sem volt kétséges, hogy ezt a meccset a Honvéd megnyeri. Ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni, ez nagyon kevés. Pedig a Fradi legyőzését követően nyugodtan lehetett volna bennünk egy egészséges önbizalom. Ez fejben dől el. A kispestiek teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót.

 

 

21:02: Swietelsky-Haladás–DVTK 2–0: Így ünnepelték a győzelmet a szombathelyiek a lefújás után. 

 

 

 

21:00: Swietelsky-Haladás–DVTK 2–0: A szombathelyiek edzője büszke játékosaira, a miskolciak trénere értékelhetetlennek nevezte az első fél órát.

 

Mészöly Géza (Haladás): - Rettentően büszke vagyok a csapatra, mert taktikailag fegyelmezett volt a társaság, óriási odaadással, csapategységgel, nagyon jó egyéni teljesítményekkel, jó erőben játszottunk. Meg is leptük a Diósgyőrt az összeállítással, a felállással és a teljesítménnyel, amit végig tudtunk vinni az elsőtől az utolsó percig. Nagyon jó a DVTK, ma sem játszottak alárendelt szerepet, de felülmúltuk őket. Nem volt területe a DVTK-nak, nem tudtak hol hajtani.

 

Bódog Tamás (DVTK): - Az első félórát úgy tudom értékelni, hogy értékelhetetlen, azt a Haladásnak ajándékoztuk. Számomra ebben a pillanatban talány, hogy miért nem voltunk kellőképpen agresszívak, és miért hiányzott a játékunkból az a hozzáállás, aminek meg kellett volna lennie. Nem éreztem a csapatban azt az erőt, amit korábban. Ez az én felelősségem, mert valószínűleg én nem tudtam a játékosokat megfelelő állapotba hozni. Utána megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, hellyel közzel sikerült is. A mérkőzésnek volt egy fázisa, ahol jobbak voltunk, de ezt követően annyira kinyíltunk, hogy kontrázni tudtak. Ebből jobban építkeztek. Sajnálom, hogy ezt kell mondani, de teljesen megérdemelten győzött ellenfelünk.

Legfrissebb híreink