Reakciók az NB I 26. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország – Thomas Doll úgy érzi, csapatából hiányzott a szív. Frissül!

Forrás: paksifc.hu

Csütörtök

 

9.00: Gyirmót FC Győr-Videoton FC: Győztes gólt szerző támadó a lefújást követően nyilatkozott a klub honlapjának.

 

Marko Scsepovics (Videoton): - Annak tudatában léphettünk pályára, ha nyerünk, akkor biztos, hogy ismét mi leszünk az elsők. A Gyirmót védekező futballal készült ellenünk, az első félidőben nem nagyon tudtunk helyzetbe kerülni. Szerencsére sikerült kiharcolnunk egy büntetőt, amelyből megszereztem a vezetést. Közvetlenül a lövés előtt láttam, hogy a kapus elindul a bal oldalra, úgyhogy ezért választottam ezúttal a jobb alsó sarkot - eredetileg nem biztos, hogy oda lőttem volna. A második félidőben fellazult a hazaiak védelme, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, sajnos ezúttal nem volt szerencsém, mert a legnagyobb ziccereim is kimaradtak. Azonban ezúttal csak a 3 pont megszerzése számított

 

 

A Loki korábbi kapitánya bejelentkezett a Puskás-díjra? - VIDEÓ

 

Gyirmót FC Győr–Videoton 0–1

 

Györök Tamás (Gyirmót): – A bajnokesélyes Vidi látogatott hozzánk, azt kaptuk, amire számítottuk. Az első félidőben kivettük a vendégek támadójátékából azt a veszélyt, amely az eddigi találkozókon jellemezte a játékukat, a második játékrészben ki kellett jönnünk, több játékossal vettünk részt a támadásban, ez azt is eredményezte, hogy kicsit kinyíltunk. Ezt követően mindkét félnek több helyzete volt. Novák Csanádban talán ott is volt a gól, de az ő helyzete után már igazi adok-kapok alakult ki a meccs végére - főleg Suljiccsal voltak nehézségeink, miután beállt. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz, úgy gondolom, hogy a bajnokság legjobb csapata győzött le minket.

 

Henning Berg (Videoton): – A legfontosabb a győzelem volt ma számunkra, örülök, hogy ez sikerült. Érdekes a futball, a Vasas ellen nagyon sok jó dolgot mutattunk támadásban, mégsem nyertünk. Ma is rendben volt a játék, de nem voltunk olyan jók, mint a Vasas ellen, mégis a miénk lett a három pont. A Gyirmót jól védekezett, 5-3-2-vel kezdtek, ezt nehéz volt feltörni. Ettől függetlenül az első félidőben jól irányítottuk a meccset, voltak helyzeteink és kikényszerítettünk egy tizenegyest is, amelyet sikerült értékesíteni. A második félidő már kiegyenlítettebb volt, a Gyirmótnak előrébb kellett jönnie, és láthattuk, hogy egy jól passzoló csapatról van szó. A védekezésünk azonban rendben volt és az egész csapat nagyon koncentráltan játszott az utolsó percig, úgy gondolom, hogy azért a második játékrészben is nálunk volt az irányítás. Még néhány lehetőséget gólra válthattunk volna, de így is elégedett vagyok a három pont megszerzésével. Bár voltak változtatások a kezdőcsapatban, nagyjából ugyanazt játszottuk, amit szoktunk. A Gyirmóthoz hasonló felállással játszik a DVTK, a Honvéd és a Vasas is, így nem először kellett hasonló stílusú ellenféllel meccselni. A mai ellenfelünk azonban máshogy használja a labdát, amikor az náluk van, mint az előbb említettek, erre készülni kellett, de nem volt sok helyzete a hazaiaknak, szóval ezt nagyjából sikerült megoldanunk. Örülök, hogy a játékvezető megadta a jogos tizenegyest, eddig a szezon során ezt jellemzően továbbengedték. Vagy tíz büntetőt nem kaptunk meg, most viszont befújták és sikerült is értékesíteni azt. Azt még el kell mondanom, hogy a Gyirmót szerintem sokkal jobb csapat most, mint a téli szünet előtt, egészen biztos vagyok benne, hogy ha így játszottak volna a szezon eleje óta, most nem a tabella utolsó helyén állnának. Kovács István számára rendkívül balszerencsésen alakult a mai mérkőzés. Nehéz helyzetben van, hiszen jól játszott a csapat az elmúlt időszakban, ezért nem tudott bekerülni a kezdőbe, most viszont ott volt és jól is teljesített a sérüléséig. Az egész csapat vele van ebben a helyzetben, jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki.

 

Kiderült mikor rendezik a Magyar Kupa elődöntőit - NB1.hu

 

Paksi FC–Ferencvárosi TC 3–1

 

Csertői Aurél (Paks): – Nem kezdtünk jól, az első negyedórában nem találtuk a ritmust, elpasszoltuk a labdákat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ettől még a Fradinak nem nagyon akadt helyzete, de tagadhatatlan, hogy nyomás alatt tartottak bennünket. Abban a pillanatban, amikor kettőt tudtunk passzolni, mindjárt helyzetbe kerültünk, amiből később gólt is szereztünk. Megnyugodtunk, és még pontosabban kezdtünk el futballozni, számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Ezek egy részét sikerült is gólra váltani. A meccs húsz-huszonötödik percétől jobban fociztunk, mint ellenfelünk, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

 

Thomas Doll (FTC): – Gratulálok a Paksnak a megérdemelt győzelméhez. Nem szeretnék sok mindent mondani, mert reggelig itt ülhetnék. Szörnyű volt a játék, hiányzott a szív, egy halott csapat volt a pályán. Élettelen fellépés volt, jelenleg ezt a futballt tudjuk játszani. Az első 25 percben érzésre 70-80 százalékban birtokoltuk a labdát, de nem volt semmi váratlan húzás, semmi egy egy elleni csel. Ez a csapat nem érdemli meg, hogy a bajnoki címért játsszon. Természetesen becsületesen végigjátsszuk a szezont, a kupában ott vagyunk az elődöntőben. Van néhány játékos, akire mindig lehet számítani, másokra viszont kevésbé.

 

Ez történt a BL negyeddöntőjének szerdai mérkőzésein - NB1.hu

 

MTK Budapest–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0–0

 

Tamási Zsolt (MTK): - Nem tudtuk feltörni a Haladás zárt védekezését, nem volt látványos mérkőzés, sokkal inkább nagy taktikai csata. Sajnos hiányzott a minőség a támadójátékunkból, sok passzt elrontottunk, amikor kellett volna, nem gyorsítottunk rá az akcióknál.  Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül, hogy az 53. percben nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Az első félidőben hiányzott a tűz a játékunkból, ezt szóvá is tettem a szünetben.

 

Mészöly Géza (Haladás): - Mivel a támadószekcióból több játékosunk is hiányzott, ráadásul David Williamset is csak a padra tudtam leültetni, sejteni lehetett, hogy nem játszunk gólzáporos mérkőzést. Pedig Dave-t legalább az utolsó húsz percben jó lett volna bevetni, de nem vállalhatta a játékot.  Egy jó formában lévő MTK ellen arra készültünk, hogy elrontsuk a játékát - ez sikerült is. Védekezésünk rendben volt, és noha sokszor átmentünk támadásba, nem volt elég átütőerő akcióinkban. Minden pont nagyon értékes, így ha nem is szép játékkal, de értékes döntetlent értünk el.

 

Az NB II és NB III jelenti: közelít a bajnoki címhez a Puskás

 

Mezőkövesd-Zsóry FC–DVSC 2–1

 

Tomiszláv Szivics (Mezőkövesd): – Egy nagyon fontos meccs volt. Jól játszott ma a csapat. Sokkal korábban kellett volna eldöntenünk ezt a mérkőzést. Összességében egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Gratulálok a fiúknak, mert megmutatták, hogy van tartásuk.

 

Leonel Pontes (DVSC): – Először is szeretnék gratulálni a Mezőkövesd csapatának a győzelemért. A mérkőzés elején ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, ami nagyon nehézzé tette a találkozót. Az első félidő végére jobban játszott a csapat, de nem volt gólszerzési lehetőségünk. A második félidőben sikerült jobban játszanunk, de elszalasztottunk két lehetőséget is, majd a második gólt is egy egyéni hibából kaptuk. A Mezőkövesd egy közvetlen riválisunk a bennmaradásért való harcban.

 

KisKokó horrorsérülést szenvedett - NB1.hu

 

DVTK–BP. Honvéd 2–0

 

Bódog Tamás értékelése | DVTK - Honvéd | 2017. április 11. | DVTK TV

 

Bódog Tamás (DVTK): – Megérdemelt győzelmet arattunk. Minden héten ezt mondom, de ez az igazság: szenzációs a játékosok hozzáállása. Ma hideg fejjel játszották végig a kilencven percet, és teljesen megérdemelten arattuk ezt a nem kis sikert. Két gólt lőttünk, de az is fontos volt, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mecset. Így nem tudott ránk jönni a Honvéd, védekezésben masszívak voltunk, nem is tudott igazi helyzetet kialakítani a vendégcsapat. Igaz, az első félidőben egy negyedóra erejéig jobb volt az ellenfelünk. Összességében elégedettek lehetünk a teljesítménnyel.

 

Marco Rossi értékelése | DVTK - Honvéd | 2017. április 11. | DVTK TV

 

Marco Rossi (Honvéd): – A DVTK teljes mértékben megérdemelten nyert, gratulálok Bódog Tamásnak és a diósgyőri játékosoknak! Többet futottak, többet küzdöttek, és mindent megtettek a pályán.  Mindig éppen erre hívtam fel a csapatom figyelmét, hogy többet kell beletenni mérkőzésbe, mint az ellenfél, és akkor meglesz az eredménye. Most az ellenfél futásban, küzdeni akarásban is jobb volt, így csak a gratuláció marad számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a többi ellenfélnek is meggyűlik majd a baja a DVTK-val.  Nálunk túl sok játékosunk fogott ki rossz napot, a párharcokat sorozatosan az ellenfél nyerte, és a kétes szituációkban a szerencse is a DVTK pártájára állt. Persze a szerencséért meg kellett harcolni, ez is a DVTK-t dicséri. Főleg a középpályán szenvedtünk, egy-két rossz passzt lehet kompenzálni nagyobb küzdelemmel, több futással, ez ma nem volt meg. A játékosoknak saját magukból kell motivációt nyerni, amikor a tabella élén állnak, ilyenkor nem kell az edzőre várni, hogy taktikailag belenyúljon a meccsbe. A hétvégére újra kell születni!

 

Hatalmas: lekéste a Honvéd kapusa a második félidőt - NB1.hu

 

 

Vasas FC–Újpest FC 2–3

 

Michael Oenning (Vasas): – Az NB I legfiatalabb tizenegyével álltunk fel, szívvel-lélekkel játszottunk. Három gólt kaptunk, kétszer visszajöttünk, harmadszor nem sikerült. Olyan tapasztalatokat szereztünk, amelyek szükségesek a továbbfejlődésünkhöz. Sok örömünk lesz még ebben a fiatal csapatban. Bíztam azokban, akiket pályára küldtem, megpróbálták megvalósítani a taktikai elképzeléseket. Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk. Nem szeretek lamentálni azon, hogy ki hiányzott, most ezzel a csapattal léptünk pályára.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Először is gratulálok a játékosaimnak a győzelemért. Egy rendkívül feszült találkozón vagyunk túl, ami nagyon nehéz és egyben nagyon fontos volt nekünk. Több helyzetet is kialakítottunk a kilencven perc alatt, amelyeket jól használtunk ki, és értékes három ponttal lettünk gazdagabbak.

 

Legfrissebb híreink