Reakciók az NB I 25. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország – Doll szerint fölösleges bajnoki címről beszélni. Szivics tönkretette Pintér csapatát?

Forrás: paksifc.hu

 

Ferencváros–DVTK 1–1

 

Thomas Doll (FTC): - Az első félidő miatt csalódott vagyok. A körülmények tökéletesek voltak, 4-4-2 alakzatban álltunk, rombusz középpályával, minden adott volt a gyors labdajáratáshoz a középpályán. A második félidőben tartást mutatott a csapat, kevesebb labdát veszítettünk, közelebb jutottunk az ellenfél kapujához, de néhány játékosnak el kell gondolkodni a teljesítményéről.  Csalódott vagyok a mai teljesítmény miatt, olyan "jól" játszunk, hogy a saját stadionunkban kifütyültek. Ezek után fölösleges a bajnoki címről beszélni.

 

Bódog Tamás (FTC): - Többért jöttünk, de az egy pont is szép eredmény. A csapat mindent megtett a győzelemért. Azt terveztük, hogy a kupameccs után kitoljuk azt a teljesítményt, ami a sikerhez segít. Ezúttal 75 percig sikerült, a következő alkalommal, kedden remélem, már 90 percig megy.Ezen dolgozunk. A ma látott teljesítmény rendben volt, a végén szerencsénk volt, igaz korábban a pedig az FTC mellé állt a szerencse. A játék képe alapján reális a döntetlen. Nem a szerzett pontok, hanem a teljesítmény alapján ítélem meg a csapatot. Le a kalappal az csapat előtt, jól játszottunk. Az FTC ellen sokan ki fognak kapni, nem foglalkoztat, hogy az MTK és a DVSC milyen eredményt ért el. Ha így játszunk, akkor meg lesz a lehetőségünk, hogy a későbbiekben pontokat szerezzünk.

 

 

Videoton FC–Vasas FC 1-2

 

Henning Berg (Videoton): - Nagyon sok minden történt ma a pályán, az eredmény természetesen csalódás mindannyiunk számára. A Vasas szerzett egy remek szabadrúgásgólt, majd a végén egy megpattanó lövéssel övék lett a győzelem. Ezen kívül is volt még helyzetük, mert nem játszottunk jól, védekezésben és támadásban is többet tudunk ennél. A Vasas ma jól játszott, jól járatták a labdát. Nekünk is voltak helyzeteink, igaz, ezek közül nem volt sok száz százalékos ziccer. Támadásban sokszor jó pozíciókat szereztünk meg, de a lövéseknél és az utolsó passzoknál ma hiányzott a minőség, ebben fejlődnünk kell. Természetesen gondolkodtunk a kispadon cseréken, de a már említett jó támadópozíciók miatt végül kitartottunk a kezdőcsapat mellett a kiállítások után is. Bíztam benne, hogy jön majd a pontos passz, a jó lövés, vagy a jó beadás, amiből majd gól lesz. Szerdán és egy hét múlva is játszunk majd, nagy a verseny a csapatba kerülésért, a következő két mérkőzésen játéklehetőséghez juthatnak mások is.

 

Michael Oenning (Vasas): - Egy olyan meccset játszottunk, amiről még napokig lehet majd beszélni. A csapat megmutatta a nehéz kupamérkőzés után, hogy megfelelő akarattal képesek akár hegyeket is megmozgatni. Szerencsénk is volt a végjátékban, ugyanakkor 9 emberrel tudtunk győzni. Nagyon fontos 3 pont volt a mai, erőt kell, hogy adjon a továbbiakra. Jól jöttünk ki abból, hogy az elmúlt hetekben is megvolt a meccsritmusunk.

 

DAC-Slovan: a szlovák huligánok összecsapása a rendőrökkel - videó!

 

DVSC–Gyirmót FC Győr 2–1

 

Urbányi István (Gyirmót) - Én azt gondolom, hogy minden tekintetben, jobban játszottunk mint a Debrecen. Az egyetlen dolog, amiben a hazai csapat volt jobb, az a rúgott gólok száma. A játékosaim pedig elmondták, hogy a második gólt megelőzően, a játékvezető kijelentette, hogy nem volt szöglet. Majd hozzátette, hogy úgysem ebből kapunk majd gólt, de mint később kiderült, ebben tévedett. Amikor pedig a mérkőzés végén azt mondtam a játékvezetőnek, hogy ezzel el is döntötték a mérkőzést, akkor pedig engem küldtek el a kispadtól. Nekünk a döntetlen sem lett volna megfelelő eredmény és ezért megpróbáltunk a győzelemre játszani és így is cseréltünk.

 

Loenel Pontes (DVSC): - Voltak olyan mérkőzéseink, amikor győzelmet érdemeltünk volna és mégsem sikerült nyernünk. Ez pedig egy olyan találkozó volt, amikor a szerencse mellénk állt.  Azért viszont mindenképpen dicséretet érdemel a csapatunk, hogy a hajrában még emberhátrányban is veszélyes helyzeteket tudtunk kialakítani. Az edző számára az mellékes, hogy a védők vagy a támadók szerzik a gólokat és ezen a mérkőzésen, a két nagyon profi gondolkodású belső védő meg is érdemelte, hogy eredményes legyen. Nagyon fontos három pontot szereztünk és ez erőt kell adjon ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a hátralévő nyolc fordulóban.    

 

Lewandowski és a „Robbery" kipipálta a Dortmundot - VIDEÓK

 

MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry FC 2–0

 

 

Tamási Zsolt (MTK): – Taktikailag nagyon fegyelmezetten játszott a csapat. Az első félidőben sok nagy helyzetet sikerült kidolgoznunk. Végig fegyelmezettek voltak a fiúk és mindent megtettek a győzelemért.

 

Tomiszláv Szivics (Mezőkövesd): – Gyengén játszottunk az egész mérkőzésen. Ez nem az a csapat, ami az ötödik helyen volt.  Lehet, hogy elrontottam mindent három hónap alatt.

 

Libabőr: így szólt a Nélküled a DAC-Slovan előtt - videó!

 

Swietelsky-Haladás–Bp. Honvéd 0–1

 

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyon sokat tett a csapat a mai mérkőzésen, fegyelmezetten futballoztunk, mindenki odatette magát. Jól lezártuk a területet, igazi ikszes meccset játszottunk a szerezett Honvéd ellen. Mindkét oldalon főleg pontrúgásokból veszélyeztettek a csapatok. Nem állt mellénk a szerencse, pedig ahogy mondtam is, sokat tettünk érte. Sajnos David Williamset izomfáradtság miatt le kellett cserélni, sorozatban játsszuk a meccseinket, nem akartunk kockáztatni. Ugyanakkor a fiatalok jól szálltak a meccsbe. Nem szabad sokáig keseregnünk, szerdán már az MTK ellen lépünk pályára.

 

Marco Rossi (Honvéd): - Elégedett vagyok, fontos három pontot szereztünk egy olyan Haladás ellen, amely az utolsó véréig, az utolsó labdáig küzdött. Kemény, férfias küzdelemben nyertünk, fontos volt, hogy sikeresen akadályoztuk meg a Haladás kontráit. A hazai együttesnek volt két kapufája, így ha a szerencse segítségével is, de megérdemelten nyertünk A vasi együttes elsősorban rögzített szituációkból volt veszélyes. Baráth Botondnak az öltözőben viccesen mondtam, ha ki akar nyírni, ilyen megoldásokkal jó úton jár...

Élő közvetítés az NB I 25. fordulójának a mérkőzéseiről - NB1.hu

 

Újpest FC–Paksi FC 1–1

 

Csertői Aurél (Paks): – A két félidő a mutatott játékban is két részre osztotta a mérkőzést. Nekünk ezt a meccset az már elsőben meg kellett volna nyerni, ugyanakkor a másodikban akár el is veszthettük volna. Túlzottan nem örülhetünk ennek, de így igazságos eredmény született. Egyébként nagyon jó meccs volt, hullámzott a játék, és tudjuk a focinak vannak bizonyos törvényei, amelyek ma is beigazolódtak. Szereztünk egy pontot, aminek azért örülnünk kell.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Mint mindig, most is egy jól szervezett védelemmel felálló Paks ellen kellett pályára lépnünk. Az első játékrészben a vendégeknek megvolt a lehetőségük arra, hogy eldöntsék a három pont sorsát. A második félidőben megleptük ellenfelünket, jól játszottunk és az egyenlítést követően megszerezhettük volna a második gólunkat is, ami végül nem sikerült. Úgy gondolom, a meccs egészét tekintve összességében igazságos döntetlen született.

Revans, csoda, álommeccs: a pályán és a lelátón is nyert a DAC - NB1.hu

Legfrissebb híreink