Reakciók az NB I 24. fordulójának mérkőzéseiről

Magyarország - Rossi nem tekint előre. Doll az amatőr hibákat sajnálja.

Forrás: MTI

 

Bp. Honvéd-Ferencváros 2-1

 

Marco Rossi (Honvéd): – Mindenki örülhet, aki szereti Kispestet, még a nagypapám is, aki az égből figyelhette a mérkőzést.  Megtettünk egy lépést előre, lépegetünk az európai porond felé. De nagyon nehéz lesz a következő mérkőzésünk, és nekünk csak így, találkozóról találkozóra lehet gondolkodnunk. Legközelebb olyan ellenféllel szemben játszunk majd, aki ma négy gólt szerzett. Erre kell figyelnünk és nem a távoli jövőre.

 

Thomas Doll (FTC): – Nagyon sok minden nem működött, túl sokat hibáztunk. Az első félidőben a védekezést tekintve nagyon sok szituációban nagyon amatőr módon viselkedtünk. Voltunk már nyolc ponttal is a Honvéd mögött, de a mai teljesítménnyel nem érdemeltük meg, hogy megnyerjük a mérkőzést.

 

Vasas - DVSC 2-3

 

Michael Oenning (Vasas): - Ha ezt a meccset döntetlenre hoztuk volna, akkor elégedettebb lennék valamivel, lévén 0-2-ről álltunk fel. A harmadik gól azonban nagyon bosszantó, főleg ahogy megszületett. Ez egy igazi tanulópénz, főleg a fiatal játékosainknak. Próbáltunk mi végig támadni, sok helyzetünk volt, ez alapján bizakodó vagyok a folytatást illetően, a kupában szeretnénk továbbjutni. Az egész szezont együtt kell értékelni, azt is nézni kell, honnan jöttünk: mostanában akadtak vereségek, korábban viszont voltak remek meccseink is. A tabellát elnézve még semmi nem úszott el semmi, viszont amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy rendre hátrányból kell vagy kellene mostanság felállni, ezen jó lenne változtatni.

 

Leonel Pontes (DVSC): - A csapat megérdemelte a győzelmet, keményen és jól dolgoztak, ez a meccs az övék volt. Az első félidőben sikerült két gólt lőni, de voltak helyzeteink is. A második félidőben a Vasas nyomott, a pontrúgásokból veszélyesek voltak. Ezek mellett a második félidőben kontrára játszottunk, ebből sikerült megszerezni a győztes gólt. A kontra volt a taktikánk. A cserék jól szálltak be. Az utolsó 4 mérkőzésen sikerült 9 gólt lőni. Ez jól jel, arra, hogy a csapat fejlődik, látható volt, hogy megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre. Támadásban is jobban játszottunk, mint ősszel, de a védekezésünkön még mindig van javítanivaló.

 

Élő közvetítés az NB I 24. fordulójának a mérkőzéseiről - NB1.hu

Élő közvetítés az NB I 24. fordulójának a mérkőzéseiről

 

DVTK - Újpest 3-1

 

Bódog Tamás (DVTK): - Nehéz mérkőzést játszottunk, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Le a kalappal a fiúk előtt, mert abban a nehéz helyzetben, amikor szépített az Újpest, akkor is próbáltuk a saját játékunkat játszani, és magabiztossá tettük a győzelmünket. A játékosok ki voltak éhezve a sikerre, hajtotta őket a becsvágy. Ma átszakadt a gát, jó érzés lehetett a játékosokank, nekem biztosan jó érzés volt nyerni.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - A mai napon sokkal agresszívabban játszott az ellenfelünk, látszott rajtuk, hogy ez a meccs az életben maradásukért folyik. Nekünk is fontos lett volna a győzelem, de sajnos csak szépítésre futotta az erőnkből, a harmadik DVTK gól után minden eldőlt. Bízom benne, hogy a szerdai Vasas FC elleni kupameccs visszavágóján sokkal jobban megy majd a játék.

 

 

Paks - Videoton 0-0

 

Csertői Aurél (Paks): - Az első félidőben nagyon pontatlanul futballoztunk, rengeteg lehetőséget szalasztottunk el. Magyarország legerősebb csapatával játszottunk, de mégis magunktól vártam többet – ez nem feltétlenül volt reális elvárás, de ilyenek vagyunk, mi, edzők. Álmodozunk. A második félidőben már beszorított minket a Vidi, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy reális eredmény született. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, mindkét csapatnál az utolsó passzok hiányoztak a gólhoz. Nem szerettünk volna nyíltan futballozni egy ilyen csapat ellen, az öngyilkosság lett volna.

 

Henning Berg (Videoton): - Jó csapat a Paks, amely három győzelem után fogadott minket, de ettől függetlenül kicsit csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült nyerni. Úgy gondolom, hogy nagyjából irányítani tudtuk a meccset, fegyelmezetten játszottak a játékosok, előfordul, hogy hasonló mérkőzéseken szerzünk két-három gólt, de ma ez nem sikerült. Ebben fejlődnünk kell, még több helyzetet kell kialakítanunk a hasonló találkozókon. Ha sikerül gólt szereznünk az első félidőben, akkor egészen más mérkőzést játszhattunk volna, hiszen akkor a Paksnak is jobban ki kellett volna támadnia, de több pontosság, több erő kellett volna ez ellenfél tizenhatosán belül ahhoz, hogy ma betaláljunk. A Pakstól nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. Erős csapat stabil védekezéssel és veszélyes kontratámadásokkal, pontrúgásokkal. Ezeket egy-két kivételtől eltekintve sikerült is levédekeznünk. Összességében nem olyan rossz eredmény az egy pont a Paks otthonában, de csalódott is vagyok, hiszen háromért jöttünk.

 

Gyirmót - MTK 1-0 

 

Urbányi István (Gyirmót): – Sok szempontból hasonló volt ez a meccs, mint az utóbbiak. Úgy érzem több helyzetünk volt, és Simon Andris gólja apró sikert jelent számunkra. Nagyon örülünk a győzelemnek, úgy éreztem, hogy uraltuk a játékot, és ezúttal mi voltunk a jobbak. Az utolsó percben egyenlíthetett volna az ellenfél Torghelle helyzeténél, de azon kívül nagy MTK lehetőségre nem emlékszem.

 

Tamási Zsolt (MTK): – Gratulálok a Gyirmótnak a győzelemhez! Sok nehézséggel küzdöttünk a sérültek miatt, szinte az egész támadósorunk kiesett, így tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert ez nem az a Gyirmót, amelyet ősszel láttunk. A bal oldalon sokat veszélyeztettek, és Simon gyönyörű góljával megszerezték a vezetést. Az utolsó tíz percben mindent megtettünk az egyenlítésért, de a mérkőzés összképét nézve megérdemelt a Gyirmót győzelme.

 

 

Haladás - Mezőkövesd 4-2

 

Mészöly Géza (Haladás): – Jómagam az Újpest-meccs napján ünnepeltem születésnapomat, akkor sajnos kikaptunk, örülök, hogy Király Gabi szülinapján nyert a csapat. Mondtam is neki, ma nem csak ő, hanem a győzelem miatt én is boldog vagyok. Kétségtelen, a korai vezetésünk után a tizenegyes fordulópontja volt a mérkőzésnek, de a csapat sokat tett érte, különösen Williams, aki nem ismert elveszett labdát, és a büntetőt kiharcolta. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, de csapatként is jól futballoztunk. A mérkőzés elején ugyan kicsit görcsösen játszottunk, de nagy védekezési hibát nem követtünk el, miközben éreztem, hogy gólt szerezhetünk. Az első félidő után a másodikra ritmust váltottunk, ez hozta a sikert.

 

Tomiszláv Szivics (Mezőkövesd): – Egy jó első félidőt játszottunk, sokat volt nálunk a labda, sajnos a tizenegyes befolyásolta a mérkőzést. Szerintem egy méterrel a vonalon kívül történt az eset, ha én hibázok, elnézést kérek, ha a bíró hibáz, ő kitől kér elnézést? Aztán kiegyenlítetté vált a játék, mi mentünk előre az egyenlítésért, emiatt sok szabad területe volt a Haladásnak, amit ki is használt. Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. Komoly védelmi hibákból kaptuk a gólokat, de hétről-hétre kidől egy védőm, szóval nem egyszerű a helyzetem. Kiegyenlített a bajnokság, bárki meg tud verni bárkit, viszont ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ki kell javítanunk a hibáinkat.

Legfrissebb híreink