Reakciók az NB I 2. fordulójának mérkőzéseiről

Budapest – Így ünnepeltek a Vasas-szurkolók, minden edző értékelt, összefoglalók. Frissül!

Forrás: Vasas SC

Vasárnapi mérkőzések

 

Gyirmót–MTK 0-0

 

 

22.55: A találkozó összefoglalója:

 

 

 

21.35: A vezetőedzők értékelése:

 

Urbányi István:– A 15. percben Vass Patrik kiválásával válaszút elé került a csapat, mivel az volt a terv, hogy a középpályán masszívak és zártak leszünk, hogy az MTK egyik legerősebb csapatrészét kontrolláljuk. Végül azért döntöttem Völgyi Dániel mellett, mert ő a pontrúgásoknál hasznos lehet. Ha a támadóink magabiztosabbak, feltehettük volna az i-re a pontot.

 

 

Teodoru Vaszilisz:– Nagyon jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az időjárással és egymással is. Vállaltuk a nyílt támadófutballt, még úgy is, hogy tudtuk, a Gyirmót kontrából veszélyeztethet, és veszélyeztetett is. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, azok is kimaradtak, így igazságos a döntetlen. (mtkbudapest.hu)

 

 

Paks-Videoton 1-1

 

23.10:  A találkozó összefoglalója:

 

 

21.05: Így értékelte a látottakat a két edző:

 

Henning Berg:

 

„Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megnyerni ezt a meccset. Az első félidőben jól játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy helyzeteink voltak és nagyszerű gólt szereztünk Feczesin Róbert révén – viszont több lehetőséget kellett volna gólra váltanunk. A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, egy jól sikerült szabadrúgást nem sikerült levédekeznünk és megbüntettek minket a hazaiak. Kiegyenlített lett a mérkőzés, de nem tudtunk azon a szinten játszani, amire képesek lennénk. Építkeznünk kell tovább, hogy a jövőben csütörtökön és a hétvégi bajnokikon is közelebb legyünk ahhoz a szinthez, amelyen játszani szeretnénk. Hosszú még a szezon, csak két bajnokit játszottunk, de természetesen több pontot szeretnénk szerezni. Ahogyan fejlődünk és a teljesítményünk javul majd, jönnek a pontok is.“

 

 

Csertői Aurél:

 

 

„Az első félidőben kicsit gyengébben játszottunk, de a másodikban átvettük az irányítást. Aktívak voltunk, szerintem a második játékrészben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Van két pontunk, de akár hat is lehetne, nem vagyok elégedett. Bár a Debrecen és a Vidi ellen szereztük ezt a két pontot, így talán még magyarázhatóak az eredmények. A második félidőben megvalósultak az elképzeléseink, de van hiányérzetem. Voltak helyzeteink, a mutatott játékkal sem volt gond, de kell a futballhoz szerencse meg sok egyéb faktor is – sok mindennel meg kell küzdenünk.“ (vidi.hu)

 

Vasas-DVSC 3-1 

 

22.00: Íme, a találkozó összefoglalója: 

 

 

 

20.20: Így értékelték a szakvezetők a mérkőzést.

 

 

 

20.00: Így ünnepelték a sikert a Vasas-szurkolók. 

 

Szombati mérkőzések

 

Bp. Honvéd-Ferencváros 0-1

 

 

11.42: A Ferencváros középpályása, Nagy Dominik a fradi.hu-nak értékelte a Honvéd elleni győzelmet. 

 

 

11.29: A Ferencvárosi C-közép a facebook-oldalán posztolta az M4 Sport felvételét a vendégtáborról. Erre nem nagyon lehet szavakat találni.

 

 

9.55: A mérkőzés összefoglalója és az edzői értékelések

 

 

 

22.50: A Bp Honvéd trénere, Marco Rossi értékelte csapata teljesítményét.

 

 

22.50: A Ferencváros edzője, Thomas Doll értékelte csapata győzelmét.

 

 

22.40: A mérkőzés szünetében a zöld-fehérek támadója, a gólszerző Böde Dániel nyilatkozott az M4 Sportnak a Bajnokok Ligája kudarc kapcsán.

 

„Hogy túltettük magunkat a kiesésen? Nem akarok csúnya szót használni, maradjunk annyiban, hogy még nem. Tegnap is hajnali háromig fenn voltam. Nem olyan egyszerű feldolgozni ezt. Egy évig várunk a lehetőségre, és aztán kinyírtuk saját magunkat. Nehéz mit mondani ilyen szituációban. Azzal kicsit kozmetikázhatunk, hogy nyerünk a Honvéd ellen, de megint várhatunk egy évet. Elég sokat kell hozzá dolgoznunk."

 

 

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Mezőkövesd-Zsóry 1-1

 

 

20.55: A találkozó után a Haladás trénere, Mészöly Géza és a Mezőkövesd edzője, Pintér Attila értékelte a látottakat.

 

Mészöly Géza (Haladás): – A ferencvárosi mérkőzéssel ellentétben ezúttal jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hamar vezetést szereztünk. Ezután is jól futballoztunk, kezünkben volt a találkozó, de ahogy tavaly oly sokszor, most sem sikerült rárúgnunk az első gólra a másodikat. Pedig utólag is kiderült, milyen fontos lett volna a második találat. Szeretném, ha csapatomnak nem megy a játék, egy szabadrúgásgóllal sikerül kiegyenlítenünk - de nem szeretnék az ellenféllel foglalkozni. Noha a második félidőben már nem volt olyan gördülékeny a játékunk, helyzeteink ekkor is megvoltak. Elég ha Németh Márió, Iszlai Bence vagy Gaál Bálint lehetőségére gondolok. A hajrában még Wils is előrement - mindent elkövettünk a győztes gólért. Ami Rácz Barnabás teljesítményét illeti, egész héten jól edzett, ezúttal is bizonyította, hogy jó játékos, lehet rá számítani. (haladas.hu)

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Nagyon jól futballozott a csapatom, egyenlő létszámban a győzelemre is megvolt az esélyünk, úgy érzem, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Sajnos sokszor pontatlanul passzoltunk, ám fejet hajtok játékosaim előtt, óriásit küzdöttek. Ami a kiállítást illeti, nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de én nem adtam volna meg a büntetőt. Hogy kiscsapat lennénk? Nem tartom magunkat kiscsapatnak, ugyanolyan együttes vagyunk, mint a többi tizenegy. A mai meccsen a Haladás is mindent megtett a győzelemért, de a mi akaratunk érvényesült.

 

A találkozó összefoglalója: 

 

 

 

DVTK-Újpest 2-1

 

23.03: Kettőből kettőt nyert a DVTK az OTP Bank Liga idei kiírásában. Az Újpest elleni mérkőzés lefújása után a csapat és a szurkolók szokás szerint közösen ünnepeltek. 

 

 

22.22: A DVTK-Újpest mérkőzés képekben

 

 

20.55: A lefújás után az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevics és a DVTK edzője, Horváth Ferenc értékelte a kilencven percet.

 

Horváth Ferenc (Diósgyőri VTK): - A meleg ellenére viszonylag egy jó meccset játszottunk. Az első félidő elején mi kezdeményeztünk, a játékrész második része inkább az Újpesté volt. Nem volt egyszerű feldolgozni a 11-est, elérte, vagy nem a kapusunk az ellenfelet, nem tudom, de én ilyet még nem láttam, ez meg is látszott a csapat játékán. A második félidő előtt az öltözőben azt hittem, hogy meghalt valaki, de a fiúk fel tudtak állni. A második félidő elején nagyon jó pár percet produkáltunk, amiből két gól született és ezt megpróbáltuk tartani, mert erőnkből többre nem futotta. Ha így fognak futballozni, lehet elkezdeni szeretni a játékosokat, mert nem volt olyan, aki ne adott volna ki magából mindent. Nem a taktikai diadala volt ez, a játékosok küzdöttek, kitették a szívüket a pályára, az érdem az övék.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Elég nehéz értékelni ezt a meccset, hiányzott a tapasztalat a csapat játékából, főleg a második félidőnek abban a szakaszában, amikor a két gólt kaptuk. Az első félidőben kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, sikerült megakadályozni a Diósgyőrt játékának kibontakoztatásában. Aztán a második félidő elején a semmiből két gólt kaptunk. Utána nehéz dolgunk volt, alakítottunk ki helyzeteket, de sajnos minden igyekeztünk ellenére már nem tudtunk betalálni. Gratulálok a Diósgyőrnek, és edzőjének a győzelemhez. (boon.hu)

 

 

Legfrissebb híreink