Reakciók az NB I 16. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Doll kifakadt: „Mintha nem lehetnénk bajnokok”

Forrás: index.hu

Folyamatosan frissül!

 

Vasas FC - Ferencvárosi TC 2-2

 

22.10: Thomas Doll a Ferencváros ellen megítélt büntetők számát kifogásolta.

 

 

Thomas Doll (FTC): - Nagyon intenzív mérkőzés volt, jól kezdtük a találkozót, korán gólt szereztünk – mondta Doll. – Kevés helyzet alakult ki, mivel mindkét csapat keveset engedett a másiknak, továbbá gond volt, hogy Ramírez kiállítása miatt sok időt emberhátrányban kellett töltenünk. Semmilyen szemrehányást nem tehetek a fiúknak, nagyon hosszú időn keresztül igyekeztünk mindent elviselni, még kettő egyre is vezettünk, DIbusz két büntetőt fogott, de a végén meg lettünk büntetve, amikor kiegyenlített a Vasas. A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít. Mintha nem lehetnénk bajnokok. Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam…

 

 

22.06: A Vasas játékos/pályaedzője, Ferenczi István nagy dolognak tartja, hogy a két tizenegyest nem büntette meg a sors.   

 

 

21.10: Az angyalföldiek edzője elmondta, hogy még nem gondolkodik Ferenczi István nyugdíjazásán.

 

Michael Oenning (Vasas): - A meccs végére pár ősz hajszállal több lett a fejemen. Mondtam a játékosaimnak, hogy ezt az unokáiknak is mesélni fogják. Nagy árat fizettünk ezért az egy pontért, Saglikot elveszítettük. Örülök az eredménynek, mi voltunk az a csapat, amelyik nyerni akart. Büszke vagyok a csapatomra, az egységgel hegyeket tudnak megmozgatni. Pista sztorija egy soha véget nem értő történet, egyelőre nem gondolkodunk a nyugdíjazásában...

 

 

Mezőkövesd - Videoton 2-1

 

19.15: A Videoton edzője szerint csapatának már az első félidőben meg kellett volna nyernie a mérkőzést. A Mezőkövesd trénere a középpálya helyretételét emelte ki.

 

Henning Berg (Videoton): - Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk... az első félidő még nagyjából rendben volt, szép gólt szereztünk és úgy gondolom, hogy a sok lehetőség miatt meg kellett volna nyernünk a találkozót az első negyvenöt percben. Adtunk viszont egy nagyon könnyű gólt az ellenfélnek, majd a második játékrészben némileg változtatott a játékán a Mezőkövesd és kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A helyzeteink ekkor is megvoltak, de a második félidőben már a hazaiak is többet veszélyeztettek. A második gólt talán még könnyebben adtuk, ezen a szinten ilyen hibákat nem lehet véteni. Összegezve a mai meccs tapasztalatait: az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, és a gólokhoz hasonló szituációkat sokkal, sokkal jobban le kell védekeznünk a jövőben.

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): - A Ferencváros és a Vidi olyan játékállománnyal rendelkezik, amelyet a másik tíz csapat meg sem tud közelíteni. Óriási dolog ez a győzelem, emelem a kalapomat a játékosok és a szurkolók előtt is – jó érzés boldog embereket látni a városban. Úgy gondolom, nem érdemtelenül nyertünk, csak gratulálni tudok mindenkinek. Mindkét csapat győzelemre játszott, jó mérkőzésen vagyunk túl. A második félidőre helyre tettük a középpályát. Felépítettünk egy stratégiát Grgicsre, ez be is jött, még a gólpasszt is ő adta, ez volt a hab a tortán.

 

 

DVTK - Haladás 2-1

 

18.55: A DVTK edzője megérezte Ugraiban a villanást, a Haladás trénere úgy érzi csapata magának köszönheti a vereséget.

 

Horváth Ferenc (DVTK): - Jó mérkőzést játszottunk, mégha az első 20 percünk nem volt annyira jó. A kapott gól után orosz rulettet játszottunk, mert nagy erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében, ami rendkívül kedvezett az igen-igen jól kontrázó Haladásnak.  A cserék is kockázatosak voltak, beállítottam azt a Bognárt, aki az elmúlt három hétben egyet edzett, és a slusszpoén Ugrai, aki nyolc hónap alatt edzett egy teljes hetet. De éreztem, hogy benne van egy ilyen villanás, azért kellett eddig várni, hogy legalább ennyit végig tudjon játszani. A csapat nagyon sok erőt mozgósított, kitett magáért, köszönöm, hogy ilyen futballt játszottak.

 

Mészöly Géza (Haladás): - Lélektani előnybe kerültünk az első félidőben a gólunk után, majd ezt követően is jöttek a lehetőségek. Elsősorban Iszali lövése utáni kapufára gondolok, ami nagyon kellett volna ahhoz, hogy a nehéz helyzetben lévő Diósgyőrt még mélyebbre taszítsuk. Már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót a javunkra. A második játékrészben kiegyenlített a feljavuló DVTK. A végén csak magunknak köszönhetjük, hogy még az egy pontot is elveszítettük, mindamellett, hogy a DVTK sokat tett a sikerért különösen a hajrában. Még vezetésünknél sok helyzetet, kontrát dolgoztunk ki. A DVTK-nak kellett a három pont, ezért kitámadtak, és a fellazuló védelemmel szemben meg is csináltuk, amit kellett, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. És ahogy az lenni szokott, a futball büntetett, a hosszabbításban veszítettünk.

 

 

 

 

MTK Budapest - DVSC 1-1

 

18.45: Leonel Pontes és Teodoru Vaszilisz értékelte a találkozót.

 

 

Mezőkövesd – Videoton 2-1

 

18.03: Így ünnepelték a győzelmet a kövesdi játékosok és a szurkolók  

 

 

Gyirmót FC Győr – Újpest FC 1-2

 

17.55: Urbányi István, a Gyirmót edzője és Neboja Vignjevics, az Újpest trénere értékelt a lefújás után. 

Legfrissebb híreink