Reakciók az NB I 13. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Pintérnek bejött, amit tervezett. Horváth infarktus közeli állapotba került. Frissül!

Forrás: dvtk.eu

Szombat

 

MTK-Gyirmót 1-0

Vasárnap

 

14.00: Az MTK edzője, Teodoru Vaszilisz nyilatkozott a klub honlapjának kamerája előtt az első "hazai" sikerről. 

 

 

 

21.25: A lefújás a kék-fehérek edzője a Gyirmót szervezettségét, míg a vendégek mestere az egyéni teljesítményeket emelte ki.

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): – Nehéz helyzetből várta mindkét csapat a találkozót, így nagyon nagy szükségünk volt a három pontra. Nagyon szervezett gárdával néztünk szembe, akik jól kontráznak, ezért taktikailag és fizikailag is nehéz meccsen vagyunk túl. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni.

 

Urbányi István (MTK): – Jól kezdtük a mérkőzést és nagyon sokáig sikerült Torghelle Sándort kikapcsolni, de egy idő után átvette az MTK az irányítást. A második félidőben szerettünk volna dinamikusan játszani és a szervezettség meg is volt, de az egyéni teljesítmények döntötték el a meccset.

 

 

Ferencváros-Bp. Honvéd 3-2

 

22.20: Böde Dániel góllal járult hozzá a Ferencváros Honvéd felett aratott 3-2-es győzelméhez. A mérkőzést követően támadó értékelt a Fradimediának.

 

 

21.22: A találkozót követően az eltiltott Thomas Dollt helyettesítve Máté Csaba értékelte a mérkőzést. Elégedett a győzelemmel, de a két kapott gólnak már korántsem örült.

 

Máté Csaba (FTC): - Igazságos eredmény született. A háromgólos vezetésünk talán egy picit túlzás volt a játék képét tekintve, de ha már így alakult, akkor meg kellett volna őrizni, nem pedig azon izgulni az utolsó tíz percen, hogy kiegyenlítenek. Nagyon fontos győzelem volt, mert úgy nézett ki, hogy az elmúlt időszakban elveszítettük a fonalat. Bízom benne, hogy ez visszaadja a játékosok hitét. A két kapott gól ugyanakkor arról árulkodik, hogy sok tennivalónk van még. Nem akarom kisajátítani ezt a győzelmet, közös munka volt, mindenki benne volt, Thomas is, aki ma is megtartotta a taktikai értekezletet. Megbeszéltünk különböző forgatókönyveket, várható cseréket, kik jönnek be, kik mennek le.

 

 

Mezőkövesd–Haladás 3-0

 

21.17: A mérkőzés után Pintér Attila elégedetten értékelt, míg Mészöly Géza elismerte, hogy jobb volt az ellenfél. .

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Nagyon bízom benne, hogy nagyon jól szórakozott a közönség. A játékosok mindent elkövettek, több lehetőségünk is volt, amiből további gólokat szerezhettünk volna. A leckét sikerült megoldanunk. A csapat maximálisan megtette, amit kértünk. Gratulálok az egész csapatnak - büszke vagyok rájuk.

 

Mészöly Géza (Haladás):  - Nem úgy indult a mérkőzés számunkra, ahogy elterveztük. A hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Mezőkövesd a második félidőben.  Jól játszottak a hazaiak és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

 

 

 

Újpest–DVTK 4–4

Vasárnap

 

10.20: Gólösszefoglaló az Újpest-DVTK összecsapásról

 

 

 

21.10: A Diósgyőr edzőjét, Horvát Ferencet az agyvérzés és a szívinfarktus kerülgette a mérkőzés közben, csakúgy mint kollégáját, az újpesti Nebojsa Vignjevicset.

 

Horváth Ferenc (DVTK): - Infarktus, agyvérzés, szívelégtelenség - egy komplett "Vészhelyzet" lejátszódott ma bennem. Egy nagyon érdekes, és biztosan szórakoztató mérkőzés volt azoknak, akik nem vettek részt benne. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, nagyon sok pozitív, és nagyon sok negatív dolog. A pozitívumok mentén elindulhatunk fölfelé, hiszen fordítani tudtunk, az utolsó pillanatig mentünk a győzelemért, volt tartása a csapatnak, ami nagyon fontos, hiszen korábban ez nem volt jellemző ránk. Büszke vagyok arra, hogy a csapatom föl tudott állni az utolsó pillanatban is, ezt a mérkőzést ugyanúgy megnyerhettük volna, mint ahogy el is veszíthettük volna. Több nem "futballmagyar" is pályára lépett ma, mert azt kértem a vezetőktől, hogy a sikeres Videoton elleni mérkőzés után ne kelljen megbontanom a csapatot, különös tekintettel arra, hogy a jövő héten a Ferencváros elleni ismét többen lehetnek a pályán. Erre az egy mérkőzésre felmentést kaptunk.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Ahogy kollágám mondta, infarktus-közeli mérkőzést játszottunk. Az első félidőben jól reagáltunk azután, hogy az első lövésből gólt kaptunk. Megfordítottuk a mérkőzést még az első félidőben, és a második játékrészt is jól kezdtük, utána viszont előjöttek azok a problémák, amivel már régebb óta küzdünk: könnyű gólokat kaptunk. Hiába lövünk négy gólt, ha négyet is kapunk. Akadtak jó periódusaink, de az utolsó percben kapott gól miatt csalódott vagyok. Gratulálok mindkét csapatnak, mert jó iramú mérkőzést játszottunk, minden jót kívánok a DVTK-nak, és edzőkollégámnak!

 

 

 

 

DVSC–Vasas 1-2

Vasárnap

 

8.15: Gólösszefoglaló a DVSC-Vasas összecsapásról.

 

 

 

21.00: A mérkőzés után a Loki edzője, Leonel Pontes és a Vasas trénere Michael Oenning értékelte a kilencven percet. 

 

 

 

Videoton FC–Paksi FC 5–1

Vasárnap

 

10.00: A Videoton bosnyák középpályása szerint jót tett a csapat önbizalmának a Paks elleni győzelem a jövő heti két fontos mérkőzés előtt.

 

 

Anel Hadzic (Videoton): - Nagyon gyorsan, szinte a semmiből kaptunk gólt a találkozó legelején. Szerencsére egyáltalán nem estünk kétségbe, és szinte rögtön sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Végig jó felfogásban, jó ritmusban futballoztunk, persze arra nem számítottam, hogy ekkora különbséggel nyerünk. Fontos mérkőzés volt ez, főleg, hogy jövő szombaton komoly rangadó vár ránk idegenben az éllovas ellen, ez a győzelem mindenképp jót tett az önbizalmunknak. Örülök, hogy sikerült megszereznem az első NB I-es gólomat, remélem még sok fogja követni. Remek labdát kaptam Szolnokitól, utána már csak a kapuba kellett az juttatnom. Most még mindannyian ezt a győzelmet ünnepeljük, de hétfőtől már csak a jövő heti két nagyon fontos mérkőzésünkre készülünk. Szombaton mindenképp nyernünk kell az éllovas otthonában, és természetesen a kupában is tovább kell jutnunk

 

8.15: Gólösszefoglaló a Videoton-Paks összecsapásról.

 

 

 

19.00: A Videoton edzője, Henning Berg és a Paks trénere, Csertői Aurél egyetértett abban, hogy a kiállítás után eldőlt a mérkőzés.

 

Henning Berg (Videoton): - Úgy gondolom, hogy ma minőségi futballt mutatott a csapat. Támadásban rendben voltunk, jöttek a gólok, jók voltak a beindulások, jó ütemben és pontosan jöttek a passzok, jó volt ezt látni. A piros lapok után pedig lényegében eldőlt a mérkőzés, de addig is rendben volt a játék. A múlt héten a Diósgyőr ellen is megvoltak a lehetőségeink, főleg az első félidőben, de akkor nem sikerült betalálnunk, ma viszont sikerült szép gólokkal eldöntenünk a meccset. Örülök, hogy a csapat így reagálta le azt, hogy az ellenfél szerezte meg a vezetést - ugyanezt láthattuk a DVSC ellen is, amikor szintén 5-1-re nyertünk. Nem először bizonyítják tehát a játékosok, hogy képesek gyorsan felállni egy kapott gól után, nagyon tetszik ez a mentalitás tőlük.

 

Csertői Aurél (Paks): - Jól kezdtük a mérkőzést, de az első hazai gólnál nagyot hibáztunk. A kiállítások után pedig már egyértelmű volt, hogy nem tudjuk kontrollálni a találkozót. Most abba ne menjünk bele, hogy Juhász Roland lökött-e, vagy tizi volt-e a tizi, de az biztos, hogy követtünk el egyéni hibákat. Emberhátrányban már ekkora különbség is benne volt a játékban, nyolc emberrel egy Vidi ellen nem egyszerű játszani. Nagyokat hibáztunk, de ki kell elemeznünk, hogyan születtek a gólok.

 

18.25: A mérkőzés legjobbja, Géresi Krisztián értékelte a Videoton győzelmét.

 

Legfrissebb híreink