Reakciók az NB I 10. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Oenning gyorsan elfelejtené a vereséget. Djuricin csalódott a kihagyott helyzetek miatt.

Forrás: fradi.hu

Szerda

 

Videoton-FTC 1-1

Csütörtök

 

10.45: A Ferencváros támadója, Marco Djuricin nem elégedett, ugyanis több gólt is szerezhetett volna a Videoton ellen.

 

- Nem vagyok elégedett, mert akár két-három gólt is lőhettem volna – mondta Djuricin a fradi.hu-nak. – Kemény mérkőzés volt, mindkét csapat odatette magát, így valamilyen szinten reálisnak mondható a végeredmény. A gólomnál nagyon boldog voltam, hiszen nagyon szeretném kiszolgálni a ferencvárosi szurkolókat, nem csak ők, én magam is jobb helyzetkihasználást várok el magamtól. Sok gólt akarok lőni a Magyar Kupába és a bajnokságban. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, az Újpest érkezik hozzánk, holnaptól már a derbire koncentrálunk. Azon dolgozom, hogy jobb és jobb legyek, hiszek abban, hogy beérik a munka és akár már az Újpest ellen kettőből kettőt belövök. (fradi.hu)

 

8.20: A Videoton edzője, Henning Berg csalódott volt, amiért csapata nem tudta megtartani egygólos előnyét.

 

Henning Berg (Videoton) - Mindig kicsit csalódott vagyok, amikor 1-0-ra vezetünk, kevesebb mint tíz perc van vissza, de mégse sikerül nyerni. Jó esélyünk volt megszerezni a második gólt, az elmúlt mérkőzéseken jellemzően sikerült sokszor betalálnunk, de most máshogy alakult. Hogy őszinte legyek, ma nem játszottunk annyira jól, ahogyan tudunk – talán a második félidő egy részében néztünk ki jól. Ennél több kell, ma a teljesítmények alapján az 1-1-es eredmény reálisnak mondható. Persze, mint mondtam, így, hogy a végén kaptunk egy furcsa gólt, nem egyszerű, sokkal jobban le kellett volna védekeznünk azt a szituációt. Alapvetően mondjuk nem volt sok helyzete a Ferencvárosnak, volt néhány „ping-pong“ szituáció a tizenhatosunkon belül, de nem tudtak sokszor átjátszani minket. Hogy idegesek lettek volna a játékosok? Nem éreztem őket annak, de az tény, hogy ma nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Bízom benne, hogy tanulunk a mai hibákból és a következő FTC elleni mérkőzésen képesek leszünk majd dominálni a meccset. (vidi.hu)

 

23.10: Íme, a mérkőzés két gólja:

 

 

 

23.00: A Fradi edzője nem volt elégedett a játékvezetővel.

 

Thomas Doll (Ferencváros): - Jó bajnoki mérkőzést láthattunk ma. Két olyan együttest, amely nagy hangsúlyt fektetett a taktikára. Nekünk sajnos már a találkozó elején át kellett szervezni a csapatunkat, miután Böde Dani megsérült. Keveset engedtünk az ellenfélnek, egy-két pontrúgásból azonban volt olyan Vidi-kontra, amikor nem voltunk a legügyesebbek. A kapott gól után jól, dinamikusan játszott a csapat, ennek örültem. Igaz, hogy a tizenegyes előtt már tisztáznunk kellett volna, mégis sok érdekes bírói döntés volt ellenünk. Némely sárga lap teljesen fölösleges volt, néha okosabban is lehetne viselkedni, nem kell mindig megtörni a meccset, ezt nem igazán értem. Idegesítő, ha a bíró nem avatkozik be, amikor egy játékos úgy viselkedik, hogy a bírót és az ellenfelet is megvezesse. Például eldől, mint egy sózsák. Mérges vagyok, hogy ezt tapasztalom a magyar bajnokságban. A kemény párharcot rögtön lefújják, sárga lappal díjazzák, de ha egy 190 centiméteres játékos magától elesik, azt nem büntetik. Be kellene ilyenkor avatkozni, hogy az utánpótlás-játékosok is tanuljanak belőle, és lássák, hogy ezért is sárga jár. Mert nemzetközi szinten meg csodálkozunk, ha nem fújnak le egy párharcot. Arról szoktunk beszélni, hogy nem vagyunk elég dinamikusak. De nem jó, ha egy utánpótlás-játékos az ilyen mérkőzésekből tanul, mert látja, hogy ez így működik a felnőttek között. Mindenesetre most erőt kell gyűjteni, mert fontos mérkőzés vár ránk! (fradi.hu)

 

 

Gyirmót FC Győr-Vasas 1-0

Csütörtök

 

10.40: A Vasas edzője, Michael Oenning úgy érzi, csapata nem játszott okosan a Gyirmót ellen.

 

 

Michael Oenning (Vasas): - Gratulálok a Gyirmótnak a megérdemelt győzelemhez. Jól játszottak a mai mérkőzésen, velünk ellentétben. Az első félidőben a párharcokban nem tudtunk föléjük kerekedni. A félidőben próbáltunk korrigálni, abban a reményben, hogy ha az ellenfél tizenhatosához közel kerülünk, akkor magas labdákkal is sikeresek lehetünk. A gyirmóti gól után nem viselkedtünk okosan. Az egész mérkőzés alatt érzékelhető volt, hogy nem tudjuk átjátszani az ellenfelünket. Voltak ugyan gólhelyzeteink, de az áldozatkész gyirmótiak ezeket ki tudták védekezni. Ki kell törölni ezt a meccset a fejekből, mert szombaton jön a következő ellenfél, amely ellen mindenképpen egy jobb és eredményesebb mérkőzést akarunk megvívni.(vasasfc.hu)

 

 

Mezőkövesd-Paks 1-3

 

22.45: Pintér kíváncsi a büntetőre, Csertői szerint volt tartása a csapatának.

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Jól kezdtük a mérkőzést, de óriási hibát vétettünk az első kapott gólunknál és ahogy lenni szokott, utána volt két óriási helyzetünk amit kihagytunk. Nem volt benne a paksiak játékában, hogy megszerezzék a vezetést. Ezt követően a továbbiakban is mentünk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést. Nagyon kíváncsi vagyok a 2-1-nél lévő tizenegyes szituációra, mert az sorsdöntő lehetett volna a folytatásban.

 

Csertői Aurél (Paks): - Volt tartása a csapatnak, hátrányból tudunk fordítani. Egy percig sem tudtuk elveszíteni a hitünket. Azt hiszem, hogy megérdemeltük a győzelmet, bár voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor nem mi voltunk fölényben. (mezokovesdzsory.hu)

 

 

MTK-DVTK 1-0

 

22.30: Így értékelte a látottakat a két vezetőedző:

 

Teodoru Vaszilisz (MTK):- A múlt heti vereség után célfutballt kellett játszanunk, be kellett gyűjteni a három pontot. Mivel mi szereztük az egyetlen gólt, megérdemelten győztünk. A DVTK stabil csapat, sok jó játékossal, akik jól védekeztek, a kapusuk is többször hárított. A három pontot Garami Józsi bácsinak ajánlom, aki nehéz napokat él át.

 

Horváth Ferenc (DVTK):- Nem volt jó mérkőzés, nem azt kaptam, amire számítottam. A Mezőkövesd ellen a csapat helyzeteket dolgozott ki, ment előre, ma azonban úgy láttam, beletörődtünk a vereségbe, nem mozgósítottunk elég energiát a fordításhoz. Az MTK tudott egy gólt lőni, és ezzel megnyerték a mérkőzést. Nehéz úgy győzni, hogy nem lövünk kapura, nagyon csalódott vagyok. (dvtk.eu)

 

 

Újpest-Haladás 1-1

 

22.40: A sajtótájékoztatón így értékelt Vignjevics és Mészöly.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest):- Habár az utolsó percben a Haladás megnyerhette volna a találkozót, előtte 75 percen keresztül mi uraltuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki. Ám az utolsó passzok, lövések nem sikerültek. Ha azt nézem, hogy a végén kikaphattunk volna, akkor elégedett vagyok a döntetlennel.

 

Mészöly Géza (Haladás):- A bekapott gól előtt nekünk volt két ordító lehetőségünk, ám az Újpest szerzett gólt. Ami nem volt érdemtelen, hiszen sok helyzetet dolgoztak ki az újpestiek és jól is futballoztak. A második félidőre váltottunk, támadólag léptünk fel, az élet visszaadta Stef Wilsnek az öngólját - hátvédünk betalált. Nagyon fontos gól volt. A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, Halmosi Péter előtt nagy ziccer adódott, feltehette volna az i-re a pontot. Ám nem vagyunk elégedetlen az egy ponttal. Mindkét csapat nyerni akart, noha jómagam mindig győzni akarok, ezúttal az egy pont is megfelelő eredmény volt. Csakúgy mint a korábbi meccseken, ezúttal is nagyon egyben volt a csapat. (haladas.hu)

 

21.48: Mészöly újpesti helyzetekről is beszélt.

 

 

Kedd

 

DVSC-Honvéd 0-1

 

 

 

22.39: Mindkét edző elismerően beszélt a vesztesről

 

Leonel Pontes (DVSC): „Csak a gól hiányzott a játékunkból. Jól játszottunk, úgy érzem a csapat taktikailag és fizikailag is fejlődik. Minimálisan rászolgáltunk volna a döntetlenre. Hinnünk kell a saját munkánkban, meghozza majd a gyümölcsét. A helyzetkihasználásunkon kell a leginkább javítanunk.

 

Marco Rossi (Honvéd): „Az első félidőben jól játszottunk, további gólokat rúghattunk volna. Őszintén be kell vallani, a második játékrészben a Loki nagyon ránk jött, nem játszottuk a mi játékunkat, ha a Debrecen egyenlít, nem szólhatunk semmit. A DVSC erős csapat, jó játékosai vannak. Jelenleg mögöttünk vannak a tabellán, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének tényezők a magyar bajnokságban. Növekedni fog a csapatuk, előrébb kerülnek majd a tabellán. Minket dicsér, hogy a vezetésünk után megoldottuk azt a feladatot, hogy megmaradjon az előnyünk. A végén kijött, hogy a hazaiaknak sok minőségi játékosuk van.”

Legfrissebb híreink