Reakciók az NB 18. fordulójának a mérkőzéseiről

Magyarország – Videók, nyilatkozatok; Pintér Attila mennybe ment. Frissül!

Forrás: honvedfc.hu

 

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának eredményei:

 

Vasas-DVTK 3-0

Gyirmót-Honvéd 0-4

Mezőkövesd-Ferencváros 2-0

MTK-Újpest 1-1

Paks-Haladás 2-1

 

Az OTP Bank Liga tabellája a linkre kattintva érhető el

 

20.02: Urbányi István és Marco Rossi sajtótájékoztatója a Gyirmót–Honvéd meccs után.

 

12.57: A Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzésen Böde Dániel úgy rázta le Tóth Bencét, ahogy a kutya a vizet magáról.

 

 

10.53: Mészöly Géza szerint a döntetlen reálisabb lett volna Pakson. A Haladás edzője egy tizenegyest is hiányolt…

 

Mészöly Géza (Haladás): - Szerintem fizikailag rendben voltunk, nem éreztette hatását a szerdai kupameccs, igaz, sok változás volt a hétköznapi meccshez képest, próbáltunk frissíteni, de nem az erőnlétünkön múlt. Sajnos nem az első eset, hogy ellenfelünk tizenegyesből szerez vezetést, a mai futballban nagyon sokat számít, ki jut előnyhöz. Úgy éreztem, a végén mi is büntetőhöz juthattunk volna. Nem a játékvezetőkön múlt, de lehet, nekünk is hangosabban kellene kiabálnunk. Ami Arsot illeti, százhúsz percet játszott Érden, volt egy kisebb sérülése, ezért nem kezdett. De azt vártam tőle, hogy helyzetbe kerüljön. Az ilyen ziccert kötelező belőni, és ha akkor előnybe kerülünk, az olyan ütés lett volna, hogy abból aligha állnak fel a hazaiak. A futball törvényszerűsége, hogy ilyenkor jön a büntetés. A döntetlen reálisabb lett volna.

 

9.10: Kiderült, hogy a Honvéd csatára, Davide Lanzafame miért nem léphetett pályára a Gyirmót ellen. További részletek a linkre kattintva olvashatóak.

 

7.00: Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője a szurkolókkal együtt énekelte a Fradi-indulót. További részletek a linkre kattintva olvashatóak.

 

Vasárnap

 

23.30: Máté Csaba és Pintér Attila értékelése a mérkőzés után.

 

 

21.40: Gólösszefoglaló a Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzésről

 

 

21.37: A Vidi edzője a csapata mentalitását és a kapusát emelte ki, a Loki trénere kritizálta a játékvezetőt, de a vereséget nem varrta a nyakába.

 

Leonel Pontes (DVSC): - Szerintem a Vidi nem érdemelt győzelmet, volt néhány nagyon tiszta helyzetünk, ellenfelünk gólját pedig hatalmas egyéni hiba előzte meg. A csapat taktikailag jól játszott, kiegyenlített mérkőzésen vagyunk túl, a meccs néhány részében jobban is játszottunk, mint az ellenfelünk. Nem érdemeltek vereséget a játékosok, de a futball néha nem igazságos. Az első félidőben nagy nyomást tudtunk helyezni a vendégekre, a támadó harmadban viszont rendre rossz döntéseket hoztunk. A játékvezetők részéről ma elmaradt egy-egy tizenegyes mindkét csapatnak, a végén pedig néha feleslegesen szakították meg a játékot. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy nem a bírók miatt nyert 1-0-ra a Vidi.

 

Henning Berg (Videoton): - Ez egy jó idegenbeli meccs volt. A talaj kemény volt, különösen az egyik térfél, ez volt is némi hatással a mérkőzésre, hiszen mindkét csapat akkor tudott jobb támadójátékot bemutatni, amikor a pálya puhább részére került. Az első félidőben jól játszottunk, már akkor be kellett volna találnunk. A második játékrészre a DVSC agresszívabban jött ki, feljavult a játékuk, de úgy gondolom, hogy eleget tettünk a győzelemért. Jól védekeztünk a második játékrészben és Kovácsik Ádám is remekül védett. Elégedett vagyok az eredménnyel, különösen elégedett vagyok a játékosok mentalitásával és hozzáállásával, örülök, hogy végre idegenben is sikerült nyerni. Volt, hogy a játékunk jobb volt idegenben, mint ma, de ezúttal miénk lett a három pont, ez volt most a legfontosabb.

 

 

20.40: Ezzel a góllal győzte le a Videoton a DVSC-t. 

 

 

19.40: A Paks edzője örül neki, hogy csapat ellépett a kiesőzónából, de tudja hogy nem lehet hátradőlni.

 

Csertői Aurél (Paks): – Fordulatos mérkőzésen vagyunk túl, ami úgy kezdődött, ahogy kezdődnie kell egy hazai meccsnek. Ellenfelünknek nem volt helyzete, mi pedig rúgtunk egy gólt. Sajnos annyi erő, annyi bátorság már nem volt bennünk, hogy erőszakosabban játszva rúgjunk még egyet, amivel már akkor eldönthettük volna a találkozót, ekkor a Haladás kiegyenlített. El kell ismerni, hogy egy-egynél volt nekik egy hatalmas ziccerük, ami szerencsére nem lett gól, vagy egy jó védésnek, vagy a csatár rossz döntésének köszönhetően. Utána rúgtunk egy gyönyörű gólt, amivel megnyertük a meccset. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, harcos, brusztos meccs volt ez. Ha egyik másik kontránkat pontosabban fejezzük be, akkor még érhettünk volna el találatokat. Kellett a szerencse is a győzelmünkhöz, de azt gondolom, hogy így is megérdemelten nyertünk. Játszottunk már itthon sok olyan döntetlent, ahol mi voltunk a jobbak, de nem jött az eredmény, most meg egy egálnak tűnő meccsen mi nyertünk. Ilyen a foci. A tabella most jobban néz ki, mint legutóbb, jó látni, hogy elkerültünk a kiesőhelyről, de még mindig nagyon közel van. Egy pillanatra sem szabad megállnunk, van még egy mérkőzés, hétről-hétre változik a helyzetünk, nem lehet pihenő addig, míg az utolsó meccsen nem vagyunk túl.

 

 

18.50: A Mezőkövesd edzője elmondta, hogy a remek szereplés a kemény munka eredménye. A Fradi ideiglenes trénere úgy érzi egyéni hibák miatt kapott ki a csapat.

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Az egyik szemem sír, a másik nevet. A mérkőzésen inkább a mi akaratunk érvényesült. Egygólos vezetésünk után több alkalommal is lehetőségünk volt a gólszerzésre. Ziccereket vezethettünk, ám Dibusz Dénes többször bravúrral védett. Gratulálok a fiúknak. A nyáron rövid volt az időnk a pihenőre és a felkészülésre, így idő kellett, amíg a mozgásokat, rendszereket begyakoroltuk. De folyamatosan keményen dolgoztunk ennek érdekében, mert hittem és hiszek abban, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét.

 

Máté Csaba (FTC): – Ebben a mérkőzésben benne volt minden. A döntetlenszagú első félidő végén durva egyéni hibánkat kihasználva jutott vezetéshez a hazai csapat, amely ezt követően. A második félidőben minden tőlünk telhetőt megtettünk az egyenlítésért, többet birtokoltuk a labdát, de a második hazai gól megpecsételte a sorsunkat. Ezt a találatot is óriási egyéni hiba előzte meg, hiszen hátul úgy veszítettük el a labdát, hogy azt birtokolta a védőnk. Aki a Fradiban játszik vagy játszott, az hozzászokott, hogy az ellenfelek számára mindig ez az év mérkőzése. Ezúttal sem éreztem ezt másként. A hazai tizenhatoson belüli kezezést a kispadról nem láttuk tisztán, erről nem foglalnék állást, de a közelben lévő játékosaink reklamáltak a játékvezetőnél.

 

 

18.40: A lefújás után a Vasas edzője, és a DVTK trénere is hadonlóan értékelte a látottakat.

 

Michael Oenning:(Vasas) - Könnyű ilyen mérkőzés után értékelést adni. Gratulálok a csapatnak, kiválóan játszottak az első pillanatról az utolsóig, nem hagytunk kétséget afelől, hogy ki nyeri a mérkőzést. A széleken próbáltunk a helyzetet kialakítani, ami jól is működött, csak az első gól hiányzott. Amikor ezt megszereztük, megvolt az irány, ami a 3-0-ás sikerhez vezetett. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, az egyik gólt szerezett, a másik gólpasszt adott. Örömteli, hogy a csapat jól működik együtt, küzd egymásért, és a heti második meccs után is látható volt, nem esünk össze egy vereség után. Bízom benne, hogy az első helyen telelünk, és tavasszal sem adjuk alább.

 

Horváth Ferenc (DVTK): - Nem túl jó előjelekkel érkeztünk Kispestre, ennek ellenére az első félidőben jól tartottuk magunkat, meg is voltak azok a lehetőségeink, amire készültünk. Egy-két kontrával meg tudtunk ugrani, ha egy kicsit pontosabb a végjáték, akkor talán más eredmény születik. A második félidőben a Vasas nagyjából két perc alatt lerendezte a mérkőzést, ezt követően nem volt esélyünk még a szépítésre sem.

 

 

 

18.09:  Az Újpest edzője ellentétes félidőkről, az MTK trénere a gyenge helyzetkihasználásról beszélt.

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): – Korrekt eredmény született. A második félidőben oda-vissza játék ment, a srácok mindent megtettek az egyenlítésért. Ha Gera azt a helyzetét berúgja az 50. percben, akkor más lehetett volna a játék képe. Jó mérkőzést láttam, sok helyzetet alakítottunk ki, de a helyzetkihasználás továbbra sem az igazi.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Fáradtak voltunk a kupameccs miatt, mert hosszabbítást játszottunk és ez a második félidőben látszott is rajtunk. Túl nagy teret adtunk az MTK-nak, ezért sok helyzetet alakítottak ki. A hazaiak voltak közelebb a gólhoz, de mi is sok helyzetet alakítottunk ki. Az első félidőben mi, a második félidőben a kék-fehérek voltak a jobbak, így szerintem igazságos eredmény született.

 

 

 

17.39: Visszafogott kövesdiek

 

17.35:  Így örültek a lilák a vezetésük megszerzésének

 

 

17.29: Örömmel jelenti a listavezető Facebook-oldala.

Legfrissebb híreink