Reakciók a szerdai Magyar Kupa mérkőzésekről

Magyarország – Hogyan magyarázzák meg a kieséseiket az élvonalbeliek? FRISSÜL!

Forrás:

Mint ismeretes, a Videoton a Budafok, az MTK, a Dorog, míg a Haladás az Érd ellen esett ki a Magyar Kupából, a tét a nyolcaddöntőbe kerülés volt. Jöjjenek a mérkőzésekkel kapcsolatos reakciók. Élő eredménykövetés a mai meccsekről a linkre kattintva érhető el.

 

21.34: Dorog-MTK 1-0

Németh Szabolcs (Dorog): „Gratulálok csapatomnak. Óriási fegyvertényt hajtottunk ma végre, az NB I egyik meghatározó csapata ellen sikerült a továbbjutás. Fegyelmezetten lezártuk a területeket az ellenfél előtt, az ellentámadásokból veszélyes helyzeteket tudtunk kialakítani, három 100%-os ziccerünk is volt, és megérdemelten nyertünk a helyzetek alapján.”

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): „Gratulálok a Dorognak. A kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, s a futball törvényei szerint ez vereséget jelent.” (dorogifc.hu)

 

 

Puskás Akadémia-Ferencváros 1-2 hosszabbítás után

Thomas Doll (Ferencváros): „Nem volt könnyű meccs és sajnos az egész idei szezon során jellemző ránk, hogy csak nehézkesen tudjuk megnyerni a mérkőzéseket. Mindemellett azt gondolom, hogy az első félidőben uraltuk a játékot, nem engedtük a hazaiakat helyzetbe kerülni, ugyanakkor mi sem alakítottunk ki annyi lehetőséget az ő kapujuk előtt, amennyivel eldönthettük volna idejekorán a találkozót. Tipikus kupamérkőzés volt, amelyen mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást, de ma mi voltunk szerencsésebbek. Az utóbbi két évben megnyertük a sorozatot, mindkét kupadiadal remek emlék számomra, úgyhogy remélem ezúttal is eljutunk a döntőig.” (fradi.hu)

 

Kozármisleny-Újpest 1-1 tizenegyesekkel 2-4

Nebojsa Vignjevics (Újpest): „A továbbjutás volt a cél a mai napon, amit sikerrel abszolváltunk, talán ez az egyetlen jó dolog, amit erről a meccsről elmondhatok. Jól játszott az ellenfelünk, mi sajnos nem úgy futballoztunk, ahogy az elvárható lett volna. Sokat kell javulnunk a jövőben, hogy elérjük a céljainkat.”

 

20.12: Putnok-DVTK 1-4

Koszta Péter (Putnok): „Az első félidőben jól játszottunk, talán nekünk voltak nagyobb lehetőségeink a gólszerzésre. Ezt követően vezetést szerzett a DVTK, amit sikerült kiegyenlítenünk. A második félidőben a védők csúnyán összehozták a gólokat, középre fejeltük ki a éabdát, utána pedig nem rúgtuk el a kipattanót. Ezzel eldőlt a mérkőzés, érvényesült a nagyobb tudás. Ha reálisan nézzük, nagy különbség van a játékosok tudása között, ami a második játékrészben kijött.”

 

Horváth Ferenc (DVTK): „Legnagyobb ellenfelünk a pálya volt, amely alkalmatlannak bizonyult bármiféle futballra. A félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy diktáljunk tempót annak érdekében, hogy elfáradjon az ellenfél. Úgy érzem, erővel bedaráltuk őket, a végén több gólt is rúghattunk volna. Gratulálok a Putnoknak, sok siker kívánok nekik a bajnokságban!” (dvtk.eu)

 

 

17.43: Haladás-Érd 3-3 Tizenegyesekkel 5-3

 

Limperger Zsolt (Érd): „Már a rendes játékidőben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, ráadásul emberelőnyben futballoztunk. Végig frissebben és koncentráltan játszottunk, s megérdemelten jutottunk tovább.” (nso)

 

Mészöly Géza (Haladás): „Ezúttal nem kezdtünk olyan jól, mint a korábbi kupameccseinken, most ellenfelünk került előnybe - egy erősen véleményes büntetőből. De volt tartásunk, egyenlítettünk, majd emberhátrányban is fordítani tudtunk. Már úgy tűnt, hogy nyerünk, amikor az Érd az utolsó utáni pillanatban góllal büntetett egy védelmi megingást. A hosszabbításban ismét egyenlítenünk kellett, a 11-eseknél pedig nem állt mellénk a szerencse. Nagyon sajnálom a kiesést, de az ezer sebből vérző, megfiatalított csapatom mindent megtett a továbbjutásért.”

 

17.13: Budafok-Videoton 2-0

Prukner László (Budafok): „Igazából a tisztes helytállás volt a cél az után, hogy az elmúlt hétvégén bajnoki rangadót veszítettünk. Ezúttal köszönetet mondok a csapatnak a példaértékű hozzáállásért. Úgy gondolom, játéktudása alapján ennek a csapatnak az NB II-ben lenne a helye.”

 

Henning Berg (Videoton): „Nagy csalódás az eredmény. Különösen az első félidőben a közelében sem voltunk annak a teljesítménynek, amire valójában képesek vagyunk. Vállalom a saját felelősségemet is, mivel úgy gondoltam, ebben az összeállításban is képesek leszünk megnyerni a meccset.” (nso.hu)

 

17.09: Ménfőcsanak-Honvéd 0-5

Marco Rossi (Honvéd): „Nehezen indult számunkra a mérkőzés, alkalmazkodnunk kellett a fagyott talajhoz, de külön öröm, hogy a továbbjutásunk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Elégedett vagyok a játékosokkal.

Legfrissebb híreink