Reakciók a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésekről

Magyarország - Élesben gyakorolta a Fradi a mozgásokat. FRISSÜL!

Forrás:

Mint írtuk, rengeteg meccset rendeztek meg ma a Magyar Kupában, a tét a legjobb 32 közé kerülés volt. Az NB I-es gárdák közül az FTC 9-et, a Merzőkövesd 13 gólt lőtt, de gálázott a Honvéd és a Vasas is, könnyedén nyert az Újpest és a Videoton. Egyedül a Paks esett ki az élvonalbeliek közül, a tolnaiakat a másodosztály listavezetője, a Balmazújváros intézte el.

 

 

20.46: Balmazújváros-Paks 3-2

 

Csertői Aurél: „Nagyon nehéz talajú pályán került megrendezésre a mérkőzés, ahol nem annyira a játékon, mint inkább a brusztoláson, a küzdelmen volt a hangsúly. Helyenként igen kiszámíthatalan volt a játék. Sajnos egy góllal kevesebbet rúgtunk, mint az ellenfelünk, pedig kettő-kettőnél nekünk is megvolt a lehetőségünk, hogy a saját javunkra döntsük el a mérkőzést. A védekezésünk nem igazán működött ezen a mérkőzésen, szinte amit kapura lőttek, abból gól is lett. Ugyanakkor megpróbáltunk játszani ezen a talajon, ami azt eredményezte, hogy az utolsó passzokba több hiba is becsúszott. Ami ziccereink pedig adódtak, azokat be kellett volna lőni, ez egy NB I-es csapattól elvárható lett volna. Egyértelműen a továbbjutás volt a célunk, de a hazai igen harcos, és helyenként jól játszó csapat ezt megakadályozta. Gratulálok nekik a továbbjutáshoz!” (paksifc.hu)

 

 

20.15: Makó-Videoton 1-6

 

Méhes Tibor (Makó): „Nagy dolog volt az, hogy ilyen sokáig eljutottunk. Már a meccs előtt is tisztában voltunk azzal, hogy nincs reális esélyünk a továbbjutásra. Szeretném kiemelni a Vidi hozzáállását a mérkőzéshez, mert egy csepp jelét sem láttuk annak, hogy lebecsültek volna minket. A mérkőzésről annyit, hogy beigazolódott a papírforma. Arra kértem a fiúkat, hogy bátran, felszabadultan focizzanak, ez akár életük mérkőzése lehet. Végül egy nagyon sportszerű meccsen egy szép gólt ugyan sikerült szereznünk, de megérdemelten jutottak tovább a vendégek.“

 

Henning Berg (Videoton): „A mai találkozó jó meccsterhelés volt a fiataloknak és azoknak, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutottak eddig. Gólt kapni senki sem szeret, de előtte és utána is szép gólokat szereztünk, ha jobban kihasználjuk a helyzeteket, lőhettünk volna többet is, de az a fontos, hogy ott vagyunk a következő körben. A Makó remek hozzáállással lépett pályára, szívvel-lélekkel küzdöttek, biztos vagyok benne, hogy ők is élvezték a mai meccset, dicséret illeti őket is a mai teljesítményükért.“  (vidi.hu)

 

 

20.10: Mád-Újpest 0-4

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): „Nagyon jól teljesítettünk a mai napon, kontrolláltuk az összecsapást, és szép gólokat szereztünk. A legfőbb célunk a továbbjutás volt, amit sikeresen abszolváltunk a mádiak ellen. A vendéglátóink kitettek magukért, és igazán emlékezetessé tették az észak-magyarországi kirándulásunkat.”  

 

 

 

18.00: Salgótarján-DVTK 0-1

 

Vágó Attila (Salgótarján): „Várható volt, hogy a DVTK jut tovább, éppen ezért azt kértem a játékosoktól, hogy mindent tegyenek meg a pályán, legyen tiszta a lelkiismeretük, és játsszunk úgy, hogy végig legyen esélyünk a továbbjutásra. Ez megtörtént, így ki lehet esni. Mindennél fontosabb, hogy ez a mentalitás maradjon meg, és akkor vasárnap a bajnoki pontok is jönni fognak.Igazságos az eredmény, ennyivel jobb volt a DVTK. Tudom, milyen Diósgyőrben edzőnek lenni, nagyon szurkolok a csapatnak, hogy a legutóbbi két fordulóban szerzett négy pont mellé újabb hármat szerezzenek a hétvégén a stadionbúcsúztató mérkőzésen. Gratulálok az ellenfélnek, de az én játékosaimat sem érheti semmilyen szemrehányás.”

 

Horváth Ferenc (DVTK): „Több góllal nyerhettük volna a mérkőzést, nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Érződött, hogy szombaton nehéz talajon játszottunk, nem voltak eléggé frissek a játékosok, illetve az is érződött, hogy szombaton egy nagyon fontos találkozó vár ránk. Pont annyit adtak magukból a játékosok, amennyire szükség volt, igaz ez kicsit rizikós volt. Örülök neki, hogy továbbjutottunk, és a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg.” (dvtk.eu)

 

 

 

Koroncó-Ferencváros 0-9

 

Thomas Doll (FTC): „Az ilyen mérkőzéseken élesben is kigyakorolhatjuk a mozgásokat és lehetőséget adhatunk a feltörekvő fiataloknak, így például Kundrák Norbertnek, aki nem vallott szégyent. Nagyon tetszett, ahogy a Honvéd ellen az első félidőben együtt dolgozott a csapat, és noha ma mások kaptak szerepet, ma is jól mozogtunk együtt. Fontos volt, hogy komolyan vegyük a találkozót és legalább öt-hat góllal nyerjünk, amit sikerült teljesítenünk, úgyhogy elégedett vagyok. Jól illett a mérkőzés a heti programunkba, jó hangulatban készülhetünk a Diósgyőr ellen.” (fradi.hu)

Legfrissebb híreink