Reakciók a Portugália–Magyarország mérkőzésről

Lisszabon – Dzsudzsák megköszönte, Gulácsi értékelte CR góljait.

Forrás: MTI

 

Szombat este a magyar válogatott 3-0-ra kikapott Portugáliától Lisszabonban a vb-selejtezők B csoportjának 5. fordulójában.

 

23.42: Gulácsi Péter a Cristiano Ronaldótól kapott gólokat értékelte

 

„A második gólnál takarásból jött a labda, a harmadiknál picit hibáztam, mert elléptem jobbra, és már nem értem vissza a lövésre.”

 

 

23.40: Kalmár Zsolt szeretne a következő válogatott meccsen is pályára lépni.

 

„Mindent beleadtam, nem voltam megilletődve. A klubomban keményen dolgozok tovább, hogy legközelebb is lehetőséget kapjak.”

 

 

23.38: Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a támadó harmadbeli játékot hiányolta.

 

„Csalódottak vagyunk, de fontos látni, hogy elsősorban a pálya utolsó harmadában nem tudtunk jól játszani, azaz nem jutottunk el a befejezésekig. A második félidőt jól kezdtük, később viszont ismét láthattuk a különbséget a két gárda között, a portugálok magasabb szintet képviselnek. Tanulni kell ebből a meccsből.”

 

 

23.35: Fernando Santost, a portugál válogatott szövetségi kapitányát meglepte az mieink új taktikai hadrendje.

 

„Mindig okoz meglepetést, ha az ellenfél más felállásban lép pályára, de úgy érzem, jól reagáltunk. Eleinte gondunk volt a középpályán, a széleken nem találtuk a területet, de ezt sikerült áthidalni. A rövid időn belül szerzett két gól jelentősen megkönnyítette a dolgunkat. A második félidőben ismét hadrendet váltottak a magyarok, az elején ehhez megint alkalmazkodnunk kellett, amikor ez sikerült, a harmadik találat mindent eldöntött.”

 

 

23.35: A csapat legrutinosabb játékosa, Gera Zoltán szerint a fiatalok az ilyen meccseken tanulhatják a legtöbbet.

 

„Nehéz volt ellenük játszani, jól futballoztak, a középpályán nem tudtuk őket megállítani. A lehetőségeket, amik adódtak, kíméletlenül kihasználták – mondta Gera Zoltán az M4 Sport kamerája előtt. – A félidő folyamán az volt a kérdés, tudjuk-e tartani magunkat, nem esünk-e szét, végül sikerült kordában tartanunk a különbséget. Nem erre készültünk, de ebből csak tanulhatunk. Nagyszerű hangulat volt. ezek azok a meccsek, melyekből sokat tanulhatnak a fiatal magyar játékosok, és biztos vagyok abban, hogy ez ad nekünk valamiféle pluszt a jövőre nézve is.”

 

23.25: A lefújás után Dzsudzsák Balázs, a mieink csapatkapitánya nyilatkozott elsőként az M4 Sport kamerájának.

 

„Az első harminc percben jól futballoztunk, addig nem volt kidolgozott helyzete a portugáloknak- Több volt abban, amit véghezvittünk. Sajnos pontatlanok voltunk támadásban. A saját hibákból kaptuk a gólokat, az első találat után már uralták a mérkőzést. Kellettünk hozzá mi is, hogy három null legyen. A portugálok mindig tudnak meglepetést okozni, olyan játékosok alkotják a csapatukat, akik erre bármikor képesek. Az első harminc percet jól kezdtük, aztán tényleg kihagytunk hátul, ilyen szinten ezt nem lehet, mert ezek a játékosok kihasználják ezt. Köszönjük a biztatást mindenkinek – értékelt a csapatkapitány, aki reálisan látja a magyar válogatott helyzetét. –Amit lehet, ki fogunk hozni belőle. Sok van még a végéig, küzdenünk kell. Kellenek még a bravúrok.”

Legfrissebb híreink