Reakciók a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek a visszavágóiról

Magyarország – Doll és Vignjevics is győzelemmel hangolt a Derbire.

Forrás: ujpestfc.hu

 

Bp. Honvéd–Ferencváros 0–2

 

23.30: Thomas Doll, a Ferencváros edzője elégedetten értékelt a lefújás után.

 

Thomas Doll (FTC): - Természetesen boldogok vagyunk, hogy a következő körbe jutottunk. Tudtuk az elején is, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz. Az volt a helyes döntés, hogy öt játékossal védekeztünk. Ez nem azzal függ össze, hogy be akartunk állni védekezni, inkább azzal, hogy a Honvéd középpályásainak, támadóinak kevesebb helyet hagytunk. Számunkra az volt a fontos, hogy fogjuk az embereket, akkor is, ha valamelyik támadó el tud szakadni a védőjétől, ne tudjon elszökni, közel legyünk hozzá. Jól hajtották végre ezt a feladatot, ezt már hétfőn megbeszéltük a srácokkal. Az első félidőben volt pár olyan szakasz, ahol különböző szerkezeti problémáink voltak. A második félidőben újrarendeztük a sorainkat, a fiúk ezt nagyon jól hajtották végre, nem adtak esélyt a Honvédnak. A kispestiek megmutatták, hogy miért vezetik a tabellát, harciasak voltak, de úgy érzem, megérdemelten jutottunk tovább - mondta Thomas Doll, aki kitért Kleinheisler László játékára is. - Ismerjük Lacit, és tudjuk, hogy nagyszerű focista, nagy minőséggel bír. A második félidőben szabaddá tudta magát játszani, de egyébként is mindig nagyon sokat dolgozik a pályán, rengeteg kilométert tesz meg egy mérkőzésen. Nagyon fiatal játékos, így bizonyos helyzetekben nagyobb nyugalmat és több rutint kell szereznie. Remek a felépítése, mindent nagyon gyorsan, a legnagyobb iramban szeretne elintézni, megcsinálni. Ugyanakkor vannak olyan szituációk, amikor néha lassítani kell, össze kell játszani. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban rengeteg hatás érte, ezeket megemészti, és megtalálja a helyes irányt.

 

 
 
 
 
22.10: Limperger Zsolt a vendégek edzője a kihagyott ziccerek sajnálta.
 
 
Limperger Zsolt (Érd): - Felemás érzés van bennem, az első félidőben volt három nagy ziccerünk, ha egyet berúgtunk volna, akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. Nem sikerült, de bíztam benne, hogy a második félidő hasonló lesz, mint az első: lesznek lehetőségeink, de nem volt, inkább az ellenfélnek volt. Ha csak a helyzetkihasználást nézzük, akkor teljesen megérdemelt a Budafok továbbjutása.

 

 

 

DVTK–Ceglédi VSE 2–0

 

21.25: A DVTK edzőjének az volt a legfontosabb, hogy csapata önbizalmat merítsen a hétvégi DVSC elleni összecsapásra.

 

Horváth Ferenc (DVTK): - A kupában mindig a továbbjutás a lényeg, a többi csak beszéd. Bejutottunk a legjobb nyolc közé, és ez a legfontosabb dolog a mai este amellett, hogy a siker erőt adhat a Debrecen elleni mérkőzésre. Előnnyel kezdtük a találkozót, és az első félidőben el is döntöttük a mérkőzést. A második félidőben azt kértem, hogy gyakoroljunk, járassuk a labdát, menjünk előre, de benne volt a fejekben, hogy szombaton egy nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra, a második játékrész ezért sikeredett így. Sok sikert kívánok a Ceglédnek a bajnokságban!

 

Nagy Mihály (Cegléd): - Gratulálok a DVTK-nak a továbbjutáshoz, a két mérkőzés alapján megérdemelten léptek tovább. Ma azok játszottak, akik korában nem jutottak lehetőséghez, illetve néhány ifista is be tudott mutatkozni a Magyar Kupa nyocaddöntőjében az ország egyik legjobb játékosállományával rendelkező csapat ellen. Volt negatívum, de sokkal több pozitívumot láttam. Elégedett vagyok, mert komoly teljesítményt tettek le az asztalra a játékosaim, gratulálok a saját csapatomnak is!

 

 

 

 

Újpest FC–ZTE FC 2–0

 

20.40: Az Újpest edzője elismerte, nem volt magas színvonalú az összecsapás.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – A mai napon egy lassabb összecsapást láthattak a nézők, egyértelmű volt, hogy mindkét együttes a hétvégi próbatételére tartalékol. Szombaton számunkra egy igazi csata következik, hiszen újra hazai pályán jön a Derbi, reméljük teltház előtt fogadhatjuk majd a zöld-fehéreket.

 

Élő közvetítés a Magyar Kupa szerdai meccseiről - NB1.hu

 

Gyirmót FC Győr–Mezőkövesd 1–1

 

20.35: Urbányi István úgy érzi, csapata a mérkőzés elején eldönthette volna a továbbjutást. Tomiszláv Szivicsnek fontos volt, hogy csapata felálljon a Paks ellen elszenvedett 5-0-s vereség után.

 

Urbányi István (Gyirmót): – Az első öt perc után, akár már két góllal is vezethettünk volna. Jól kezdtük tehát a találkozót, de a mérkőzés közepét, már nehéz volt végignézni a kispadról. A csapatunkban, ebben az összeállításban is NB I-es labdarúgók játszottak, akiktől én lényegesen többet vártam. Minden kupamérkőzésre igaz, hogy nem szabad hátrányban játszani, mert akkor már két rúgott gólra van szükség a továbbjutáshoz. Nekünk a hajrában ismét megvoltak a lehetőségeink, hogy meg is szerezzük ezt a második gólt. Azt viszont sportszerűen el kell ismernünk, hogy voltak helyzetei a Mezőkövesd Zsóry FC csapatának is. Gratulálok Tomiszlav Szivicsnek és a csapatának a továbbjutáshoz.

 

Tomiszlav Szivics (Mezőkövesd): – Nekünk most az volt a leglényegesebb, hogy felálljunk a Paks elleni súlyos vereség után. Arra számítottunk, hogy ha gólt tudunk szerezni, akkor az a továbbjutás szempontjából, döntő lehet. Az első játékrészben azonban, önbizalom nélkül és különösen a passzoknál, rendkívül pontatlanul játszottunk. A folytatásban viszont bátrabbak lettünk és előnyt is sikerült szereznünk. A Gyirmót FC Győr, a minőségi cserék után, nagy nyomás alá helyezett bennünket, de ezt sikerült kivédekeznünk. Gratulálok a saját csapatomnak a továbbjutáshoz, a Gyirmótnak – amely csapat most sokkal erősebb, mint ősszel volt – pedig sok sikert kívánok a bajnokságban.

Legfrissebb híreink