Reakciók a Magyar Kupa elődöntők első mérkőzései után

Magyarország - Doll nem irigyli Pruknert.

Forrás:

Vasas FC–Mezőkövesd Zsóry 2–0

 

Michael Oenning (Vasas): - Ha valaki azt mondja a meccs előtt, hogy 2-0 lesz a vége, elfogadom. Domináltunk, de voltak technikai hibáink. A végén a szerencse mellénk állt, el kell ismerni. Ez az eredmény jó kiindulási alap a visszavágóra - a hibákat viszont addig ki kell javítani. Az utóbbi hetek intenzív meccsei után nem volt könnyű frissen tartani a keretet, akadtak játékosaink, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak. A legjobb hír: a saját kezünkben van a sorsunk a visszavágó előtt.

 

Tomiszlav Szivics (Mezőkövesd): - Fél méterről nem találtuk el a kaput, az első félidőben pedig két ziccerünk volt, abból az egyik lehet, hogy tizenegyes lehetett volna. Aztán az első félidő végén tizenegyest ítéltek ellenünk. A csapat jól nézett ki, az első félidőben lezártuk a területeket, nem volt helyzete a Vasasnak. Gól nélkül nem lehet pozitív eredményt elérni.

 

Ferencváros - Budafok 8-0

 

Thomas Doll (Ferencváros)- Találkoztam az imént Prukner Lászlóval, nem irigylem, nem lehet könnyű egy 8-0-s vereségről beszélni. Ő is volt a Ferencváros vezetőedzője, most ez nehéz helyzet a számára. Nekünk viszont nagyon fontos, hogy ennyivel tudtunk nyerni. Fontos volt, hogy a kezdettől fogva koncentráltan játszottunk, jó akciókat vezettünk, jól járattuk a labdát. Mindannyian tudjuk, hogy nem könnyű az idei szezonunk, ezért fontos, hogy könnyed győzelmet arattunk, így visszatérhet a csapat magabiztossága. Boldogok vagyunk, hátra van még a visszavágó, és utána május 31-én a saját stadionunkban játszhatjuk a döntőt. Remélem, a döntőben tele lesz a stadion. Sokat számít, hogy mindenki egészségesen jött le a pályáról. Szép focit láthattunk ma. Tetszett, hogy mindenki professzionálisan állt a mérkőzéshez, és nem becsülték le az ellenfelet – mondta Doll.

 

 

Prukner László (Budafok): - A Fradival nem vagyunk egy súlycsoportban, ezt tudtuk eddig is. Ennél azért jobb csapat vagyunk a magunk szintjén. Ez így kicsit sok nekünk, hogy szerda-szombat játszunk úgy, hogy nem ugyanolyan feltételek mellett dolgozunk, mint az NB I-es csapatok. Büszke vagyok a csapatomra, mert nem csak odaadták nekünk azt, hogy idáig eljussunk. Nem ezt vártuk, azt vártuk, hogy tisztességesen helytállunk. Komoly szakmai munka lesz, hogy két nap múlva ezt a csapatot a bajnokira kiállítsam. Ez okozta a legnagyobb félelmet nekem. A Fradinak azt kívánom, hogy nyerje meg a kupát és a bajnokságban is jól szerepeljen. Nem születtem Fradistának, de aki ebben a klubban egyszer megfordul, az nem tudja kitörölni a lelkéből. Néhány gól érthetetlen volt. Igaz, egy vírus miatt több mint 10 napja nem tudtunk edzeni, most is volt, aki lázasan játszott, mert nem tudtunk volna kiállni.

 

Legfrissebb híreink