Reakció a Realt verő Puskás Akadémia tehetségeitől

Igazi legendának is bizonyíthattak.

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia U19-es csapata 1-0-ra verte edzőközpontjában a Real Madrid ifistáit. A spanyolországi mérkőzésen a találatot Skribek szerezte tizenegyesből. Ezt követően pedig az Ajax csodáját is a helyszínen tekinthették meg. Mónos Tamás vezetőedző már beszélt a mérkőzésről, most pedig a pályán bizonyítók is megszólaltak a diadal után:
 
Sipos Zoltán: „Az ütközet azt hozta, amire számítottunk: a madridiak próbáltak dominálni, ezért mi feljebb toltuk a védekezésünket. Ki akartak minket passzolni, de mi mélyebbről indultunk, s a 20. perctől már a mi elképzelésünk érvényesült, és partiban voltunk a spanyolokkal. Bár a mérkőzés egészét tekintve a Realnál volt többet a labda, a de a mai futballban nem mindig a labdabirtokló csapat akarata valósul meg – az nyer, aki jobban tisztában van vele, mit akar játszani.
 
Skribek Alen: „A tizenegyes előtt gondolkoztam, hogy megbökjem-e a labdát, de végül a biztosat választottam, és szerencsére gól lett. Sokan dicsérték a játékomat, s valóban akadtak jó megindulásaim a nagyon kemény spanyol védők ellen. Egy akkora legenda előtt játszani, mint Raúl nagy motivációt jelentett mindenki számára. Nagyon örülünk, hogy neki is bizonyíthattunk.”
 
Major Gergő: „Fokozatosan éreztük meg, hogy hiába a Real Madrid az ellenfél, igenis van esélyünk győzni. Ahogy közeledett a kezdő sípszó, ezt láttam mindenkin. A vezetőedző sokat beszélgetett velünk a találkozó előtt, hogy ez egy jutalomjáték, és úgy is kell fefogni. Ez sokat segített nekünk.”
 
Tóth Attila: Külön nem készültem erre az összecsapásra, csak ugyanúgy, mint bármely más mérkőzésre. Nagyon boldog vagyok, hogy Papp Milánnal ilyen jól megértettük egymást a védelem közepén, s nemcsak gólt nem lőtt a Real Madrid, de veszélyes támadásokat sem tudtak vezetni. A tegnap este megkoronázása volt, hogy a helyszínen nézhettük meg a Bajnokok-Ligája mérkőzést, amelyen a számomra végig szimpatikusan futballozó Ajax óriási meglepetést okozott.”
 

Legfrissebb híreink