RB Leipzig: történelmet írhatnak Gulácsiék

Nyomást akarnak helyezni a bajnokesélyesre.

Forrás: Réti Zsolt

A 29. forduló az RB Leipzig-Hoffenheim összecsapással kezdődik a Bundesligában. A tabellára pillantva a lipcseiek a mérkőzés esélyesei, hiszen a második helyen állnak, míg a Hoffenheim jelenleg a 12. pozíciót birtokolja.

A Gulácsit, Orbánt és Szoboszlait foglalkoztató együttes vezetőedzője, Julian Nagelsmann egyértelmű célt tűzött ki a meccs előtt.

"Nem kérdés, hogy a három pont megszerzése nagyon fontos feladat lenne, ezzel nyomást helyezhetnénk a listavezető Bayern Münchenre. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy nagyon jó csapatot látunk vendégül. Az elmúlt hetekben a Hoffenheim nem tudott annyi pontot szerezni, amennyit megérdemelt volna. A taktikájukat a meccs közben is folyamatosan változtatják, így próbálnak alkalmazkodni az ellenfélhez" - mutatott rá az RB Leipzig szakvezetője.

Nagelsmann azt is elmondta, hogy történelmet akarnak írni.

"Nyolc pontot kell még szereznünk ahhoz, hogy a klub történetének legeredményesebb szezonját elérjük. Nagyon kemény a programunk, de minden meccset meg kell nyernünk, ennyire egyszerű ez az egész. Csak a saját dolgainkkal foglalkozunk. Az sem mellékes, hogy a csapatom még mindig fejlődhet" - hangsúlyozta Nagelsmann. 

Orbánékat jelenleg öt pont választja el a listavezető Bayerntől. A bundesliga.com úgy kalkulál, hogy Gulácsi és Orbán is tagja lesz a Lipcse mai kezdőjének.

RasenBallsport Leipzig - Pressekonferenz-vor-Rueckspiel-TSG-Hoffenheim

 

Legfrissebb híreink