nb1.hu

RB Leipzig: európai topklubok csábítják a horvát védőt

Még nagyobb vezérszerep hárulhat Willi Orbánra.

Josko Gvardiol ugyan csak 20 esztendős, ettől függetlenül nyugodtan kijelenthetjük, hogy az RB Leipzig egyik húzóembere. A fiatal védő a mostani idényben eddig 21 tétmeccsen jutott szóhoz a német gárdában. 

Gvardiolt több európai élklub szerződtetné – ez derül ki a Sun cikkéből. A szigetországi portál úgy tudja, hogy a futballista többek között a Chelsea, a Barcelona, a Juventus, a Liverpool és a Manchester City érdeklődését is felkelthette. 

A Sun azt is jelzi, hogy a Chelsea van most a legideálisabb helyzetben a Gvardiol megszerzéséért zajló harcban. A Transfermarkt egyébként 60 millió euróra becsüli a labdarúgó értékét, akinek a szerződése 2027 nyarán jár le a lipcseieknél.

Chelsea 'lead Josko Gvardiol transfer race as rivals Juventus give up pursuit'

 

Gvardiol jelenleg a katari vb-n szerepel a horvát válogatottal, a Kanada és a Marokkó elleni meccset is végigjátszotta. A horvátok két kör után négy ponttal rendelkeznek, ma 16 órától Belgiummal csapnak össze. 

Gvaridol a lipcsei védelem fontos alkotóeleme tehát, akárcsak, ha nem sérült, a kihagyhatatlan Gulácsi Péter és a szintén nélkülözhetetlen Willi Orbán, így ha valóban távozik, akkor nagyon fontos lesz az azonnali pótlása, hiszen a tehetsége mellett az is sokat számított a csapatvédekezésnél, hogy megértette egymást a magyar válogatott csapattársaival is.

Orbánra, Gulácsi hiányában, ha valóban eligazol Gvardiol, még nagyobb vezérszerep hárulhat, mert egy eddig kevesebb vagy máshonnan érkező társ minél hamarabbi és minél tökéletesebb beilleszkedését is egyengetnie kell.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek