Rangadót rendeznek Kelet-Magyarországon - ELŐZETES

Nincsenek könnyű helyzetben sem Dajkáék, sem Herczegék.

Forrás: DVSC

Rangadót rendeznek Keleten, hiszen egy pont választja el egymástól a Debrecent és a Kisvárdát.

A Kisvárda hullámvölgybe került az erős kezdés után. A 8. helyet birtokolják a tabellán, eddig 14 pontot gyűjtöttek. 3 ponttal vannak a kieső helyen álló ZTE előtt, így nem érezhetik magukat túl nagy biztonságban. Az előző fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a Paks vendégeként, így rájuk férne a győzelem, hogy visszavezesse őket a helyes útra.

Dajka László ezt mondta el a meccs előtt:

,,Érdekes módon a két csapat eddigi egymás elleni mérkőzésein rendre legalább három gólt szerzett a győztes fél, két alkalommal nekünk is összejött ez a mennyiség. Valami azt súgja, a mostani sem az a tipikus egygólos mérkőzés lesz, ha nyerni akarunk, most is többször be kell találnunk. Márpedig mi nyerni akarunk szombaton. Úgy gondolom, felkészültünk a Debrecenből, nagyon bízom benne, hogy amit a kolozsvári edzőmeccsen gyakoroltunk, azt szombaton is ki tudjuk vinni a pályára, és ez az eredményességben is meg fog majd mutatkozni. Hazai pályán játszunk, számunkra nagyon fontos, hogy győzni tudjunk. Ahogy nálunk, úgy a Debrecennél is volt mivel foglalkozni az elmúlt forduló után, de ahogy mi a Pakson, úgy érzésem szerint a Loki is túllépett azon, ami a Ferencváros ellen történt. Harapós ellenfélre számítunk, de ezeket az erényeket nekünk is fel kell vonultatnunk."

Nincs könnyű helyzetben a Loki sem, hiszen egy ponttal és egy hellyel vannak a Kisvárda előtt. Meglehetősen hullámzó teljesítményt mutattak az eltelt fordulókban, hiszen a dobogós csapatoktól egyaránt kikaptak, de felül tudták múlni a Paksot és a DVTK-t. Herczeg András csapatának össze kell szednie magát, ha merészebb álmokat is szövögetnek, mint a bennmaradás kiharcolása.

A Loki vezetőedzője így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Nem sikerült jól a legutóbbi meccsünk, melyen kikaptunk a zöld-fehérektől. Érdekes találkozó volt, hisz az első félidőben rendben voltunk, nem érdemeltük meg, hogy kétgólos hátránnyal menjünk a szünetre. Ugye eleve nem számíthattunk Bódi Ádámra és Varga Kevinre, ráadásul a félidőben sérülés miatt le kellett cserélni Szécsi Márkot, majd a 60. percben 1-2-nél Nagy Sándort. Ezt már sajnos nem bírta el a csapat. Hamar kaptuk a harmadikat, azt követően pedig mindenki fejvesztve támadt és szépíteni akart. Fegyelmezetlenek és rendezetlenek voltunk, melyet a Ferencváros kihasznált."

A debreceni vezetőedző szerint nehéz helyzetben van a csapata:

,,Az elmúlt két évünk jól sikerült, de az idei bajnokság eddig nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Nyilván megvannak az okok, de nem szeretnék magyarázkodni, hisz az senkit nem érdekel. Érdekes módon mi lőttük a második legtöbb gólt a bajnokságban, hátul viszont sok hibát követünk el. A kéthetes szünetben így a védekezésünkkel próbáltunk többet foglalkozni. Szombati ellenfelünknél új edzői stáb van, más stílusban, játékrendszerben és felállási formában játszanak. Nagyobb hangsúlyt próbálnak fektetni a labdabirtoklásra, meglátjuk, mennyire sikerül felkészülnünk erre."

Legfrissebb híreink