Ránézésre újra jó a gyep a Szuszában - felújítás története

Légiós mutatta meg a végeredményt.

Forrás: MTIKovács Tamás

A Szusza Ferenc Stadion számára nem indult szerencsésen az év. Az őszi szezont ,,albérletben" volt kénytelen tölteni az Újpest az Illovszky Stadionban, mert felújították a lila-fehérek stadionjának a gyepét.

A felújított gyep azonban nem vizsgázott jól éles bevetésen, az Újpest-Vidi találkozó alatt tulajdonképpen tönkrement a gyep. Olyannyira nem volt jó, hogy az MLSZ azonnali hatállyal megtiltott, hogy NB I-es meccseket rendezzenek a stadionban. Ennek következtében kényszerült országjárásara az Újpest, játszottak ,,hazai" pályán Szegeden és Zalaegerszegen is, valamint a Derbit kénytelenek voltak elhalasztani.

 

EXKLUZÍV: Bajnoki cím vagy régi címer? - interjú az Újpest ügyvezetőjével - NB1.hu

 

 

A korábbi gyepet egy hibridpálya váltotta a Szuszában, melynek 98-99 százaléka élő fű, maradék részt kb. 20 millió műanyagszál teszi ki. A probléma az volt, hogy nem készült el február elejére a műfűszálak befűzése. Azóta ezt a hiányosságot sikerült pótolni, az eredeti tervek szerint április 4-én, a Honvéd ellen debütált volna az új gyepszőnyeg. Azonban a koronavírus-járvány közbeszólt, így még várat magára az éles bevetés.

Branko Pauljevic azonban betekintést engedett a jelenlegi állapotba a közösségi oldalán egy videóban, ránézésre hibátlan a pálya:

 

brankopauljevic12_1588230316_2298564974707252765_472789398

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Legfrissebb híreink