Puskás-Suzuki-Kupa: remekelt a Puskás Akadémia, büszkeséget okoztak a kispestiek

A beugró is parádézott.

Forrás: pfla.hu

Ma három mérkőzéssel kezdetét vette az idei Puskás-Suzuki-Kupa. A nyitómeccset a Honvéd játszotta a brazil Flamengóval, ezt követően az Eszék a Csíkszeredával csapott össze, majd a nap utolsó találkozóján a Puskás Akadémia a Bayern Münchennel találkozott.

CR Flamengo (brazil)–Budapest Honvéd-MFA 0–0 (0–0)

A Puskás Akadémia honlapjának a beszámolója:

"A kupát legtöbbször, összesen öt alkalommal elhódító Honvéd csapott össze a 2019-es bajnok, így címvédő brazil Flamengóval a 2021-es, immár 14. Puskás-Suzuki Kupa nyitó mérkőzésén. A két vörös-fekete gárda összecsapásának első félidejében a riói fiatalok játszottak enyhe mezőnyfölényben, egyből a mérkőzés legelején is egy ígéretes helyzetet alakítva ki az ellenfél kapuja előtt. Az első 30 perc legnagyobb helyzete ennek ellenére a magyarok előtt adódott, a 10. percben egy eladott brazil labdára lecsapva a 16-on belül alakult ki kétes helyzet, ahol viszont végül Lovas László játékvezető kezezés miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A Honvéd inkább a széleken igyekezett támadásokat vezetni, míg a Fla a két csatárának, Eudernek és Paulo Robertonak próbálta meg közvetlenül bejátszani a labdát. A sok apró, taktikai szabálytalanság tarkította meccset a melegre tekintettel a félidőket ivószünet is megszakította. Az első félidő leginkább veszélytelen brazil lövésekkel és semlegesített szögletekkel telt, igazságosnak tűnt a 0-0.

A második félidőben erősödött a brazil nyomás, szinte kizárólag csak a 10-es számmal játszó, ballábas Marcos Vinícius előtt adódtak helyzetek, aki az első félidőben még nem talált kaput, de a 41. percben előbb közelről fejjel, majd a 44. percben egy ígéretes, alsó sarokra tartó balos lökettel tette próbára Schrankó kapus képességeit. A Honvéd részéről leginkább az előrejátékban agilis Szűcs Tamás és Tarcson Ákos veszélyeztetett. Már a ráadásban, a 60+3. percben végül a második félidőben sokkal több védekezésre kényszerített magyar csapat majdnem megszerezte a vezetést: a gyors kontrából kapura törő Krajcsovics Ábelt utolsó emberként már csak lerántani tudta Hernandes, aki ezen – talán piros lapot is érdemlő megmozdulásáért – végül csak sárgát kapott. Az ígéretes szabadrúgást maga a sértett tekerte kicsivel a kapu fölé, ami az összecsapás utolsó megmozdulása volt, ezzel le is fújták a mérkőzést."

A meccs összefoglalója:

A kispestiek vezetőedzője, Pinezits Máté elégedetten értékelt a Honvéd hivatalos weboldalának

"A világ egyik futballhatalmának élcsapata ellen nagyot mentek a srácok, ezzel nemcsak maguknak és a klubnak, de azt gondolom az egész országnak büszkeséget okoztak . Felvállalták a focit, élvezték a játékot, és ami a legfontosabb vagányak, karakteresek voltak. Kedden újra fájni fog, de tudjuk, hogy nagyon megéri!"

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, B-CSOPORT
CR Flamengo (brazil)–Budapest Honvéd-MFA 0–0 (0–0)
Felcsút, Puskás pálya
V.:
Lovas László (Medovarszki J., Albert I.)
Honvéd: Schrankó – Gincsai, Szabó T., Pekár, Nagy Z. – Kocsis G. (Morvai, 47.) – Tarcson (László M., 58.), Szűcs T., Keresztes (Polyák, 58.), Krajcsovics – Ulbert (Dénes A., 40.). Vezetőedző: Pinezits Máté

NK Osijek – FC Csíkszereda 4-0 (2-0)

A Puskás Akadémia honlapjának az összefoglalója:

"A NK Osijek a Panathinaikosz helyett ugrott be a Puskás-Suzuki-kupára. De a mindez egyáltalán nem látszott a pályán, hiszen már az első komolyabb helyzet is az eszékiek előtt adódott, de Becze hatalmas vetődéssel kiöklözte a labdát a támadók elől. A túloldalon Kecskés kapott tökéletes kiugratást, gyönyörűen fektette el az egyik védőt, de hiába hozta ezzel magát tökéletes ziccerbe, nagyon gyatrán gurított kapura és Sajko könnyen védett. A másik oldalon Pekaricot ugratták ki remekül, ő már bent volt a büntetőterületen belül, amikor önzetlenül középre gurított, de Pajic elől becsúszva mentettek. A 21. percben aztán egy szinte veszélytelen helyzetből született meg a 2021-es Puskás-Suzuki-kupa első gólja. Egy szöglet után Pekaric csúsztatott kapura, de a gólvonalon menteni akaró Miklós Norbert olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az becsorgott a hálóba a lába között. Az Osijek vezetése lendületet vitt a meccsbe. A 28. percben Csáki Dániel fejelhetett kapura 10 méterről, de hiába volt tiszta helyzetben, messze mellé bólintott. A túloldalon viszont Sinkovic remek passza után Verhas tökéletesen lőtte ki 20 méterről a hosszút sarkot. Beczének nem volt esélye a kapuja jobb alsó sarkába vágódó labdával szemben. Az első félidőben még szépíthetett volna a székelyföldi gárda. Barsan lecselezte magát az alapvonalig, visszajátszotta a labdát az üresen álló Csákinak, aki senkitől sem zavartatva hét méterről fölé lőtt. 

A fordulás után visszajöhetett volna a meccsbe a Csíkszereda, hiszen Orbánt a 16-oson belül buktatta Sinkovic, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Azonban hiába, mert Omar Elsawy félmagasan a kapu jobb oldalára lőtt labdáját kiütötte Sajko. A 46. percben aztán végleg eldőlt a meccs sorsa, hiszen Vrljic nagyon harcosan labdát szerzett, majd egy védővel a nyakán beadta azt, Blazanovic pedig csukafejessel szerezte meg az eszékiek harmadik gólját, a két csereként beállt játékos akciójának a végén. A maradék időben aztán a Csíkszereda legalább a szépítő gólt szerette volna megszerezni. De előbb Csáki ígéretes szabadrúgása ment el a jobb felső sarok mellett. Majd Elsawynak a tizenhatos bal oldali sarkáról csavart labdája a jobb felső fölött. Az utolsó percben aztán Bukvic tette fel az i-re a pontot, hiszen büntetőterületen belül került lövőhelyzetbe és megszerezte az eszékiek negyedik gólját. Az NK Osijek teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, még ha az arány egy kicsit túlzó is volt."

A találkozó összefoglalója:

NK Osijek – FC Csíkszereda 4-0 (2-0)
Vezette:
Solymosi (Horváth, Aradi)
Gólszerző: Pekaric (21. percben), Verhas (30.), Blazanovic (46.), Bukvic (60.)
sárga lap: Sinkovic (33. perc)
NK Osijek: Sajko – Perkovic (Vrljic, 45.) , Bjelivuk, Prekodravac, Bukvic – Vrbanac (Ivancan, 45.), Baric (Mazar, 54.), Sinkovic (Blazanovic, 45.), Pajic – Verhas, Pekaric (Damjanovic, 57.)   Vezetőedző: Ante Bekavac
FK Csíkszereda: Becze – Precup (Dobre, a szünetben), Simon, Miklós (Bóné, a szünetben), Boni – Orbán, Sebestyén( Csedő, 45.), Barsan (Nagy Botond, a szünetben), Elsawy – Kecskés, Csáki,   Vezetőedző: Dusinszki Zoltán

Bayern München – Puskás Akadémia FC  0-2 (0-0)

A pfla.hu beszámolója a találkozóról:

"Az első lövés Scholze nevéhez fűződött, de ezt könnyen fogta Pécsi. A nyitónap harmadik meccsén viszont ezután nyugodtan lehet mondani, hogy lerohanta ellenfelét a házigazda. A 3. percben Gruber kapott labdát az ötösön belül, de lövését hatalmas bravúrral, lábbal hárította Ballis. Egy percre rá Gruber ugratta ki Szabó Valentint, aki tökéletesen helyezte a labdát a kapus alatt a hálóba. Sajnos mindezt lesről tette, így nem lett meg a vezetés. A hetedik percben sem tört meg a jég, mert hiába passzolt parádésan Bakti Gruberhez, ő ezúttal fölé bombázott. A Puskás Akadémia fiataljai ezután is uralták az első félidőt, a 17. percben Kiss szabadrúgása szállt fölé nem sokkal. Aztán három perccel később egy újabb szabadrúgás után, egy erősen belőtt labdát Bányai fejelt közvetlen közelről fölé. A lelkes felcsúti szurkolótábort nem kellett eddig sem lelkesíteni, de a hazai csapat ezek után is mindent a vezetésért. A félidő hajrájában Gruber elől Scholl parádésan, de teljesen szabályosan szerelt közvetlen a kapu előtt, így oda lett a lehetőség. A szöglet után viszont valódi tűzijáték következett a Bayern kapuja előtt. Babós, majd Farkas is kapura lőtt, a védők pedig önfeláldozóan hárítottak. Végül a gólvonalon álló Manuba hátáról vágódott a mezőnybe a labda.

A szünet kezdetben a Bayernek tett jobbat, hiszen a német gárda igyekezett átvenni az irányítást, de valódi helyzetet nem, csak szögleteket tudott kialakítani a második félidőben. A müncheni nyomás után viszont következtek a hazai gólok. A 44. percben Bakti ívelt középre egy szabadrúgásból, Babós pedig remekül csúsztatott a Bayern hálójába. Ami pedig nem jött össze az első félidőben Grubernek, az összejött a másodikban. Hiszen a hazaik csatára ismét hatalmas ziccerbe került, de azt már ki is használta. A hajrában még a németek Schablas révén szépíthettek volna, de ő is kihagyta a ziccerét. A csereként beállt Bontás pedig már a hosszabbítás perceiben szabálytalankodott kiállítást érően, így ő a következő meccsről hiányozni fog. A Puskás Akadémia FC fiataljai vegy Bayern ellen aratott 2-0-s sikerrel kezdték a 2021-es Puskás-Suzuki-kupát."

Bayern München – Puskás Akadémia FC  0-2 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó, (Garai, Bornemissza)
Gólszerzők: Babós (44. percben), Gruber (57.)
Sárga lap: Sen (23. percben), Scholl (43.), Wimmer ( 48.), Yildiz (63.), illetve Farkas (23.), Kocsis (39.), Koch (42.)
Kiállítva: Bontás (63.)
Bayern München: Ballis –Manuba, Scholl, Wimmer, Pollak (Quashi, 55.) – Sen, Yildiz, Alemu (Schablas, 35.,) Deziel – Scholze (Klanac, 48.), Demircan (Sadat, 48.) Vezetőedző: Alexander Moj
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Koch, Kisst, Babós, Bányai – Bakti (Perfetto, 52.), Kocsis, Farkas (Major, 61.), Kicsun (Vajda, 61.)– Szabó (Bontás, 38.), Gruber (Sárközi, 61.)  Vezetőedző: Székely Gábor

Legfrissebb híreink