Puskás: Golgol passzából bombagól Miriutáék ellen

Befejezték az edzőtábort.

Forrás: pfla.hu

A Puskás Akadémia beszámolója a csapat mai edzőmeccséről:

"Utolsó spanyolországi mérkőzésén 1–1-es döntetlent ért el Hornyák Zsolt együttese, gólunkat Josip Knezevic szerezte.

A Miriuta Vasile irányította FC Hermannstadt volt csapatunk ellenfele a spanyolországi edzőtábor utolsó napján. Az első ziccer negyedóra elteltével a mieink előtt adódott, amikor Sós Bence léphetett ki a balösszekötő helyén, de lapos lövése elakadt a kivetődő kapusban. Nem sokkal később Yoell van Nieff végezhetett el szabadrúgást a nagyszebeniek tizenhatosának jobb oldaláról, s Figuereido kapusnak minden ügyességére szüksége volt, hogy kitolja a bal felsőbe tartó labdát.

A romániai gárda legfőképpen védekezéssel töltötte az idején, egy pontrúgásból mégis ők szerezték meg a vezetést: a 24. percben Caiado végezhetett el szabadrúgást balról, középen Yazalde érkezett, és Hegedüs Lajos kapujába sodorta a labdát (1–0). A 37. percben a szerencse mentette meg a piros mezeseket a góltól: Artem Favorov mintegy tizenhét méterről vette célba a kaput, lapos lövése bal oldalsó léc tövéről vágódott ki.

Élő közvetítés az átigazolásokról - Vernes első benyomásai a Vasasnál - NB1.hu

 

A második félidő első két helyzete is a miénk volt: előbb Golgol passzával Sós léphetett ki ziccerben, ám félmagas lövését hárította a kapus, majd a szöglet után Hadzsiev sodorhatta volna a kapuba a labdát, amely ezúttal is a hálóőrben akadt el. A 64. percben Gyurcsó Ádámot rántották le a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt... Kisvártatva egy jobb oldali szögletből Golgol fejelt alig fölé – az egyenlítő gól csak nem akart megszületni.

A 72. percben aztán meglett a várva várt találat: Van Nieff tért ölelő átadását Golgol tette le Knezevicnek, aki húsz méterről bebombázta (1–1). A középkezdés után nem sokkal a túloldalon Hegedüsnek kellett jól fognia a rövid sarkot, majd Knezevic körömpasszából Golgol került helyzetbe, de a románok portása is a helyén volt. A 79. percben Magyar Zsoltot hozta lövőhelyzetbe a nagy kedvvel futballozó Golgol, de az ifjú középpályás centikkel a bal alsó mellé lőtt. A végrére mardt mé egy kis román tűzijáték, de az eredmény már nem változott – hiába futballoztunk végig jobban ellenfelünknél, a győzelem elmaradt."

 

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

FC Hermannstadt–Puskás Akadémia FC (1–0)

Gól: Yazalde (24.), ill. Knezevic (72.)

PAFC: Hegedüs (kapus), Szolnoki, Meissner, Nándori, Van Nieff, Favorov, Plsek, Sós B., Golgol, Gyurcsó, Vanecek. Csereként pályára lépett: Deutsch, Hadzsiev, Tamás N., Knezevic, Magyar Zs., Urblík

Legfrissebb híreink