Puskás-Fehérvár: hihetetlen edzői statisztika - előzetes

Szűk kétéves sorozat törhet meg - de még milyen egyedi sorozat!

Forrás: pfla.hu

Az NB I 2. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a fordulót megelőzően a tabellán első két helyen álló egyesület, a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár csap össze Felcsúton.

A hazaiak az első körben Újpesten arattak kissé meglepő, ám magabiztos, 3-1-es győzelmet, míg a fehérváriak odahaza intézték el gólzáporos meccsen az újonc Kaposvárt. Nehéz tehát megmondani, hogy melyik csapat az esélyesebb, főleg annak tükrében, hogy a legutóbbi négy NB I-es összecsapásukból kettőt a felcsútiak nyertek két döntetlen mellett - legutóbb 2017 októberében tudott diadalmaskodni Marko Nikolics alakulata. 

Érdekesség, hogy az említett négy találkozón négy különböző tréner irányította a Puskást, nevezetesen Pintér Attila, Benczés Miklós, Radoki János és Komjáti András, most Hornyák Zsoltra vár a feladat a sorozat folytatása érdekében. A remek forma elegendő lehet a pontszerzéshez, a csapatösszhang megvan a volt fehérvári Sós Bence szerint is. 

"Szép félévet töltöttem a klubnál, hisz bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe. Várom a meccset, bizonyítani szeretnék az edzőnek, a stábnak és a szurkolóknak, és szeretném, ha megszereznénk a második győzelmünket is. Ismerem a fehérváriak felfogását, jó labdarúgóik, jó támadóik vannak, de nem szabad védekezésre hátrálnunk, itthon főleg nem. Úgy fogunk kimenni a játéktérre, hogy minél több gólt szerezzünk" - mondta.

 

A Vaduz elleni El-kiesést felejteni akaró Fehérvártól Juhász Roland nyilatkozott a klubhonlapnak.

"A Kaposvár legyőzése ellenére az ismert okok miatt nem uralkodott felhőtlen boldogság az öltözőben, de sajnos ezen lassacskán kénytelenek leszünk túllépni. Fontos mérkőzések várnak ránk a bajnokságban, azon kell lennünk, hogy minél jobb rajtot vegyünk. Szeretnénk most már egy mérkőzést lehozni nullára, hiszen a hétvégén is elkerülhető találatokból volt eredményes az ellenfél. Van törlesztenivalónk a Puskás Akadémiával szemben, sok pontot veszítettünk ellenük az előző idényben - de ez már a múlt, ott is történtek változások mind a keretben, mind a szakvezetésben. Az Újpest ellen felszabadultabban futballoztak, mint a tavasz során általában. Sok szép sikert arattunk már a Pancho Arénában, remélem, a hétvégén a három pont birtokában hagyhatjuk el a pályát!"

 

Hogy sikerül-e a törlesztés, az vasárnap kiderül.

vasárnap, 18.00: Puskás Akadémia-MOL Fehérvár

Legfrissebb híreink