Puskás Akadémia: Visszatér a Real Madrid és a Bayern München

Ismét megrendezik a rangos tornát.

Forrás:

Íme, az nb1.hu-nak eljuttatott közlemény:
 
„Tizenkettedszer is parádés mezőny jött össze az immár másodízben nyolc együttest felvonultató Puskás–Suzuki-kupán. A torna tavalyhoz hasonlóan interkontinentális lesz – a brazil Flamengo ismét elfogadta meghívásunkat –, ugyanakkor a közép-, illetve kelet-európai régiót a hagyományosan induló két magyar gárdán kívül a Hagi Akadémia és az NK Osijek is képviseli június 6. és 10. között. 
 
Méltán állíthatjuk: a tavaly indult nyolccsapatos forma újabb előrelépés volt a Puskás–Suzuki-kupa immár több mint egy évtizedes történetében. A „menü” a futball ínyenceinek számára az idén is ínycsiklandozó: a bevezetőben említett hármason kívül „alanyi jogon” ott lesznek azok a klubok, melyeknek színeiben Puskás Ferenc játékosként és edzőként a legnagyobb sikereit érte el: a Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz U17-es csapatai a kezdetek óta velünk együtt részt vesznek a pünkösdi futballünnepen. A bajor sztárklub, a Bayern München immár harmadszor adta le nevezését az eseményre, két év után tér vissza a valaha volt legjobb román labdarúgó által alapított Hagi Akadémia, s első ízben üdvözölhetjük a résztvevők között horvát partnercsapatunk, az Eszék tizenhét éven aluli reménységeit. 
 

null

null

„A Magyar Suzuki már több mint egy évtizede támogatja a Puskás Akadémiával karöltve a világ leg- népszerűbb sportjának hazai utánpótlás-nevelését, a magyar foci megújulását, az innovációt. Tesszük ezt azért, mert kollégáimmal együtt jól tudjuk, hogy az innováció minden téren a jövő záloga. Tizenkét éve álmodtunk egy nagyot, és közösen elértük ezt a célt: a PSK neves nemzetközi kupává nőtte ki magát, számos leendő világklasszis labdarúgó villantotta már meg tehetségét az elmúlt jó egy évtized alatt. Meggyőződésem, hogy a jövő focilegendái most is ott lesznek majd Felcsúton, én pedig örülök, hogy első szurkolóik egyike lehetek” – osztotta meg gondolatait köszöntőbeszédében dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese. 
 
A június 6-ai, csütörtöki nyitónapon tehát ismét útjára indul a labda Európa egyik legnagyobb presztízsű utánpótlástornáján, hogy aztán pünkösdhétfőn gazdára találjanak az érmek, s a részt vevő fiatalok mellett a nézők is életre szóló élménnyel gazdagodjanak.”
 

Legfrissebb híreink