Puskás Akadémia vagy Hajduk Split: Gyurcsó a jövőjéről beszélt

Vannak elképzelései a magyar válogatott játékosnak.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Gyurcsó Ádámra a nyáron csapott le a Puskás Akadémia együttese. A 29 esztendős futballista játékjogát jelenleg a Hajduk Split birtokolja, a felcsúti csapatban kölcsönben szerepel a magyar válogatottban eddig 18 meccsen szereplő játékos. 

Gyurcsó szezonja nem alakult rosszul, hiszen a bajnokságban hét, míg a Magyar Kupában nyolc gólt szerzett. A labdarúgóval a Puskás Akadémia weboldala készített egy interjút. Gyurcsó a beszélgetés során elmondta, még nem tudja, mit tervez vele a Hajduk Split együttese. Hozzátette, a horvát együttesnél a szerződése jövőre fog lejárni.

 

"Tavaly nyáron június 30-ig írtam alá ide, de hogy mi lesz azután, mik velem a tervek a Hajduknál, egyelőre nem tudom. Ott még egyéves szerződésem van, s ha esetleg arról volna szó, hogy a végleg a Puskáshoz igazolok, először a kluboknak kellene megegyeznie. Elképzeléseim persze vannak, de egyelőre az a legfontosabb, hogy mihamarabb minden visszaálljon a régi kerékvágásba, a többi majd jön magától" - hangsúlyozta Gyurcsó. 

 

Gyurcsó arról is beszélt, hogy az lenne az igazi, ha be tudnák fejezni a bajnokságot. Arra is rávilágított, hogy nézők támogatására óriási szükségük lenne a futballistáknak.

"Nyilván más a helyzet idehaza, és más például a Premier League-ben, Spanyolországban, Németországban vagy Olaszországban, ahol a klubok hatalmas összegektől esnek el a jegybevétel kiesése miatt. Viszont aki valaha futballozott, illetve futballozik, az nagyon jól tudja, hogy ha nincsenek nézők, az szinte megöli a sportot. Nekünk, játékosoknak óriási szükségünk van a szurkolók támogatásra, akárhányan is legyenek. Ugyanakkor, természetesen az lenne az igazi, ha be lehetne fejezni a bajnokságot mindenütt a világon, még akkor is, ha nem tudjuk, hogy a csúszások milyen hatással lennének a következő idényre" - nyilatkozta Gyurcsó Ádám.
 

Legfrissebb híreink