Puskás Akadémia-Újpest: mit gondolt Oenning a tizenegyesről? - reakciók

Hornyák Zsolt a gólszerzőt méltatta.

Forrás: ujpestfc.hu

A Puskás Akadémia 2-1-es győzelmet aratott az Újpest ellen, ezzel stabilizálta a második helyét a tabellán. Az első félidőben mindkét csapat kapott egy-egy tizenegyest, amit Knezevics és Beridze is gólra váltott. A második félidőben Géresi állította be a végeredményt.

Puskás Akadémia-Újpest: hiába a jó előjelek - NB1.hu

 

Oenning szerint jogtalan tizenegyest kaptak a felcsútiak, míg Hornyák Zsolt Géresit is méltatta.

Hornyák Zsolt: "Nehéz mérkőzés volt, hiszen az Újpest javuló tendenciát mutat. Az ötvédős rendszer illik nekik, ezt nem könnyű megbontani. Kontrákra rendezkedett be az Újpest, Tóth Balázs két ellentámadásnál is nagyot védett. Meg kell dicsérni a csapatomat, hiszen a második félidőben határozottan lépett pályára. Megérdemelten nyertünk, köszönetet szeretnék mondani a játékosnak. Fontos három pontot szereztünk, megyünk tovább. Nem szeretnék beleszólni a bírók döntéseibe. Géresit le akartam cserélni (a gólja előtt - a szerk.), hiszen fizikálisan még nincs tökéletes állapotban. Krisztiánban olyan van, ami másban nincs. Kreatív játékos és kiszámíthatatlan."

Michael Oenning: "Szeretnék gratulálni a Puskás Akadémiának. Bizakodó vagyok a csapatom teljesítménye miatt, hiszen a játékosok szépen futballoztak, számtalan helyzetet dolgoztak ki, keményen dolgoztak a pályán. Nem jogos tizenegyest kapott a Puskás Akadémia, nem érdemelte meg. Nagyon sok sárgát kaptunk, amíg az ellenfél játékosai nem kaptak. Nehéz volt ez a meccs, keményen kellett küzdeni. Vissza tudtunk jönni a meccsbe, egyenlíteni is tudtunk. A második félidőben győzni akartunk, ezért támadtunk. A hibák megbosszulták magukat, a tizenhatoson belül sem voltunk mindig szervezettek. Annak örülök, hogy elég sok játékost tudtam bevetni. Simon Krisztián is pályára lépett, ez jó a csapatnak. Maximálisan tisztelem a játékvezetőket, nem könnyű a munkájuk, ezzel tisztában vagyok. Tizenegy meccsen irányítottam a csapatot, háromszor ítéltek ellenünk tizenegyest. Nem értem, hogy az alapvonali bírók miért nem veszik jobban észre, ami a tizenhatoson belül történik, jó lenne, ha jobban koncentrálnának erre. Várjuk a Mezőkövesd elleni kupameccset, tudjuk, hogy az ellenfél jó formában van. Mindenki el akar jutni a döntőig, meglátjuk, hogy erre kinek lesz lehetősége."
 

Legfrissebb híreink