Puskás Akadémia-Újpest: hiába a jó előjelek

Nem remegtek meg a lábak.

Forrás: pfla.hu

Puskás Akadémia-Újpest 2-1

Az Újpest bizakodva utazhatott a Pancho Arénába, hiszen az előző két bajnokiját megnyerte. Az sem mellékes, hogy a lila-fehérek február 24-én 2-1-es győzelmet arattak a felcsútiak stadionjában, ezzel bejutottak a legjobb 8 közé a Magyar Kupában.

Az első félidőben mindkét gárda kapott egy-egy tizenegyest: Knezevics és Beridze lába sem remegett meg. Aztán a második játékrészben Géresi megvillant, ezzel a Puskás Akadémia megszerezte a három pontot. Hornyák Zsolt csapata újabb sikerével stabilizálta a második helyét, jelenleg 8 pont a fórja a harmadik pozíciót birtokló MOL Fehérvárral szemben. A fehérváriak vasárnap a Budafok otthonában vendégeskednek. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TÓTH BALÁZS

0-0-s eredménynél több szép védést mutatott be a felcsúti kapus, aztán az első félidő végén a szabálytalansága miatt büntetőt kapott az Újpest. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: SIMON VISSZATÉRÉSE

Simon Krisztián február 12-e után játszhatott ismét bajnokit. Oenning csereként küldte pályára a 29 éves játékost, aki ebben az idényben hat gólt szerzett. Simon ezen a meccsen sok pluszt nem tudott ugyan hozzátenni az Újpest játékához, de a folytatásban fontos szerepe lehet a bennmaradás kiharcolásában. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

34. perc: Knezevic harcolt ki egy tizenegyest, amit értékesítette is. A Puskás Akadémia játékosa a bal alsóba küldte a labdát. 1-0!

45+1. perc: Perosevicset szabálytalanul állította meg Tóth, újabb büntető jött. Ezúttal Beridze lába nem remegett meg. 1-1!

72. perc: Slagveer beadása után Géresi kapásból lőtt az újpesti kapu bal oldalába. 2-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest a következő fordulóban a Kisvárdát látja vendégül, míg a Puskás Akadémiára a MOL Fehérvár elleni Fejér megyei rangadó vár. 

JEGYZŐKÖNYV:

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.:
Farkas
gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (45.), Joao Nunes (56.), illetve Pauljevic (5.), Perosevic (14.), Banai (33.), Kastrati (92.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Joao Nunes, Nagy Zs., Spandler, Szolnoki - van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblik - Kiss T. (Deutsch, 90.), Knezevic (Plsek, 77.), Slagveer - Géresi (Mance, 77.)
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kastrati, Baosic (Simon K., 77.), Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo (Szakály P., 84.), Csongvai (Croizet, 56.) - Perosevic (Stieber, 56.), Beridze (Bacsa, 84.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.23:

Puskás Akadémia-Újpest: mit gondolt Oenning a tizenegyesről? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink