Puskás Akadémia: párhuzamos meccsek az NB I-ben és az NB II-ben

Erdélyben rosszabb most.

Forrás: pfla.hu

Jól bírja az otthonlétet, de családját és a futballt nagyon hiányolja a Puskás Akadémia erdélyi származású támadója, Tamás Nándor.

A 19 éves, kézdivásárhelyi születésű tehetség a 2018/19-es szezonban, a MOL Fehérvár elleni mérkőzésen mutatkozott be. A pfla.hu kiemeli, "a székely legény immár 12 NB I-es fellépéssel büszkélkedhet, és gólja is van a legmagasabb osztályban: 2019. március 16-án az MTK ellen 3–2-re megnyert hazai meccsünkön a 91. percben ő szerezte a győztes találatot."

Bemutatták a Puskás Akadémia nemzetközi osztályának a vezetőjét - NB1.hu

 

Tamás a jelenlegi idényben négyszer kapott lehetőséget az NB I-ben, viszont fiatal labdarúgóként kettős játékengedéllyel rendelkezik, így a másodosztályú Csákvár színeiben is lehetőséghez jut – tizenegy mérkőzésen eddig három gól és öt gólpassz a termés. „Összehasonlítva a tavalyi szezonnal, amikor nyolc meccsen léptem pályára az NB I-ben és gólt is szereztem, nem lehetek elégedett. Ugyanakkor úgy érzem, az NB II-es meccsek is hasznosak voltak, és amikor lehetőséget kaptam, tudtam élni vele. A karrierem során először fordul elő, hogy az első és a másodosztályban párhuzamosan tudok játszani – ezt a lehetőséget pozitívan értékelem, hiszen ha nem kerülök be az NB I-es meccskeretbe, még mindig ott az NB II, amely véleményem szerint jó színvonalú bajnokság. A legszembetűnőbb különbség, hogy az OTP Bank Ligában képzettebb játékosok futballoznak és a tempó is magasabb. Ez elsősorban a gondolkodásbeli gyorsaságnak köszönhető, ezen a téren nekem is van még hova fejlődnöm" - mondta.

S hogy miként tölti mindennapjait manapság Budapesten, messze szeretteitől? „A lakásomhoz közel van egy kis pálya, oda már labdát is viszek, és kapura lövést gyakorlom, illetve freestyle-ozom – szigorúan egyedül. Amikor nem edzek, akkor pedig sorozatokat nézek, most épp a Riverdale. A családom Erdélyben van, hála Istennek egészségesek. Odahaza rosszabb a helyzet, mint itt, nemcsak kijárási korlátozás van, hanem szinte teljes tilalom. Ez azt jelenti, hogy bárki csak nagyon nyomós indokkal hagyhatja el az otthonát. A szüleim nyilván sajnálják, hogy nem lehetek otthon velük, de a jelenlegi helyzetben ez nem kivitelezhető. Remélem, a nyáron már lesz rá lehetőség, hogy együtt legyünk" - fogalmazott.

Legfrissebb híreink