Puskás Akadémia-Paks: Szakály Dénes presztízsmeccse - ELŐZETES

Hornyákék kemény sorozatot kezdenek.

Forrás: paksifc.hu

A 31. forduló szombati játéknapja a Puskás Akadémia és a Pakssal csap össze, mind a két félnek nagy szüksége van a pontokra.

A Puskás Akadémia pontban ugyan már beérte a Mezőkövesdet, de megelőzni még nem tudta. Az előző fordulóban a DVTK otthonából hoztak el 3 pontot a felcsútiak, most a Paks ellen tartanának otthon ugyanennyit. Hornyák Zsolt nagyon kemény meccsre számít, de céltudatos játékot vár a csapatától.

Így nyilatkozott a Puskás Akadémia vezetőedzője a meccs előtt:

,,Három nagyon kemény ellenfél vár ránk a Paks, a Kisvárda, illetve a Honvéd személyében, hiszen a bajnokság hajrájában mindenkinek van miért futballoznia – ha komolyan gondoljuk, hogy meg akarjuk szerezni a bronzérmet, minden mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdenünk kell. Paks még nincs teljesen biztonságban, nagyon nehéz ellenfél lesz, amelynek nagy szüksége van a pontokra. A Diósgyőr ellenihez hasonló, céltudatos játékot várok, s természetesen azt, hogy hazai pályán is megszerezzük a győzelmet.”

A Paks még nincsen biztonságban, csupán négy pont az előnye a kieső helyen álló Debrecennel szemben. Azonban ha nyerni tud Osztermájer Gábor csapata és a DVSC nem tud nyerni, akkor már biztos a bennmaradás. Szakály Dénes szerint nem szabad az eddig meccsekből kiindulni, ráadásul a játékos számára presztízsmeccs is lesz a találkozó, mert négy évet játszott Felcsúton.

A középpályás ezt mondta el a mérkőzés előtt:

,,Csak egy cél elfogadható, hogy ezen a mérkőzésen is három pontot gyűjtsünk. Abból kell kiindulnunk, hogy mióta újra játszunk, még nem találtunk legyőzőre. Kiváló mentális állapotban vagyunk, illetve a jelenlegi játékunk is jól néz ki. Nem szabad kiindulni az eddigi összecsapásinkból, ugyanakkor volt már rá példa, hogy legyőztük a Puskás Akadémiát. Nekik is van még tétjük, de a hazai pálya jobban nyomhatja Őket, így mi nyugodtabban focizhatunk. Személy szerint jól érzem magam a pályán, valamint ez az összecsapás számomra presztízs találkozó lesz, hiszen korábban négy évet húztam le ott, úgyhogy minden erőmmel azon leszek, hogy sikernek örülhessünk.”

19.00: Puskás Akadémia-Paks

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink