Puskás Akadémia-Paks: a ritkán látott lesgól története - reakciók

Fáradtságról beszélt Hornyák.

Forrás: paksifc.hu

A Puskás Akadémia a Paks elleni 3-1-es győzelmével tapad a Mezőkövesdre. Jelenleg a felcsútiak és a kövesdiek is 50 ponttal rendelkeznek, így nagy csata lesz a bronzéremért. A szombati bajnoki hőse a duplázó Vanecek volt, a Puskás Akadémia légiósa kétszer vette be a paksi kaput.

Puskás Akadémia-Paks: egyre élesebb a harc a harmadik helyért - GÓLOK TÖRTÉNETE - NB1.hu

 

A lefújás után Hornyák Zsolt fáradtságot érzett a csapatán. Osztermájer Gábor pedig úgy érzi, az első gól lesről született. 

Hornyák Zsolt: "Az első félidőben domináltunk, nagyon szép akciókat vezettünk, a csapat élvezte a játékot. A második félidőben kicsit fáradtnak éreztem az együttest, ezért is jött a hármas csere. Szerencsére Vanecek belőtte a harmadik gólt. Versenyben akarunk lenni a harmadik helyért. A következő két mérkőzést is szeretnénk megnyerni." (M4 Sport)

Osztermájer Gábor: "A negyedik percben egy ritkán látott lesgólt kaptunk. Ennek ellenére a Puskás Akadémia az első félidőben határozottan és párharcerősen játszott, így a szünetben talán megérdemelten vezetett. A második játékrészben viszont nagyon ritkán jöttek át a térfelünkre. Ismét becsülettel küzdöttünk a döntetlenért, aztán egy mozzanatból a hazaiak tovább tudták növelni előnyüket. Az eredmény ellenére a csapatunkban volt akarat, magyar vér és spiritusz. Nem tartottam Könyves és Böde hiányától, hiszen ebben a hajszában már sokat cseréltem, és már mindenki bizonyította, megvan benne a motiváció. Nyugodtan változtattam tehát, megfelelően pótoltuk két csatárunkat, bár klasszis egyéniségük kétségkívül hiányzott. Összegezve, a második félidőben mutatott játékunk alapján nincs szégyenkezni valónk. A következő ránk váró párharcot az első perctől kezdve még nagyobb elánnal fogjuk megvívni, és benn fogunk maradni." (paksifc.hu)

EMLÉKEZTETŐ:

PUSKÁS AKADÉMIA-PAKS 2-1

Magabiztos, 3-1-es eredménnyel tartotta otthon mind a három pontot a Puskás Akadémia a Paks ellen. Ezzel a felcsútiak pontszámban ismét beérték a Mezőkövesdet, míg a Paksnak hátrafelé kell tekingetnie.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: VANECEK

A két góljával a támadó eldöntette a meccset, az első és az utolsó találatot is ő szerezte, ezzel nagyban hozzájárulva a csapata sikeréhez.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BARTHA KAPUFÁJA

A 90. percben, 3-1-es állásnál Bartha kapufát rúgott, így nem tudta visszahozni a meccsbe a csapatát. Akármennyire is későn született volna a gól, a Paks már mentett pontot az utolsó pillanatokban.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

4. perc: Urblík ívelt előre, a kimozduló Rácz oldalra ütötte a labdát, éppen Gyurcsó elé. Aki balról középre lőtte a labdát, Vanecek pedig egy védőt megelőzve, közelről a kapuba vágta a labdát. 1-0!

 

Security Check Required

(null)

 

43. perc: Knezevic játszotta Slagveerhez a labdát, aki lágyan középre ívelt, majd a berobbanó Knezevic a tizenegyespont közeléből a kapuba fejelte a labdát. 2-0!

 

Security Check Required

(null)

 

55. perc: Osváth ívelt jobbról középre, az érkező Sajbán 8 méterről a jobb sarokba csúsztatott. 2-1!

 

Security Check Required

(null)

 

89. perc: Plsek visszagurított, utána Vanecek 23 méterről a jobb sarokba bombázta a játékszert. 3-1!

 

Security Check Required

(null)

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban a Puskás Akadémia a kiesés elől menekülő Kisvárdához látogat, míg a Paks a DVTK-t fogadja hazai pályán.

JEGYZŐKÖNYV: hamarosan!

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink