Puskás Akadémia-MTK: a stílus mindig ugyanaz

Dobogó megőrzése és a felzárkózás.

Forrás: MTK Budapest

A szombati jatéknap a Puskás Akadémia és az MTK összecsapásával zárul az NB I-ben.

A Puskás Akadémia szezonja eddig jól alakul, harmadik helyen tanyázik. Háromszor nyert eddig a csapat, csak a Vidi és a Fradi tudta legyőzni, így kilenc pontos. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője elmondta, hogy a kupameccsen mutatott hozzáállást szeretné átmenteni erre a meccsre is:

,,Fiatal, gyors, dinamikus, magabiztos, a támadófutballt előnyben részesítő gárda, a stílusuk elég kellemetlen az ellenfelek számára. Az utolsó három mérkőzésük nem úgy sikerült, ahogy elképzelték, de nagy hiba lenne őket lebecsülni. Lehet, hogy kicsit belefáradtak a maguk diktálta tempóba, de ilyen hullámvölgyek mindenkivel előfordulhatnak, ez nem altat el minket. Amint említettem, igen aktív, agresszív ellenfélre számítok, ennek megfelelően készülünk. Ha sikerül a Toponár elleni hozzáállásunkat átmenteni, sokmozgásos futballt játszani és tartalommal megtölteni a taktikánkat, akkor nézők számára élvezetes és a saját szempontunkból eredményes meccset játszunk."

Az MTK szezonja eddig nem túl sikeres, hiszen az utolsó előtti, kieső helyen tanyázik a csapat. A legutóbbi három meccsét egyaránt elveszítette, most Felcsúton szakíthatja meg a rossz sorozatot. Michael Boris, az MTK mestere, így nyilatkozott a meccs előtt:

,,A stílus mindig ugyanaz. Mindig máshol kell letámadnunk, de a cél az, hogy megszerezzük gyorsan a labdát. Persze ez attól is függ, ki ellen játszunk, mennyi az állás, mi történt addig a találkozón. Például a Paks ellen, tíz emberrel visszább kellett állnunk, de ha mi vagyunk emberelőnyben, mennünk kell előrébb. Mindig szeretnénk aktívan játszani, küzdeni a labdákért és keményen dolgozni a pályán."

Legfrissebb híreink