Puskás Akadémia: mi lesz Pintér Attila csúcsával?

Felcsúti időutazás az NB I-ben.

Forrás: Puskás Akadémia

Azzal, hogy az NB I egyik legjobb légiósának, Josip Knezevicnek a vezérletével, az utolsó percben Tamás Nándor góljával a Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte a már kiesett Kaposvárt, csúcsot állított be a Puskás Akadémia az előző fordulóban.

Méghozzá a saját csúcsát, mert amióta a gárda az élvonalban szerepel csak egyszer, a 2017/18-as kiírásban fordult elő, hogy 43 pontot szerzett a bajnokságban. És már ugye most is ennyi egység áll a neve mögött a táblázaton, annak ellenére, hogy még csak a 29. fordulónál tartunk.

2013/14 
A gárda vezetőedzője végig Benczés Miklós volt, ekkor még 16 csapatos volt a bajnokság. A Puskás Akadémia újoncként a 14. helyen zárt, azaz, éppen bentmaradt, 31 szerzett ponttal.

2014/15
Ebben a kiírásban is Benczés Miklós irányította végig a felcsútiakat, a 10. helyen végeztek 35 pontot szerezve az utolsó olyan bajnokságban, amelyikben még 16 gárda vett részt.

2015/16
Az első 12 csapatos bajnokság, a Puskás Akadémia 11. helyen végez 31 szerzett ponttal. A kiesés az utolsó fordulóban dőlt el. Mindenki biztosra vette a szurkolók közül, hogy a Vasas ki lesz ejtve, de az angyalföldiek Dunaújvárosban legyőzték a nemzetközi kupaindulásért harcoló MTK-t, így a Puskás Akadémia hiába verte meg a Honvédot... A gárda vezetőedzője Robert Jarni volt 30 mérkőzésen át, az utolsó 3 találkozón viszont Szijjártó István irányította a felcsútiakat, aki játékosként a Vasas és a Honvéd legendája is volt.

2017/18
A gárda azonnal visszajutott és egyből a 6. helyen végzett, 43 pontot szerezve, ami az eddigi csúcsot jelentette. Ráadásul bejutott a Magyar Kupa döntőjében is, ám azt végül az Újpest nyerte meg. A vezetőedző egész évben az egyik legjobb magyar szakember, Pintér Attila volt.

2018/19
A csapat a 7. helyen végzett 40 ponttal. Benczés Miklós 17, Radoki János 9, míg Komjáti András 7 mérkőzésen irányította a csapatot. Komjáti klubigazgatóként ült le a kispadra és tartotta bent a csapatot.

2019/20
Hornyák Zsolt a csapat vezetőedzője, 28 meccsen szerzett eddig 43 pontot a gárda. A felcsútiak ma Debrecenben lépnek pályára, utána Diósgyőrbe utaznak, fogadják a Paksot, majd mennek Kisvárdára, az utolsó körben meg a Honvédot fogadják. Ha az említett mérkőzéseken 1 pontot szereznek, akkor megdöntik Pintér Attila csúcsát.

A Puskás Akadémia jelenleg 4. helyen áll a tabellán, 3 ponttal van lemaradva a 3. helyezett Mezőkövesdtől, jelenleg 1 meccsel kevesebbet játszva.

Legfrissebb híreink