Puskás Akadémia: meghívó Romániából

Megvan, mikor pótolják a kupameccsüket.

Forrás:

A Puskás Akadémia sem tudja lejátszani az első mérkőzését a Magyar Kupában. A felcsútiak a megyei I. osztályban szereplő Toponár vendégei lettek volna, de a hazaiaknál többen is pozitív koronavírus tesztet produkáltak, így elmarad a találkozó. Az MLSZ bejelentése szerint a találkozót október 10-én 14 órától pótolják.

A Puskás Akadémia arról is hírt adott, hogy a korábban szintén pozitív tesztet produkáló, de a Vidi elleni, legutóbbi fordulóban lejátszott bajnokin az első NB I-es bajnokiján pályára lépő Alexandru Baluta meghívót kapott a román válogatottba.

Baluta eddig négyszer lépett pályára a nemzeti csapatukban, egy gólt is szerzett már.

Románia október 8-án Izland ellen Európa-bajnoki pótselejetezőt játszik Reykjavíkban, október 11-én Oslóban Norvégia, 14-én Ploiestiben Ausztria lesz a kék-sárga-piros együttes ellenfele. Annak a Párharcnak a győztese játszik majd a Bulgária-Magyarország győztesével au Eb-re való kijutásért.

Balutáról egyébként a fehérvári mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az nb1.hu megkérdezte Hornyák Zsoltot, a Puskás Akadémia vezetőedzőjét, aki honlapunknak elmondta, már az első, Magyarországon lejátszott negyvenöt perce közben is bebizonyította, hogy kiemelkedő képességekkel rendelkezik.

Legfrissebb híreink