Puskás Akadémia: még nem volt ideje megismerni Budapestet a játékosnak

Könnyen ment a beilleszkedés.

Forrás: pfla.hu

Január elején érkezett Jakub Plsek Felcsútra a Sigma Olomouctól, eddig 13 meccsen lépett pályára a Puskás Akadémiában. A középpályás jelenleg Budapesten él a feleségével, hamar a szívükbe zárták a fővárost és Magyarországot. 

Így nyilatkozott a pfla.hu-nak Budapestről:

„Amikor megérkeztem, szinte azonnal indultunk a spanyolországi edzőtáborba, s mire hazajöttünk, már várt az új lakásunk, egyszóval tökéletes volt az időzítés – köszönet érte a klubnak és technikai vezetőnknek, Pető Zoltánnak. A város csodálatos, mindketten imádjuk, kár, hogy mostanság nem lehet beülni egy kávéra…”

A járvány miatti intézkedések jelenleg megakadályozzák, hogy jobban fel tudják fedezni az új lakóhelyüket. Plsek és a felesége egyszerű napirend szerint élik az életüket:

A játékos családjának a többi tagja Csehországban él, de meg tudják oldani a gyakori kommunikációt. Plsek családja egészséges, valamint a feleségéé is:

,,Szerencsére a családtagjaim is jól vannak, amikor felhívjuk egymást, megosztjuk az információkat, tapasztalatokat. Csehországban a körülményekhez képest jó a helyzet, a megbetegedések száma, ha lassan is, de csökken.”

Annak ellenére, hogy a nevelőegyüttesén kívül Felcsút előtt még nem játszott sehol máshol, könnyen ment a beilleszkedés:

„Szinte csak pozitívumokat tudok mondani. Kiváló a csapatszellem, a srácok amellett, hogy jó labdarúgók, jó emberek is. A stadion is gyönyörű, úgyhogy minden szempontból nagyon élvezem az ittlétet. Remélem, mielőbb folytatódhat a szezon, valamint hogy az utolsó nyolc fordulóban olyan teljesítményt nyújtunk, amellyel oda tudunk érni az első háromba. Erős csapatunk van, úgyhogy ez egyáltalán nem lehetetlen.”

Legfrissebb híreink