Puskás Akadémia-Kövesd: most nem a dobogó, hanem az első hely a tét - ELŐZETES

Nehézségekről is beszélt Hornyák Zsolt.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Az 5. fordulóhoz érkezett az NB I, a kör nyitómeccsét a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd játssza.

A két csapat az előző szezonban közvetlen riválisa volt egymásnak a harmadik helyért folytatott csatában és ez idén sincs másképp. A Mezőkövesd jelenleg a harmadik helyen tanyázik 7 ponttal, míg a Puskás Akadémia a negyedik, 6 egységgel. Az előző fordulóban Kuttor Attila csapata Budafokon aratott győzelmet, egy újabb sikerrel akár a tabella élére is állhat a csapat. Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója, így nyilatkozott a meccs előtt:

,,A Puskás Akadémia és csapatunk hasonló játékerőt képviselt a tavalyi évben. Minden mérkőzés kiegyenlített volt, fej-fej mellett teljesítettünk, csak apró nüanszok döntöttek. Szeretnénk idén is a Puskás Akadémia riválisa lenni, bízunk benne, hogy ez így is lesz. Ami a mérkőzést illeti, nagyon komoly találkozóra számítok, véleményem szerint színvonalas összecsapást fogunk játszani pénteken este. Bízom benne, meg tudjuk majd mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Nagy ritmusú mérkőzést várok, mindkét oldalon sok helyzettel. Az fog dönteni, hogy a lehetőségeket melyik csapat tudja majd kihasználni."

Az előző bajnokin a Puskás Akadémia elszenvedte az első vereségét a Vidi ellen, valamint elmaradt a Magyar Kupa meccse. Egy meccsel kevesebbet játszott a csapat, mint a Kövesd, ám így is előkelő helyet foglal el a tabellán, egy győzelemmel a tabella élére is állhat. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban nem volt könnyű dolga a keret összeállítását illetően Hornyák Zsoltnak, ám a fiatalokból versenyképes gárda állt össze. Így nyilatkozott a felcsútiak trénere a meccs előtt:

,,Kétségkívül nehéz volt összeállítani a csapatot az elmúlt időszakban, hiszen a koronavírus miatt egy komplett csapatra való játékos esett ki, így megváltoztak a tervek. Szerencsére a fiatalokból is versenyképes csapatot tudtunk összeállítani, nagyon jó volt a fiúk hozzáállása, és az utolsó mérkőzést kivéve jött az eredmény is. A játék képe alapján Fehérváron is megérdemeltük volna a döntetlent, ami szintén pozitívum, de tudatában vagyunk annak, hogy a Mezőkövesd ellen teljesen más mérkőzés vár ránk. Nem teszek különbséget ellenfél és ellenfél között, a kövesdiek elleni meccs éppúgy fontos számunkra, mintha a Fehérvárral, vagy bárki mással játszanánk. A lényeg, hogy jó futballt mutassunk be és jó eredményt tudjunk elérni."

 

Legfrissebb híreink