Puskás Akadémia: kiütéses siker - gólok története, videó

Megtartották a bajnoki főpróbát.

Forrás: pfla.hu

Felkészülési mérkőzés:

Puskás Akadémia FC–Aqvital FC Csákvár 5–0 (1–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2020. május 23.

Gól: Gyurcsó (37., 57.), Nagy Zs. (52.), Golgol (73.), Favorov (85.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Van Nieff – Gyurcsó, Knezevic, Plsek, Nagy Zs. – Golgol. Csereként pályára lépett: Hegedüs L. (kapus), Spandler, Favorov, Slagveer, Urblík, Komáromi, Huszti A., Vanecek

Csákvár: Markek – Major G., Albert I., Tányéros, Koch – Mim, Madarász, Mészáros D., Kocsis B., Baracskai – Sejben V. Csereként pályára lépett: Papp M., Sipos Z., Daru, Ganbajar, Posztobányi
 

Íme, a Puskás Akadémia beszámolója:

"Kifejezetten élvezetes játékot nyújtva 5–0-ra vertük felkészülési mérkőzésen a Csákvárt.

Mintegy két percet kellett várni, hogy bevegyük a Csákvár kapuját a bajnoki főpróbán, ám az egyedül kilépő Gyurcsó Ádám lesről talált be. Kisvártatva egy szépen kidolgozott Puskás-akció végén Gyurcsó beadásából Nagy Zsolt fejelhetett a hosszún, ám az oldalsó léc mellé bólintott.

A 20. minutumban Gyurcsó előtt immár legális lehetőség adódott, hogy a kapuba találjon, ám Nagy baloldali beadását kapásból mellé lőtte. A 29. percben Golgol Mebrahtu remek csúsztatása után Nagy  került nevéhez méltó helyzetbe, ám tizennégy méterről lábon lőtte Markek Tamást.

A következő igazán említésre méltó esemény már szabályos gól volt. A 37. percben Jakub Plsek visszahúzásáért kaptunk szabadrúgást mintegy húsz méterre a csákváriak kapujától, a labda mögé Gyurcsó állt, aki mesterien tekert a jobb felső sarokba (1–0). A gólszerző a 43. percben duplázhatott volna, ám a jobbösszekötő helyéről leadott lövését vetődve tenyerelte ki Markek.

Fordulás után hat percig maradt érintetlen a vendégek hálója: Knezevic szerezett labdát a középpályán és tört előre ellenállahatatlanul, majd mesterien tálalt a bal oldalon érkező Nagy elé, aki balról, ballal szépen kilőtte a hosszú sarkot (2–0). Öt perc múlva jött a következő gólunk: egy bal oldalon futó akció végén Nagy Zsolt adott laposan középre, középen Gyurcsó érkezett, és másodszor is mattolta Markeket (3–0).

Csapatunk továbbra is magabiztos játékot nyújtott, és ez a 73. percben ismét kamatozott, a 73. percben ritka szép, korszerű támadás végén Artem Favorov hozta helyzetbe Golgolt, aki a Budafok utána Csákvár kapuját is bevette (4–0). KIsvártatva Favorov cselezte helyzetbe magát a csákvári tizenhatoson belül, ám próbálkozását hárította a vendégek kapusa – nem úgy a 85. percben, amikor egy kapu előtti kavarodást követően már tehetetlennek bizonyult az ukrán középpályás közeli lövésével szemben (5–0)."

 

A gólok története:

37. perc: Gyurcsó szabadrúgásból, 20 méterről mesterien csavart a kapu jobb felső sarkába, 1-0.

52. perc: Knezevic átadása utén Nagy Zsolt a balösszekötő helyéről kilőtte a hosszú sarkot, 2-0.

57. perc: Nagy Zsolt húzott el a bal oldalon, pontos beadását Gyurcsó vágta a hálóba, 3-0.

73. perc: Favarov átadását Golgol értékesítette, 4-0.

85. perc: Kapu előtti kavarodás után Favarov volt eredményes, 5-0.

Legfrissebb híreink