Puskás Akadémia-Kisvárda: nagy hiba és ritkán látható jelenet

Remek munkát végez a portugál tréner.

Forrás: Kisvárda/Facebook

Puskás Akadémia-Kisvárda 0-1 (0-1)

Vasárnap csak egy mérkőzést rendeztek az NB I-ben, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a találkozó volt a forduló rangadója. A hatodik játéknapot a Kisvárda az első, a Puskás Akadémia pedig a második helyről várhatta, így joggal nevezték sokan ezt az összecsapást rangadónak. 

"Ha az első játszik a másodikkal, akkor mondhatjuk, hogy ez a jelenlegi topmeccs a ligában" - ezt már Joao Janeiro nyilatkozta az ütközet előtt. Egyébként a portugál tréner kinevezése jó döntés volt a kisvárdai vezetőktől, ezt az eddigi eredmények támasztják alá. 

Az első félidőben nem unatkozhattak a szurkolók, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 20. percben például Nagy Zsolt szépen tört be a tizenhatoson belülre, aztán rosszul találta el a labdát. Nem sokkal később Navratil lépett ki a másik oldalon, de a sansszal nem tudott élni. Aztán Navratil centerezése okozott kisebb galibát a felcsútiaknak, de ebből a szituációból sem született gól. A 37. minutumban egy megpattanó fejesnél védett óriásit Dombó, így maradt a 0-0. Aztán az eredmény Bumba góljával módosult, bár ehhez a szituációhoz kellett Van Nieff rossz megmozdulása. A Puskás Akadémia futballistája elég kacskán találta el a labdát, a lehetőséget pedig a kisvárdai futballista könyörtelenül kihasználta.

A szünetben három cserét is végrehajtott Hornyák Zsolt: Gera, Komáromi és Géresi érkezett a pályára. A módosításokból kitűnt, hogy a felcsúti vezetőedző a támadójátékot akarta felturbózni. Az 57. percben Plsek csúsztatása után fellélegezhettek a kisvárdai drukkerek, hiszen a labda a lécen csattant. A jelenetnél Dombó belegabalyodott a hálóba, ami kicsit megsérült, így jöhetett a javítás. Ilyen jelenetet azért nem túl sűrűn látunk a meccseken, de szerencsére a szakemberek megoldották a helyzetet, vagyis folytatódhatott a meccs. 

A második játékrész derekán Bumba duplázhatott volna, de balszerencsés volt, hiszen a bólintása a lécen csattant. A hátralévő időben jól őrizte az eredményét a Kisvárda, amely ismét értékes győzelmet aratott.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: JOAO JANEIRO

Eddig kiváló munkát végez a portugál szakember a Kisvárdánál. Janeiro vezetésével ebben a szezonban hat bajnokijából ötöt megnyert a Várda, ezzel jelenleg vezeti a tabellát. Ez az eredménysor azért azt mutatja, hogy Janeiro ért a futballhoz... 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A GÓL ELŐTTI HIBA

A meccs egyetlen gólját Bumba szerezte az első félidő végén. Persze ehhez kellett Van Nieff hibája is. A Puskás Akadémia légiósa fel akart szabadítani, de rosszul ért bele a labdába, ami Bumba elé került. Sokba került ez a hiba a hazaiaknak. 

A GÓL TÖRTÉNETE:

42. perc: Van Nieff rossz felszabadítása után Bumba elé került a labda, a Kisvárda román légiósa pedig 10 méterről állítgatás nélkül a bal alsóba küldte a játékszert. 0-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A jövő héten mindkét csapat a Magyar Kupában bizonyíthat. A Kisvárda a DEAC otthonában vizitál szombaton, a Puskás Akadémia pedig egy nappal később Siófokra utazik. A bajnokságban a MOL Fehérvár elleni Fejér megyei rangadó vár a felcsútiakra szeptember 25-én, míg a Várda szeptember 26-án a DVSC-t látja vendégül. 

JEGYZŐKÖNYV:

Puskás Akadémia FC - Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Pancho Aréna v.:
Farkas Á.
gólszerző: Bumba (42.)
sárga lap: Deutsch L. (38.), illetve Ötvös (30.), Simovic (37.), Bumba (72.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Stronati, Spandler, Deutsch L. (Gera D., a szünetben) - Favorov (Csirmaz, 79.), van Nieff (Komáromi, a szünetben) - Plsek, Baluta (Corbu, 66.), Nagy Zs. - Puljic (Géresi, a szünetben)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Cirkovic, Prenga, Leoni - Ötvös (Zlicic, 68.), Simovic, Karabeljov (Lucas, 81.) - Bumba, Navrátil (Camaj, 75.) - Mesanovic

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

20.42:

Legfrissebb híreink