Puskás Akadémia-Kisvárda: Felcsúton nem mondtak le az Európa-ligáról - reakciók, videó

Nagy bajba kerülhet a Kisvárda.

Forrás: Kisvárda

Felcsúton még nem tettek le a dobogó megszerzéséről, aminek ékes példája a Kisvárda elleni magabiztos győzelem. Bódog Tamás eddig nem váltotta meg a világot új csapatánál, a várdaiak már csak 3 pontra vannak a kieső helytől.

Lecsúszott beadásból született hatalmas gól a Puskás Akadémia meccsén - videó - NB1.hu

Szolnoki Rolandra az előző forduló után rengetegen haragudtak Böde kiállítása kapcsán, ám most megmutatta, hogy nem csak a színészi teljesítménye érdemel elismerést. A 36. percben a tizenhatos oldalától adta be a labdát középre, de a beadása lecsúszott.

Hamar emberelőnybe kerültek a hazaiak, amikor is a 21. percben a bíró kiállította a Kisvárdából Enet. A Puskás Akadémia vezető góljára azután egy negyed órát kellett várni, Szolnoki Roland szerzett szépségdíjas találatot.

A második játékrészre fordulva sem lassított a hazai gárda, a 66. percben Vanecek duplázta meg a felcsútiak vezetését, majd a 75. percben Urblik lőtte be a harmadikat. A Kisvárda már a mérkőzés kimenetelébe nem tudott beleszólni, de a szépítés még összejött, Gosztonyi talált a kapuba a 83. percben.

Security Check Required

(null)

A Puskás Akadémia ezzel lőtávolban maradt, 4 pontra van tőlük a dobogó legalsó foka. A Kisvárda viszont bajba került, már csak 3 pont az előnyük a kieső helyen álló ZTE-vel szemben.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Hornyák Zsolt (Puskás): ,,Nagyon köszönöm a csapatnak a hozzáállást, az első perctől nem volt kétségem afelől, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Megmutattuk, milyen az, amikor mindenki összpontosít és odafigyel. Negatívum, hogy megint egy csomó helyzetet kihagytunk, mert amellett, hogy rúgtunk hármat, még lőhettünk volna kettőt, vagy hármat. Nagyon örülök annak, hogy a csapat aktív és élvezték a játékot. Érzem azt, hogy a csapat összerázódott, az új játékosok jól érzik magukat, beilleszkedtek. A csapatmunkának köszönhetően nyertünk, így tudom elképzelni a továbbiakban is a küzdést a bajnokságban az első helyekért."

Bódog Tamás (Kisvárda): ,,A csapat hajtott, küzdött, megtett mindent, de a kiállítás után – ami nem tudom, hogy az volt-e – nehezebb volt a helyzetünk. Megpróbáltunk mindent a második félidőben és emelt fővel hagyjuk el a stadiont, bár a vereség az soha nem szép."

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)

Felcsút, 821 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Szolnoki (36.), Vanecek (66.), Urblík (75.), illetve Gosztonyi (81.)
sárga lap: Urblík (47.), Vanecek (58.), illetve Protic (59.), Bumba (72.), Lucas (82.)
piros lap: Ene (21.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs - Nagy Zs., Hadzsiev, Meissner, Szolnoki - Knezevic (Varga J., 77.), Slagveer (Sós, 83.), Plsek, Urblík - Vanecek (Mebrahtu, 86.), Gyurcsó
Kisvárda Master Good: Dombó - Protic, Ene, Theodorosz, Melnyik - Grozav, Bumba, Lucas, Sassá (Gosztonyi, 71.) - Tischler (Obradovic, 58.), Viana (Rubus, 25.)

Legfrissebb híreink