Puskás Akadémia-Kisvárda: az edző szerint jön a magyar foci topmeccse

Az is megvan, hogy mi dönthet.

Forrás: kisvardafc.hu

Egy mérkőzést rendeznek vasárnap az NB I 6. fordulójában: a kör előtt a tabella első és második helyezettje, tehát a Kisvárda és a Puskás Akadémia csap össze egymással Felcsúton.

A felek idén egyszer találkoztak, márciusban Kisvárdán nyert a Puskás 1-0-ra. Az új szezonban eddig mindkét gárda egyszer-egyszer kapott ki, a többi meccsüket megnyerték (ez négy kisvárdai és három felcsúti sikert jelent, hisz Hornyák Zsolték egy meccsel kevesebbet játszottak), így érdekes 90 percre van kilátás.


Joao Janeiro, a vendégek vezetőedzője is így gondolja.

"Sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben csapatszinten és egyénileg is. Elemeztük a múlt héten játszott edzőmeccsünket, amelyet erős, az ukrán élvonalban szereplő rivális ellen játszottuk és nyertünk meg. Jó volt látni, hogy akik nem játszanak túl sokat a bajnoki meccseken, milyen jó mentalitással léptek pályára. A második héten pedig a normál bajnoki ritmus szerint haladtunk, készültünk a mérkőzésre. Ha az első játszik a másodikkal, akkor mondhatjuk, hogy ez a jelenlegi topmeccs a ligában. A legutóbbi meccsünkön is csaknem ez volt a helyzet, hiszen az akkori harmadik helyezettet fogadtuk. A Puskásnak eggyel kevesebb lejátszott mérkőzése van, mint nekünk, és mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ismerjük az ellenfél erősségeit, de mi a magunk munkájára koncentráltunk, ezt nagy odaadással tettük, és megfelelően felkészültünk a mérkőzésre. Speciális vasárnap lesz, minden adott a jó mérkőzéshez. A futballban a csapat erősségei folyamatosan, hétről hétre épülnek. Ez nem egy vagy éppen öt mérkőzésre szól, mindig a következő fellépésen derül ki, hogy hol is tartunk ezen a téren. A legnagyobb erősségünk eddig a mentalitásunk, szeretném, ha ez nem változna, és újra megtennénk mindent a jó eredmény eléréséért."

A hazaiaktól a kapus, Tóth Balázs nyilatkozott.

"Egész héten nagyon keményen dolgoztunk, ráment a csapat a fizikai munkára, reméljük, rá tudunk tenni még egy lapáttal a meccseken. Kemény összecsapás lesz, a Kisvárda masszív, játszós csapat, taktikailag és technikailag rendben vannak, tudnak váratlant húzni, de mindenképp szeretnénk nyerni, hisz ebben az esetben ugyanannyi pontunk lenne, mint nekik, ráadásul ők eggyel többet játszottak. Minden mérkőzés más, nem indulhatunk ki az eddigiekből. A saját játékunkat kell játszani, kis labdakihozatalokból indítjuk a támadásokat, és elöl koncentrálnunk kell a befejezésekre. Jó meccs lesz."
 

A mérkőzés 17 óra 30 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink