Puskás Akadémia: jó döntés

A magyar és a holland bajnokság közötti legnagyobb különbség.

Forrás: pfla.hu

Luciano Slagveer januárban csatlakozott a Puskás Akadémia keretéhez. A 26 esztendős futballistával a felcsútiak 2,5 éves szerződést kötöttek. Slagveer az NB I-ben nyolc meccs alatt egy gólt szerzett, emellett két gólpasszt osztott ki. A légiós a Magyar Kupában két találatot lőtt. 

Slagveer Luciano gólja a Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen

 

Slagveer a pfla.hu-nak adott interjúban kijelentette, jó döntést hozott akkor, amikor elfogadta a Puskás Akadémia ajánlatát. A labdarúgó Budapesten él a családjával.

"Budapesten lakom, szerencsére itt van velem a családom is. Bár a jelen helyzetben nincs sok lehetőségünk kimozdulni otthonról, sétálni azért olykor-olykor elmegyünk. Imádjuk a fővárost, és összességében elmondhatom, jó döntés volt, hogy Magyarországra igazoltam. Az első két hétben persze akadtak nehézségek, de azt hiszem, ez mindenkivel így van, aki külföldön próbál szerencsét. A magyar nyelv nagyon nehéz, ezért Yoell van Nieffet leszámítva mindenkivel angolul beszélek, de azért tanultam már pár szót, természetesen futballkifejezéseket is" - nyilatkozta Slagveer, akinek az értékét 400 ezer euróra becsüli a Transfermarkt.

Slagveer a holland élvonalban 169 találkozón jutott szóhoz, a statisztikai lapján 28 gól szerepel. A felcsútiak játékosa szerint a magyar pontvadászatban az eredményesség a legfontosabb szempont, míg Hollandiában a látványra is fókuszálnak.

 

"A holland bajnoksághoz képest jelentős különbség, hogy itt sokkal inkább az eredmény, a pontszerzés számít. Odahaza minden csapat látványosan akar játszani, az NB I-ben nem igazán számít, hogyan nyersz, csak nyerjél.

 

Egyébként pont az a holland csapatok problémája a nemzetközi színtéren, hogy gyakran játszanak jól, de a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában eredményeket csak ritkán tudnak produkálni. Itt gyakrabban feláldozzák a jó focit az eredményesség oltárán, mert ha megvan a három pont, mindenki boldog. Ilyen szempontból a mi csapatunk üdítő kivétel, mert mi is mindig nyerni akarunk, de látványos támadófocira törekszünk – ez nekem nagyon szimpatikus" - mutatott rá Slagveer, aki úgy véli, a Puskás Akadémia érmet szerezhet a bajnokságban ebben az idényben.
 

Legfrissebb híreink