Puskás Akadémia-Honvéd: Kispest megmozdul – reakciók 

Mindkét csapatnak egyszerű a képlet.

Forrás: Kispest-Honvéd Futball Club/Facebook

A történet egyszerű!

Ha a Puskás Akadémia most is a második helyen szeretne végezni a bajnokságban, akkor nyernie kell és figyelnie, mi lesz az előtte 2 ponttal vezető Kisvárda meccsének a végeredménye a Zalaegerszeg ellen.

A Honvédnak is győznie kell, ha úgy akar bennmaradni, hogy ne kelljen izgulnia az MTK-DVSC mérkőzés végeredménye miatt, a kék-fehérek 2 ponttal vannak a kispestiek mögött a tabellán.

Corbu Marius, a felcsútiak ifjú titánja egy héten belül két alkalommal is ünnepelhetett, hiszen az MTK ellen elérte az ötvenes jubileumot az NB I-ben, a DVSC elleni meccs napján pedig betöltötte huszadik életévét. A társalgásból természetesen nem maradhatott ki a szezon utolsó kihívását jelentő vasárnapi, Honvéd elleni összecsapás sem.

A Honvédon hatalmas a teher, ráadásul még a szurkolói is meglátogatták a csütörtöki edzés után, hogy lelkesítsék a játékosokat.

Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint abból a szempontból egyszerűbb a sorsuk, hogy az a saját kezükben van:

„Együtt kerültünk ebbe a nehéz helyzetbe és együtt is mászhatunk ki ebből a szituációból . Mindenképpen pozitívum, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, nem függünk másoktól és rajtunk múlik, mi történik velünk, innen nézve egyértelmű a helyzet. Nem szabad, hogy bármi is elterelje a gondolatainkat, kizárólag a mérkőzésre kell koncentrálunk, csak ez számít most. Több találkozón is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk csapatként, jó csapatként játszani és győzni, erre lesz szükség vasárnap is. Küzdés, koncentráció és megfelelő játék, ha ez megvan, akkor az eredménynek is jönnie kell, azon dolgozunk, hogy sikerrel járjunk Felcsúton és megháláljuk a szurkolók bizalmát, akik kitartanak mellettünk.“

A találkozó iránt hatalmas az érdeklődés kispesti oldalról, még a hazai szurkolók közé vettek jegyet, a jelek szerint 2-3 ezer közötti lesz a vendégtábor létszáma.

Kezdés 16 órakor.

Legfrissebb híreink