Puskás Akadémia-FTC: Hornyák respektálja Rebrovot

Könnyebb a felkészítés a Ferencváros ellen.

Forrás: Puskás Akadémia

A negyedik Puskás Akadémia vendége a szerdán a Diósgyőr ellen hazai pályán 1-0-ra vereséget szenvedő Ferencváros lesz.

Hornyák Zsolttal, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével a klub honlapja készített interjút, már csak azért is, mert a szakember 50. alkalommal dirigálja majd a csapatát:

„Igazság szerint nem számoltam, így eddig nem is tudtam, hogy ez lesz az ötvenedik, de nem is ez a fontos, sokkal inkább a szereplés. Az utolsó két edzőmérkőzésen, az Újpest és a Haladás ellen a csapat mindkét fele olyan hozzáállást és játékot mutatott, amely közelít az elképzeléseimhez. Számomra az lenne a legértékesebb és a legörömtelibb, ha ezekhez a teljesítményekhez az FTC ellen is tudnánk közelíteni, Magyarország egyik legjobb csapatát képesek lennénk nyomás alá helyezni, és jó eredményt tudnánk elérni” - mondta Hornyák, majd így folytatta:

„A jubileumot nem akarom kiemelni, nekem minden győzelem ajándék – egy ilyen remek csapat ellen, mint a Fradi, különösen az lenne.”

Kell-e külön motiválni a játékosokat egy FTC elleni meccs előtt – vetette fel az újabb témakört a felcsúti honlap:

„Egy ilyen mérkőzésre valóban könnyebb felkészíteni a csapatot, hiszen nem kell külön motiválni a srácokat. Az előfordul, hogy papíron gyengébb riválisok ellen valaki nehezebben találja meg a késztetést, de ez előtt a meccs előtt ilyesmivel nem kell számolnunk – nagy baj lenne, ha kellene. Most az a lényeg, hogy a formát és az erőnlétet úgy tudjuk beállítani, hogy a játékosok a találkozó időpontjában legyenek a csúcson, és a legjobbat tudják kihozni magukból ebben a kilencven-kilencvenöt percben.”

Puskás Akadémia-Fradi: egyre közelebb az elképzeltekhez - NB1.hu

 

Hornyákot a Szerhij Rebrov elleni, kiegyenlített csatáriról is megkérdezték:

„Rendkívüli módon respektálom kollégám munkáját, csakúgy, mint magát a zöld-fehér együttest, nagy kihívás és megtiszteltetés bármilyen mérkőzést játszani ellenük. Igyekszünk minden alkalommal valami újat, váratlant húzni, de azt, hogy eddig sikeresek voltunk velük szemben, leginkább a csapatomnak köszönhetem – remélem, ez továbbra is így lesz. Bosszantó, hogy a világjárvány miatt üres lelátók előtt kell játszani, hiszen nem csak nálunk telt meg rendre a nézőtér, de legutóbb a Groupama Arénában is nyolc-tízezer ember előtt játszottunk. A közönség nagyon fog hiányozni, de erre sajnos nem lehetünk befolyással, az eredményre viszont annál inkább.”

Szerhij Rebrov úgy kezdte, hogy visszatekintett a szerdai eseményekre:

- A rekordok időről időre megszakadnak, a futball többek között erről is szól. Néha előfordul, hogy 75 százalékban nálunk van a labda, mégis vereséget szenvedünk – nyilatkozta Sergei Rebrov a FradiMédiának, visszautalva a legutóbbi, DVTK ellen elvesztett, hazai mérkőzésre, amely előtt az FTC rekordot jelentő, 61 hazai bajnokin maradt veretlen. - Jó a hangulat a csapaton belül, magunk mögött hagytuk a legutóbbi mérkőzést, kielemeztük a hibáinkat, hosszasan néztük vissza a felvételeket az edzések előtt és tudjuk, hogy min kell változtatnunk a hétvégi, Puskás elleni mérkőzésre. A Puskás Akadémia teljesen más focit játszik, mint a DVTK, főleg hazai pályán veszélyes, sok jó képességű labdarúgója van szinte minden poszton. Erős csapatuk van, amit jól mutat, hogy tavaly a harmadik helyen zárták a szezont. A játékosaimnak elsősorban magukra kell koncentrálniuk, tiszta fejjel kell pályára lépniük függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Egy dolgot tehetünk, hogy továbbra is keményen edzünk és készülünk, mert szombaton egy újabb fontos összecsapás vár ránk a bajnokságban. 

A Puskás Akadémia - Ferencváros bajnoki mérkőzést január 23-án, szombaton 17.00 órától rendezik, zárt kapuk mögött a Pancho Arénában.

Legfrissebb híreink